• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Καιρικά φαινόμενα στην Βαρκελώνη.

panpan

Member
Εύχομαι να περασε ανώδυνα. Προσοχη και καλό κουράγιο. Θυμάμαι ήταν και μια κοπέλα στην Βαλένθια δε θυμάμαι το όνομα της . Ελπίζω να είναι καλά.
Είναι η @mikrh tsopana Ελπίζω να είναι καλά. Είδα ότι μου έκανε λάικ σε κάποια μηνύματα.
Της έχω στείλει πμ,

Last edited:

arabickostas

Member
Είναι η @mikrh tsopana Ελπίζω να είναι καλά. Είδα ότι μου έκανε λάικ σε κάποια μηνύματα.
Τις έχω στείλει πμ,
Ελπίζω να είναι καλά η κοπέλα. Μακάρι να έριξε και καμιά λάσπη στη Μποτοξου και τον γραφικό που πήγαν να κάνουν πολιτική και μόστρα στις λάσπες, πατώντας στη δυστυχία των ανθρώπων...

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
ευχομαι να περασει γρηγορα και ανωδυνα ολο αυτο...

panpan

Member
Σύμφωνα με τον Mario Picazo (γνωστός μετεωρολόγος) λέει ότι η καταιγίδα εξασθενεί σήμερα.
Έχουν βγάλει μια κίτρινη προειδοποίηση για Girona kai τα παράλια της.
Υπάρχει μια υποτροπική καταιγίδα στις Αζόρες η οποία όμως χάνει σε ένταση και θα υπάρχουν βροχές στην Γαλικία , Εστρεμαδούρα και Ανδαλουσία. Όχι όμως κάτι ανησυχητικό.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Ελπίζω να είναι καλά η κοπέλα. Μακάρι να έριξε και καμιά λάσπη στη Μποτοξου και τον γραφικό που πήγαν να κάνουν πολιτική και μόστρα στις λάσπες, πατώντας στη δυστυχία των ανθρώπων...
Καλα ειμαι αλλα λασπη δυστυχώς δεν εριξα🥲
Βαζω κάποιες φωτογραφίες απο μιας απο τις περιοχές που επλήγησαν, τραβηγμένες το Σαββατο, 4 μερες μετά δηλαδή. (Την Κυριακή εντωμεταξυ ξαναεβρεξε φουλ)
IMG_20241102_135530.jpg
IMG_20241102_135534.jpg
IMG_20241102_135544.jpg
IMG_20241102_135751.jpg
IMG_20241102_135734.jpg
IMG_20241102_140032.jpg
IMG_20241102_140051.jpg
IMG_20241102_140055.jpg
IMG_20241102_140734.jpg
IMG_20241102_140328.jpg

Θα εβαζα και βιντεο με τους πραγματικα χιλιαδες αλληλεγγυους που πήγαν να βοηθησουν καθώς και βιντεο που μου εστειλαν φιλοι κ γνωστοί που πηγαν να βοηθησουν σε αλλες περιοχές, αλλα πρεπει να τα ανεβασω γιουτουμπ και δε θελω.

Attachments

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ποιος είναι ο λόγος που έγινε αυτό? ξέρουμε? απλά έβρεξε υπερβολικά, η υπάρχουν εκεί κοντά ποταμια κλπ k υπερχείλισαν?

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Σε πολλές απ τις περιοχές που πλημμυρισαν, οριακά δεν έβρεξε. Υπερχειλισαν παραποταμοι του ποταμού Τούρια. Η Βαλένθια εχει ιστορικό σε τετοιες καταστροφές, το 1957 ή 58 υπερχειλισε ο ποταμός Τούρια που διέσχιζε την πόλη και πεθαναν 300 άτομα (οσα σχεδον δηλαδη και τωρα, 65+ χρόνια μετά). Τοτε εκαναν εκτροπή του ποταμού με μεγαλα αναχωματα και γι αυτό και η πολη σώθηκε την προηγουμενη εβδομαδα Ωστόσο δεν εκαναν το ίδιο με τους παραποτάμους (καπου διαβασα οτι λογω ελλειψης χρηματων και οτι την εκτροπή την πληρωνε ο βαλενθιανος λαός με ειδικούς φορους επί χρόνια).

Το 112 μας ηρθε στις 8 κ τεταρτο το απογευμα (ενω υπάρχουν βιντεο που δειχνουν μερη πλημμυρισμενα πριν τις 8). Υπαρχουν επισης βιντεο που δειχνουν το ιδιο μεσημερι τον προεδρο της Βαλενθιανης κοινότητας Καρλος Μαθόν που καθησυχαζε τον κοσμο οτι "δε φαινεται να υπαρχει πλεον κινδυνος". Πολυς κοσμος που δεν ειχε διαβασει ειδησεις επομενως ηταν στο δρόμο (δουλειες, ψωνια, φροντιστηρια) όταν ηρθε το ποτάμι. Επίσης ολο αυτό δεν εγινε σταδιακά αλλά μεσα σε λιγα λεπτά και δεδομένου οτι επικρατησε πανικός, δημιουργηθηκε μποτιλιαρισμα και ο κοσμος δεν προλαβε να φυγει.

Οι επιχειρησεις επίσης δεν εκλεισαν με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να εγκλωβιστεί στη δουλειά του (γενικά αν και ο Μαθόν καθησυχαζε τον κοσμο, ειχε βγει δελτίο οτι θα γινει θεομηνία και πολύς κόσμος ηταν αγχωμενος αλλα προφανώς αναγκασμένος να παει στη δουλειά του). Ειδική μνεία στους καημένους τους νταλικερηδες που ολο αυτό τους βρηκε στο δρόμο και δε μπορουσαν να κανουν τίποτα. Και φυσικά στην πολιτική προστασία που δεν απαντουσε σε καμία κλήση (εικαζω λογω κορεσμού).

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.619
Μέλη
39.358
Νεότερο μέλος
fani_rou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom