thanos75
Member
Χίλια ευχαριστώ φίλε/η μου για τις απαντήσεις σου. Μια που το σπίτι είναι εκεί, σκέφτομαι σοβαρά να ψαχτώ προς Κοντόκαλι για διαμονή. Δεν σου κρύβω πως στενοχωρέθηκα λίγο για αυτά που μου είπες για Γλυφάδα/Έρμονες, αλλά ίσως να κάνω "πέτρα την καρδιά μου", εάν δεν υπάρξει "τουτούνι" με κάποιον τρόπο. Μια ακόμα ερώτηση: Η Μυρτιώτισσα είναι κοντά με τα πόδια στη Γλυφάδα?1. To σπίτι των Durrells (της σειράς) βρίσκεται στο Κοντόκαλι (Νησί Γκερέκου) στο παρακάτω σημείο: https://g.page/villaposillipocorfu?share Δεν φαίνεται καλά από τον δρόμο, καλύτερη θέα του θα έχεις από τη θάλασσα, είτε με βαρκάκι είτε από την παραλία του διπλανού ξενοδοχείου Kontokali Bay. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι επισκέψιμο, είναι ιδιωτική περιουσία. Το πραγματικό σπίτι που έμεινε η οικογένεια είναι λίγο πιο πάνω, όχι παραθαλάσσιο, στην περιοχή Σωτηριώτισσα, αλλά δεν νομίζω πως είναι και αυτό επισκέψιμο, και δεν φαίνεται και από τον δρόμο. Επίσης, υπάρχει και το White House στο Καλάμι, στο οποίο έμεινε μόνο ο Laurence Durrell αργότερα (μετά τα γεγονότα της σειράς).
2. Χωρίς αυτοκίνητο, θα ταλαιπωρηθείς σε όλες τις δυτικές παραλίες (Ερμονες, Γλυφάδα κλπ, το ΚΤΕΛ δεν έχει αρκετά και βολικά δρομολόγια. Καλύτερα να ψάξεις στις περιοχές από Πόλη έως Δασσιά που μπορείς να εξυπηρετηθείς καλύτερα με το αστικό κτελ (η συγκεκριμένη γραμμή έχει κάθε μισή ώρα δρομολόγια, μέχρι αργά).