• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΚΥΨΕΛΗ η γειτονιά των Εθνών

Thanasis_v

Member
Η Κυψέλη ήταν μια περιοχή με αίγλη τη δεκαετία του 60, παρήκμασε το 80 και 90 και είναι για κλάματα σήμερα. Ευτυχώς που υπάρχουν τα Πατήσια και ο Κολωνός και λέμε ότι υπάρχουν χειρότερα.
Η Κυψέλη πλέον δεν είναι βιώσιμη, σε πνίγει και δεν σου προσφέρει καμία ποιότητα ζωής. Τα πάντα έχουν χτιστεί και έχουν παραμείνει ελάχιστες μονοκατοικίες που δεν τις βλέπει το φως της ημέρας. Η πυκνή δόμηση ειδικά από τη Φωκίωνος προς τα Πατήσια ήταν τέτοια από την περίοδο που πήγαινα σχολείο, που πραγματικά απορούσα πως ζουν οι άνθρωποι ο ένας πάνω στον άλλον. Το πρόβλημα στάθμευσης ήταν από τότε μεγάλο και τώρα απλά ή έχεις parking ή θα καταναλώσεις ένα ντεπόζιτο για να μη βρεις και να το αφήσεις στη γωνία εμποδίζοντας τον πεζό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα που θέλουν να στρίψουν. Είχαμε όμως το πεδίο του Άρεως για εκδρομές και ποδόσφαιρο στην κεντρική αλάνα και τη Φωκίωνος για βόλτες και αυτό μας έφτανε.
Τελικά όμως το στραβό το κλήμα το τρώει ο γάιδαρος και σε όλα τα προβλήματα, προστέθηκε και αυτό της εγκληματικότητας, το οποίο αυξήθηκε κατακόρυφα με την εγκατάσταση των ξένων στην περιοχή. Ακόμα τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, αλλά μέρα με τη μέρα βλέπω να χειροτερεύουν. Όσο για το θέμα της πολυπολυτισμικότητας, αυτό μόνο γελοίο μπορώ να το χαρακτηρίσω. Εκτός από το κρίκετ στην πλατεία Πρωτομαγιάς, τα άλλα «εξωτικά» απλά δεν υπάρχουν. Δηλαδή εμείς παράγαμε πολιτισμό όταν παίζαμε μπάλα στο Πεδίο του Άρεως;
Η πολυπολυτισμικότητα είναι μια έννοια καραμέλα που τη χρησιμοποιούν κάποιοι για να ωραιοποιήσουν καταστάσεις ή να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και σίγουρα δεν αποτελεί συμβίωση πολιτισμών, μόνο συνύπαρξη πολιτισμών. Ακόμα και στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, υπάρχουν στο ίδιο αστικό πλαίσιο πολιτισμοί και πολιτισμοί σε απλή παράθεση με πολύ μικρό ποσοστό ανάμιξης.
Το κακό είναι ότι το φόντο των παιδικών και εφηβικών μου αναμνήσεων έχει αλλάξει προς το χειρότερο και δεν βλέπω σημάδια βελτίωσης. Ελπίζω μόνο να μην καταλήξει σε γκέτο και με αναγκάσει να φύγω από εκεί.

Ένας βέρος Κυψελιώτης

Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Από το site της LIFO βρήκα το ακόλουθο βίντεο για την Κυψέλη, το οποίο δημιουργήθηκε στα πλαίσια των σεμιναρίων ντοκιμαντέρ του Δήμου Αθηναίων, το 2009.

[URL="

Last edited by a moderator:

XRISTOS71

Member
H Kυψέλη δεν είναι αυτό που ήταν την δεκαετία του 60 και αυτό είναι δεδομένο και δεν αλλάζει .
Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν εχει ακόμα κάποιες ''κρυφές''ομορφιές που θέλω να σας τις δείξω

Πόσοι άραγε γνωρίζουν την πλατεία ΠΕΑΝ ??
Μια μικρή πλατεία μεταξύ Ι.Δροσοπούλου και Επτανήσου κάτω απο την εκκλησία της Αγία Ζώνης .
Πράσινο αρκετό και καποια πολυ καλοδιατηρημένα νεοκλασικά 2οροφα

Attachments

XRISTOS71

Member
Η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης αφού γλίτωσε στο παραένα το γκρέμισμα πρίν λίγα χρόνια τωρα εχει ξαναζωντανέψει χάρη στην προσπάθεια συνανρθώπων μας που προσπαθούν να ξαναδώσουν μια κουλτούρα στην περιοχή

Καθε σαββάτο λειτουργεί ως αγορά με μικρούς παραγωγούς βιολογικών προιόντων .Αξίζει μια βόλτα απο εκεί

Attachments

XRISTOS71

Member
Υπάρχουν ακόμα αρκετές διώροφες κατοικίες ,οι περισσότερες αναπαλαιωμένες λόγω κάποιων ευρωπαικών προγραμμάτων που έτρεχαν τα προηγούμενα χρόνια .

Attachments

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Δόξα και τιμή!!!
Όποτε δεν έχω λεφτά να πάω Ιταλία πάω στη Via Veneto της Κυψέλης!!!!:clap:
Αλήθεια τί παίζει απο αντικειμενικές αξίες πλέον στην περιοχή?Έχεις καμμια ιδέα?:bleh:

XRISTOS71

Member
Δόξα και τιμή!!!
Όποτε δεν έχω λεφτά να πάω Ιταλία πάω στη Via Veneto της Κυψέλης!!!!:clap:
Αλήθεια τί παίζει απο αντικειμενικές αξίες πλέον στην περιοχή?Έχεις καμμια ιδέα?:bleh:
Ελέησον Δέσποτα ........

Εσυ δεν μένεις ποτέ απο λεφτά για να μην πάς Ιταλία .
Οφειλω να σε ενημερώσω πάντως οτι το νεότερο cafe που έχει ανοίξει επί της Φωκίονος ονομάζεται Via Veneto :shock:,αλλά εγώ πιστός στις αρχές μου καθομαι ακριβώς δίπλα :cool:.

Απο αντικειμενικές ελα στην craft να σου πω απο κοντά :haha:

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Ελέησον Δέσποτα ........

Εσυ δεν μένεις ποτέ απο λεφτά για να μην πάς Ιταλία .
Οφειλω να σε ενημερώσω πάντως οτι το νεότερο cafe που έχει ανοίξει επί της Φωκίονος ονομάζεται Via Veneto :shock:,αλλά εγώ πιστός στις αρχές μου καθομαι ακριβώς δίπλα :cool:.

Απο αντικειμενικές ελα στην craft να σου πω απο κοντά :haha:
Μη λες τέτοια και παρακολουθεί η Μέρκελ...

Το καφέ αυτό δε το γνωρίζω, εμένα το αγαπημένο μου μαγαζί στην γειτονιά σου ήταν το Lift!!Αυτό κι αν ήταν το club των Εθνών!!!!

Aria_C

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Μη λες τέτοια και παρακολουθεί η Μέρκελ...

Το καφέ αυτό δε το γνωρίζω, εμένα το αγαπημένο μου μαγαζί στην γειτονιά σου ήταν το Lift!!Αυτό κι αν ήταν το club των Εθνών!!!!
Όταν λες Lift? Εννοείς το club Lift? Στην Αγίου Μελετίου? Θα μου έκανε εντύπωση αν υπήρχε ακόμη ένας να το γνωρίζει εδώ μέσα :shock: :haha:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όταν λες Lift? Εννοείς το club Lift? Στην Αγίου Μελετίου? Θα μου έκανε εντύπωση αν υπήρχε ακόμη ένας να το γνωρίζει εδώ μέσα :shock: :haha:
Τι μου θυμησες ρε Aria. Ασχετο με την κυψελη. Στην Αγιου Μελετιου αλλα πολυ χαμηλα, κοντα στο σταθμο της Πλ. Αττικης, πηγαινα σ' ενα κλαμπ Λαδι στη Φωτια. Αυτο υπαρχει ακομα; Ξερει κανεις;

GTS

Member
Τι μου θυμησες ρε Aria. Ασχετο με την κυψελη. Στην Αγιου Μελετιου αλλα πολυ χαμηλα, κοντα στο σταθμο της Πλ. Αττικης, πηγαινα σ' ενα κλαμπ Λαδι στη Φωτια. Αυτο υπαρχει ακομα; Ξερει κανεις;
Αμάν αμάν..εκεί κάηκες τελείως, έτσι εξηγείται...!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα