• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ισλανδία Ισλανδία ή αλλιώς... Ice is nice!

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Παιδιά όταν έψαχνα για κάποιο πρακτορείο, στην αρχή απευθύνθηκα σε 3 γνωστά και πολύ μεγάλα ελληνικά, τα οποία "ειδικεύονται" σε μακρινούς προορισμούς. Από αυτά μόνο το ένα μπήκε στον κόπο να μου δώσει ένα πρόγραμμα και μια τιμή, η οποία ήταν 3000 ευρώ/άτομο!:shock::shock::shock:
Στη συνέχεια, διάβαζα ιστορίες στο tripadvisor και έστειλα μέηλ σε άλλους ξένους ταξιδιωτικούς οργανισμούς, όπου πάνω κάτω ήταν ίδιες οι τιμές για 10ήμερο self-drive tour. Αυτό που με έκανε και επέλεξα τον Jon Iceland Tours & Holidays - Your number one local Travel Agency in Iceland ήταν ότι αισθανόμουν ότι μιλούσα σε ένα φίλο! Επίσης ήταν ο μοναδικός που θυμόταν το όνομά μου, με το οποίο υπέγραφα κάθε μας μέηλ (στο μέηλ μου εμφανίζεται ένα άσχετο όνομα και τα υπόλοιπα πρακτορεία με καλούσαν με αυτό, αντί για το όνομά μου που υπέγραφα κιόλας:mad:). Ηθελα να έχω προσωπική επαφή και να νιώθω ασφάλεια. Και δεν απογοητεύτηκα καθόλου! Νομίζω ότι τα καλά πρέπει να λέγονται!:D

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
26/5. Σήμερα θα μέναμε πάλι στο ξενοδοχείο στη λίμνη Myvatn και προσπαθούσαμε να οργανωθούμε. Εγώ ήθελα οπωσδήποτε να δούμε τον καταρράκτη Detifoss, από κει να πάμε στο Asbyrgi Canyon και αριστερόστροφα να κάνουμε κύκλo. Εστειλα μέηλ στον Jon να τον ρωτήσω αν μπορούμε να πάμε από Detifoss στο Asbyrgi και μου απάντησε ότι μόνο με τζιπ γίνεται αυτή η διαδρομή και ότι πιθανότατα να έχει χιόνια τώρα. Απογοήτευση. Τελικά ξεκινήσαμε για Detifoss και στη συνέχεια θα επιστρέφαμε στη λίμνη Myvatn για να πάμε στο Husavik και μέχρις όπου μάς βγάλει η ώρα. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον για να πας Detifoss υπάρχει ολοκαίνουριος δρόμος με άσφαλτο! Μόνο περίπου τα 2 τελευταία χλμ είναι καλός χωματόδρομος, αλλά σύντομα θα ολοκληρωθεί κι αυτό το κομμάτι.
Φτάνοντας στο πάρκιν, τα πάντα ήταν λευκά και το μονοπάτι για να πας στον καταρράκτη δύσβατο. Απλά προσπαθούσαμε να πατάμε όπου βλέπαμε πατημασιές στο χιόνι, δεν ήταν λίγες οι φορές που το πόδι χώθηκε ως στο γόνατο μέσα! Είχε άπνοια, ζέστη και αρπάξαμε κοκκινάδα στο πρόσωπο! Ειδαμε παγωμένες λίμνες
aimg716.imageshack.us_img716_6469_img6702z.jpg

Uploaded with ImageShack.us
Και επιτέλους φτάσαμε στον ποταμό Jokulsa, την συνέχεια του Detifoss
aimg37.imageshack.us_img37_149_jokulsacanyon.jpg

Για να πλησιάσουμε τον καταρράκτη έπρεπε να κάνουμε ταρζανιές. Ευτυχώς τα αδιάβροχα μποτάκια μάς έσωσαν. Βλέπαμε άλλους τουρίστες με απλά αθλητικά παπούτσια να τα παρατάνε, αφού είχαν μουσκέψει τα πόδια τους. Οπως και με τους περισσότερους καταρράκτες, έτσι κι αυτόν τον άκουγες πριν τον δεις. Δεν είναι τυχαίο που ο Detifoss θεωρείται σαν "the most powerful waterfall in Europe". Τα νερά του προέρχονται από το λυώσιμο του παγετώνα Vatnajokull. Δυστυχώς το χιόνι δεν μας επέτρεψε να πλησιάσουμε πολύ στην άκρη κάποιου βράχου, ήταν πολύ επικίνδυνο καθώς γλυστρούσε και υπήρχαν λιμνούλες παντού.

Ενας ακόμη πανέμορφος καταρράκτης της Ισλανδίας!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αχ απωθημένο...εμάς ήταν ο δρόμος κλειστός κι έτσι γιοκ Dettifoss.
Τουλάχιστον τον απολαμβάνουμε στις φωτό σου

pattyyy

Member
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πραγματικά εντυπωσιακός ο καταρράκτης! Άξιζε η δυσκολία της διαδρομής!

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Με το περπάτημα και το χαζολόγημα στον Detifoss πέρασε η ώρα και έπρεπε να φύγουμε γρήγορα για Husavik. Επιστρέψαμε στην λίμνη και ακολουθήσαμε τις ταμπέλες. Αυτό που δεν ξέραμε ήταν ότι ο δρόμος για Husavik ήταν χωματόδρομος. Δυστυχώς πολλοί κύριοι δρόμοι τελικά ήταν κάπως έτσι
aimg638.imageshack.us_img638_4277_img6755i.jpg

Ημασταν στην απόλυτη ερημιά. Δεν είδαμε ούτε ένα αμάξι στο δρόμο! Σε 45 λεπτά φτάσαμε στο Husavik. Εδώ να πω ότι εκεί κοντά κυκλοφορούν πολλά αυτοκίνητα της τροχαίας, οπότε θέλει αυστηρή τήρηση του ορίου ταχύτητας. Οι Ισλανδοί αστυνομικοί δεν κάνουν παζάρια σ' αυτό, αν σε τσακώσουν να τρέχεις πολύ απαιτούν να πληρώσεις επιτόπου το πρόστιμο, το οποίο είναι τσουχτερό!
Husavik. Η πρωτεύουσα των φαλαινών! Η μέρα ήταν φανταστική και την απολαύσαμε με καφεδάκι στο πολύ γνωστό Gamli Baukur στο λιμάνι!
aimg825.imageshack.us_img825_176_gamlibaukur.jpg

aimg13.imageshack.us_img13_9548_img6873k.jpg

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Το Husavik είναι μια κωμόπολη για να ζεις. Ανετοι δρόμοι, όμορφα σπιτάκια, πάρα πολλοί Ισλανδοί που κάνανε ποδήλατο ή τζόγκινγκ και τα πρώην φαλαινοθηρικά που τώρα πια εκτελούν τα φημισμένα Whale Watching Tours. Πήγαμε στο Μουσείο Φαλλών :D, μετά από έντονες διαμαρτυρίες του συζύγου σε ένδειξη συμπαράστασης στα ζώα που ο φαλλός τους έγινε μουσειακό έκθεμα!
aimg231.imageshack.us_img231_37_img6769y.jpg

aimg191.imageshack.us_img191_2224_img6777w.jpg

Εδώ μια εκδοχή του νέου Ευρώ:bleh:
aimg546.imageshack.us_img546_9716_img6789.jpg

Να προσθέσω ότι στον Βορά μου έκανε εντύπωση ο αριθμός των μηχανόβιων τουριστών. Στο Husavik και στο Akureyri είδαμε πολλές ομάδες μηχανόβιων με Harley και street μηχανές.
Αφού κανονίσαμε Whale Watching Tour για την επόμενη μέρα στις 09:45 το πρωί φύγαμε για λίμνη Myvatn, για να φάμε και μετά να χαλαρώσουμε στα Myvatn Natural Baths Jardbordin!

_antonis_

Member
Ελληνικός καφές ήταν αυτός που ήπιατε;;; :haha:
Πάρα πολύ ωραία, ευχαριστούμε!!

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Natural Baths Myvatn - Jardbordin. Δεν είναι δυνατόν να έρθεις στη λίμνη Myvatn και να μην επισκεφτείς τη γαλάζια καυτή πισίνα τους με τις ευεργετικές ιδιότητες στο δερματάκι σου!! Το τοπίο γύρω τελείως μαύρο, ηφαιστειακό, απόκοσμο. Το μπλε της πισίνας έκανε "μπαμ"! Το εισιτήριο κοστίζει 15 ευρώ το άτομο. Τα μισά δλδ από το Blue Lagoon. Και φυσικά ο κόσμος είναι λιγότερος. Την ώρα που πήγαμε εμείς υπήρχαν μετρημένοι στα δάχτυλα. Η διαδικασία έχει ως εξής: Σου δίνουν ένα νόμισμα, όπου με αυτό παίρνεις και το ντουλάπι σου στα αποδυτήρια. Οι Ισλανδοί έχουν μανία με την καθαριότητα, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μπάνιο και να σαπουνίσεις το σώμα σου πριν μπεις στην πισίνα. Δεν έχει πριβέ ντουζιέρες, οπότε όλες οι κοπέλες μπανιαριζόμασταν κάποιες με μαγιό, κάποιες χωρίς. Εδώ δεν χωράνε ντροπές!:D Στη συνέχεια έμπαινες στην πισίνα και απολάμβανες καυτό νερό! Η πισίνα είναι χωρισμένη στα δύο, στο ζεστό τμήμα και στο νορμάλ, για όσους δεν την παλεύανε άλλο μέσα στο ζεματιστό νερό! Εγώ άντεξα για κανά μισάωρο, μετά ένιωθα σαν βραστό αυγό και βγήκα. Εδώ όμως να προσθέσω ότι επιβάλλεται να έχεις ένα καλό conditioner για τα μαλλιά για το λούσιμο μετά και ενυδατική κρέμα σώματος.
aimg808.imageshack.us_img808_4671_img6905z.jpg

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
27/5. Πόσο γρήγορα κυλάνε οι μέρες... Σήμερα θα πηγαίναμε Akureyri, αφού πρώτα κάναμε Whale Watching Tour στο Husavik. Ο καιρός είχε αλλάξει. Σύννεφα και βροχή. Το πρωί ξυπνήσαμε και αναρωτηθήκαμε αν θα ήταν καλή ιδέα να κανουμε το tour με τέτοιο καιρό. Εως τώρα το ταξίδι μας είχε πάει ανέλπιστα καλά, όλα μάς είχαν έρθει όπως τα θέλαμε. Αρα θα βάζαμε όλη τη θετική μας ενέργεια μέχρι να φτάσουμε στο Husavik να έχει φτιάξει ο καιρός!
Αμ δε... Μαύρη μαυρίλα στο Husavik και ψιλόβροχο. Μ' έπιασε το μανιάτικό μου, ήρθαμε ως εδώ και θα φύγουμε άπραγοι? Ε όχι! Τα μπουφάν μας ήταν αδιάβροχα, γάντια είχαμε, κόσμος ερχόταν, όλα καλά θα πηγαίνανε! Το πρώην φαλαινοθηρικό ήταν σχεδόν γεμάτο. Κάποιο φορέσανε ολόσωμη φλις φόρμα γιατί το κρύο στα ανοιχτά θα ήταν τσουχτερό. Εμείς απλά φορέσαμε τα πορτοκαλί μακριά αδιάβροχα, τα οποία θα λειτουργούσαν και σαν αντιανεμικά. Και ξεκινήσαμε το tour με μεγάλες προσδοκίες να δούμε τους περήφανους γίγαντες! Η βροχή σταμάτησε! Θαύμα! Θετική ενέργεια!
aimg217.imageshack.us_img217_4646_img6939p.jpg

aimg715.imageshack.us_img715_1227_img6948b.jpg

Και ναι! Ο παρατηρητής άρχισε να ωρύεται! ΤΕΣΣΕΡΙΣ παρακαλώ! Ούτε μία ούτε δύο! Πανζουρλισμός! Εμείς οι πονηροί τρέξαμε πάνω στο παρατηρητήριο για να είμαστε πιο ψηλά και να βλέπουμε καλύτερα και μόλις μάς πήραν χαμπάρι μάς ακολούθησαν άλλοι τόσοι! Τις φάλαινες τις καταλάβαινες με το που ξεφυσούσαν αέρα. Καλό σημαδι ήταν άμα έβλεπες πολλά πουλιά μαζεμένα. Αυτό σήμαινε ότι υπήρχαν πολλά ψάρια, άρα οι φάλαινες έβρισκαν φαγητό κι εμείς απολαμβάναμε το θέαμα!
aimg228.imageshack.us_img228_1764_falaina.jpg

aimg263.imageshack.us_img263_8844_falaina2.jpg

aimg813.imageshack.us_img813_341_falaina3.jpg

aimg40.imageshack.us_img40_2806_img7158l.jpg

Περιττό να πω ότι έγινε η μάχη της φωτογραφίας πάνω στο καράβι. Ποιος θα έχει την καλύτερη θέση, ποιος θα τις δει από πιο κοντά, σφαγή! Γι' αυτό στο συγκεκριμένο tour είναι απαραίτητη η DSLR μηχανή με φακό με μεγάλο ζουμ. Νιώθεις σαν να είσαι σε σαφάρι. Η εξόρμηση τελείωσε με μεγάλη επιτυχία με μια κούπα ζεστή σοκολάτα. Δεν νομίζω να έμεινε κανένας ανικανοποίητος! Η βροχή είχε σταματήσει και ο καιρός άνοιξε. Φάγαμε από ένα χοτ-ντογκ στο Ν1 του Husavik και ξεκινήσαμε για Akureyri, οπου και θα διανυκτερεύαμε.

Menia21

Member
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Γιατί το μαλλί "βαραίνει", γίνεται τόσο σκληρό που δεν χτενίζεται με τίποτα! Για το σώμα εγώ χρειάστηκα αμέσως ενυδατική γιατί όπου ακούμπησε νερό ξεράθηκε! Δεν ξέρω τι και πώς, είναι κάτι με τα συστατικά του μπλε νερού που σου αφυδατώνουν την επιδερμίδα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα