antouan28
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Μέλανας δρυμός, Αλσατία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νέα Ζηλανδία
Το παλεύω να καταγράψω και μερικές σημειώσεις-tips για το κόστος του ταξιδιού και ο,τι άλλο αξίζει αναφοράς, ελπίζω να προλάβω αύριο...
Δυστυχώς jahlive1985, δεν την γλυτώνεις την πιστωτική. Για ενοικίαση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον όπου έψαξα κι εγώ. Θα σε βολέψει όμως εκεί, γιατί μπορείς να κάνεις όλες σου τις πληρωμές με την κάρτα. Πρόσεχε όμως 2 πράγματα:Antouan σε ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου για το άρθρο σου. Είναι πολύ κατατοπιστικό. Έκλεισα για Ισλανδία στις 3/1/2016 και θέλω να σε ρωτήσω κάτι για το αυτοκίνητο. Το δίπλωμα μου είναι το κλασικό παλιό τρίπτυχο δίπλωμα που είναι γραμμένο στα Ελληνικά. Έχω δει ότι κυκλοφορεί πλέον ένα καινουργιο που είναι πλαστικό και μικρό. Θα πρέπει να το αλλάξω για να νοικιάσω αυτοκίνητο εκεί?
Έστειλα mail στην budget και μου είπαν ότι δέχονται μόνο credit master card. Εγώ έχω χρεωστική. Εσύ πως πλήρωσες? Μου φαίνεται πως δεν τη γλυτώνω την πιστωτική .Θα πρέπει να παω να βγάλω.
Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Despina σε ευχαριστώ πολύ. Πρέπει να ξεκινήσω τις διαδικασίες με δίπλωμα και πιστωτική γιατί έχω ήδη κλείσει τα ξενοδοχεία σε διάφορες περιοχές της χώρας οπότε πρέπει οπωσδήποτε να έχω αυτοκίνητο.καλησπέρα και από εμένα.
για το δίπλωμα οδήγησης και εγώ από όσο ξέρω η πιστωτική κάρτα είναι υποχρεωτική. Δυστυχώς δεν το ήξερα, και όταν το έμαθα (δέκα μέρες πριν το ταξίδι) ήταν αργά για να βγάλω πιστωτική κάρτα. Χρεωστικές δεν δέχονται, - μόνο ένα πρακτορείο μου είπε ότι για να νοικιάσει αυτοκίνητο θέλει 1.000 ευρώ ως εγγύηση (σε μετρητά ή μέ χρέωση στη χρεωστική, για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί), τα οποία θα έδινε πίσω αν δεν συνέβαινε κάτι, όμως ήταν μεγάλο ποσό και παράξενος διακανονισμός, οπότε και δεν προχωρήσαμε. Οπότε και εγώ θα συνιστούσα την έκδοση πιστωτικής κάρτας (ελπίζω να ξαναπάω και θα είμαι έτοιμη την επόμενη φορά). Για το δίπλωμα (που και εγώ άλλαξα τότε εν όψει του ταξιδιού αυτού, άλλο αν το θέμα της κάρτας χάλασε λίγο τα σχέδια), απλά πας στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, δίνεις το παλαιό και παίρνεις το καινούριο (σε μορφή κάρτας) μετά από ένα περίπου μήνα. Πληρώνεις γύρω στα 30 ευρώ (συν το κόστος για τις φωτογραφίες που χρειάζεται).
Ελπίζω να βοήθησα λίγο!
Αντουαν σε ευχαριστώ πολύ. Θάνο με λένε. Ξεκινάω από αύριο τις διαδικασίες για όλα τα απαιτούμενα. Αν χρειαστώ κάτι θα σου στείλω.Καλο καλοκαίριΔυστυχώς jahlive1985, δεν την γλυτώνεις την πιστωτική. Για ενοικίαση αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική, τουλάχιστον όπου έψαξα κι εγώ. Θα σε βολέψει όμως εκεί, γιατί μπορείς να κάνεις όλες σου τις πληρωμές με την κάρτα. Πρόσεχε όμως 2 πράγματα:
1) Μερικές ημέρες πριν το ταξίδι σου, να καλέσεις την σχετική υπηρεσία της τράπεζας που θα βγάλεις την κάρτα, ώστε να σου δηλώσουν την κάρτα ότι θα βγει εξωτερικό για τις ημέρες που επιθυμείς. Αλλιώς, αν πας να κάνεις αγορά εκτός Ελλάδας χωρίς να την έχεις δηλώσει, μπορεί να σου την κλειδώσουν, για λόγους ασφαλείας.
2) Να ελέγξεις και να προσέχεις το καθημερινό όριο συναλλαγών με την κάρτα, το οποίο νομίζω προκύπτει ανάλογα με το εισόδημά σου. Καλύτερα να τα ρωτήσεις αυτά στην τράπεζα κατευθείαν.
Όσον αφορά το δίπλωμα, θα πρέπει να είναι τα στοιχεία σου με λατινικούς χαρακτήρες, οπότε κι εκεί θα πρέπει να εφοδιαστείς με το νέο δίπλωμα.
Έχεις πολύ χρόνο μέχρι το ταξίδι, οπότε ετοιμάσου με την ησυχία σου\. Για ό,τι άλλο μπορώ να βοηθήσω, στη διάθεσή σου...
Ευχαριστώ πολύ dark_elf για τα καλά σου λόγια, όντως ήταν εμπειρία ζωής για μας το ταξίδι αυτό!Φανταστική ιστορία !!!! Ήταν εμπειρία ζωής !!!! Επίσης και οι φωτογραφίες ήταν εκπληκτικές !!! Με τι μηχανή έβγαζες ????