nordkapp
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Γροιλανδία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Γη του Πυρος
Σας ευχαριστω πολυ ολους καλα ταξιδια να εχουμε.
Κι εγώ Γιάννη το έχω σκεφτεί πολλάκις αυτό που λες. Θέλω πολύ να δω το Βόρειο Σέλας, αλλά προβληματίζομαι για το κατά πόσο αξίζει να "χαραμίσω" άλλα πράγματα από ένα ταξίδι στην (σχετικά μακρινή) Ισλανδία. Και τείνω προς την κατεύθυνση του να μην το επιχειρήσω χειμώνα. Έχω βρεθεί στη γειτονική Νορβηγία τόσο χειμώνα, όσο και καλοκαίρι και η σύγκριση μεταξύ των δύο εποχών ήταν καθοριστική: το χειμώνα δεν μπόρεσα να χαρώ ούτε το 10-20% όσων βίωσα στις καλοκαιρινές μου επισκέψεις στη χώρα, τόσο λόγω καιρικών συνθηκών, όσο και λόγω της πολύ μικρής διάρκειας της ημέρας. Ενδεχομένως ο Απρίλιος που λες να ήταν το "μη χείρον βέλτιστον" μεταξύ των εναλλακτικών που θέτεις.Να ρωτήσω όποιος γνωρίζει. Ένα ταξίδι στην Ισλανδία Οκτώβριο-Νοέμβριο ή Μάρτιο-Απρίλιο είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί? Δηλαδή είναι αποτρεπτικές οι καιρικές συνθήκες ή οι λίγοστές ώρες που θα είναι μέρα?
Ξέρω ότι Οκτώβριος και Μάρτιος είναι οι ιδανικοί μήνες για το πολικό σέλας. Βέβαια όσο κι αν έχω τρέλα να το αντικρίσω δεν θα ήθελα να θυσιάσω τις υπόλοιπες ομορφιές λόγω εποχής, μόνο και μόνο για το βόρειο σέλας.
Εγώ είχα πάει αρχές Οκτωβρίου. Αν εξαιρέσει κανείς ότι είχε πέσει χιόνι στο βορρά (κάτι που δεν αναμενόταν τόσο νωρίς) άλλο πρόβλημα δεν είχαμε. Νύχτωνε κατά τις 7μμ (μια χαρά), βεβαια κρύο υπήρχε αλλά ο καιρός εκεί δεν ξέρει αληθινό καλοκαίρι. Και είχαμε δει το σελας. Αλλά μην θεωρήσει κανείς ότι διαρκεί είτε πολύ είτε θα το δει στην μεγαλοπρέπειά του. Πρέπει ο ουρανός να είναι πεντακάθαρος!!!Να ρωτήσω όποιος γνωρίζει. Ένα ταξίδι στην Ισλανδία Οκτώβριο-Νοέμβριο ή Μάρτιο-Απρίλιο είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί? Δηλαδή είναι αποτρεπτικές οι καιρικές συνθήκες ή οι λίγοστές ώρες που θα είναι μέρα?
Ξέρω ότι Οκτώβριος και Μάρτιος είναι οι ιδανικοί μήνες για το πολικό σέλας. Βέβαια όσο κι αν έχω τρέλα να το αντικρίσω δεν θα ήθελα να θυσιάσω τις υπόλοιπες ομορφιές λόγω εποχής, μόνο και μόνο για το βόρειο σέλας.
Δες πόσο σχετικό είναι το θέμα του μήνα: πριν 1,5 χρόνο ζήτησα μια υποτροφία για ένα πρόγραμμα μιας εβδομάδας (όλα πληρωμένα μαζί με κάποιες εκδρομές επίσης δωρεάν) για αρχές Μαρτίου στην Ισλανδία. Ελάχιστα με προβλημάτισε η περίοδος, εφόσον δεν θα πλήρωνα κάτι από την τσέπη μου. Η αίτησή μου δεν έγινε δεκτή.Να ρωτήσω όποιος γνωρίζει. Ένα ταξίδι στην Ισλανδία Οκτώβριο-Νοέμβριο ή Μάρτιο-Απρίλιο είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί? Δηλαδή είναι αποτρεπτικές οι καιρικές συνθήκες ή οι λίγοστές ώρες που θα είναι μέρα?
Tις ιδανικές συνθήκες για το σέλας τις έχω διαβάσει. Μπορεί να το πετύxεις σε έξαρση και άκρως εντυπωσιακό αλλά μπορεί να το πετύχεις για λίγο και μπορεί να μη το πετύχεις και καθόλου.Εγώ είχα πάει αρχές Οκτωβρίου. Αν εξαιρέσει κανείς ότι είχε πέσει χιόνι στο βορρά (κάτι που δεν αναμενόταν τόσο νωρίς) άλλο πρόβλημα δεν είχαμε. Νύχτωνε κατά τις 7μμ (μια χαρά), βεβαια κρύο υπήρχε αλλά ο καιρός εκεί δεν ξέρει αληθινό καλοκαίρι. Και είχαμε δει το σελας. Αλλά μην θεωρήσει κανείς ότι διαρκεί είτε πολύ είτε θα το δει στην μεγαλοπρέπειά του. Πρέπει ο ουρανός να είναι πεντακάθαρος!!!
Ίντριγκα δηλαδη! Κι εγώ αμόκ θα πάθαιναΔες πόσο σχετικό είναι το θέμα του μήνα: πριν 1,5 χρόνο ζήτησα μια υποτροφία για ένα πρόγραμμα μιας εβδομάδας (όλα πληρωμένα μαζί με κάποιες εκδρομές επίσης δωρεάν) για αρχές Μαρτίου στην Ισλανδία. Ελάχιστα με προβλημάτισε η περίοδος, εφόσον δεν θα πλήρωνα κάτι από την τσέπη μου. Η αίτησή μου δεν έγινε δεκτή.
Τελικά πήρε την αντίστοιχη υποτροφία για άλλη περίοδο άτομο που πόσταρε και στο φόρουμ ζητώντας συμβουλές και έφαγα τα λυσσακά μου από ζήλεια
Καλησπερα Γιαννη.Να ρωτήσω όποιος γνωρίζει. Ένα ταξίδι στην Ισλανδία Οκτώβριο-Νοέμβριο ή Μάρτιο-Απρίλιο είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί? Δηλαδή είναι αποτρεπτικές οι καιρικές συνθήκες ή οι λίγοστές ώρες που θα είναι μέρα?
Αν είχες και μίλια μέχρι Λονδίνο, ακόμη καλύτερα θα ήταν. Εχει βγάλει η Easyjet ακόμη και 100 ευρώ με επιστροφή από /προς Λονδίνο κάποια στιγμή.Και είναι ακριβή η άτιμη. Πάντως χθες έβλεπα συνδυασμούς με easyjet δηλαδή Θεσ/νικη-Λονδίνο-Ρέικιαβικ με επιτροφή και έβγαιναν 350€ για Οκτώβρη.