isabelle
Member
Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας ενημερώσει ο Κωνσταντίνος για τη χρονολογία και τον μήνα του ταξιδιού του στο Ντάνακιλ, είμαι όμως κατά 99% βέβαιη ότι πραγματοποιήθηκε ΠΡΙΝ την κατασκευή του δρόμου.Δεν ξέρω πότε πήγες Danakil διότι πολλά έχουν αλλάξει εδώ κι 1,5 χρόνο όπως μας έιπαν.
Εμείς βρεθήκαμε εκεί τέλη Φεβρουαρίου που μας πέρασε.
Κινηθήκαμε απο βορρά Axum - Adigrat που ήταν σχετικά κοντά στο Mekele κι έτσι δεν κουραστήκαμε. Είναι αυτό που θα συνιστούσα στους πάντες καθώς είναι καλό το ταξίδι να τελειώνει στο Erta Ale σαν το κερασάκι στη τούρτα.
Οι θερμοκρασίες ήταν ανεκτές.
Ο δρόμος από Mekele μέχρι το χωριό Hamedela (πύλη για το Danakil) είναι πλέον πολύ καλή ασφαλτος και γίνεται ξεκούραστα. Το ίδιο ισχύει από Hamedela μέχρι κάποιο σημείο όπου γίνεται παράκαμψη σε χωματόδρομο για το Erta Ale. To πρώτο κομμάτι είναι ανεκτό, το τελευταίο ζόρισε γιατι κινείσαι με ελάχιστη ταχύτητα πάνω σε βράχους αλλά όχι σε σημείο που να κουραστείς. Στο στρατιωτικό camp φτάσαμε δηλαδή οδικώς και σαν έπεφτε ο ήλιος κάναμε την τρίωρη ανάβαση.
Γενικά μου φάνηκε απόλυτα διαχειρίσιμο όπως το έζησα και σε καμμία περίπτωση δεν απαιτήθηκε πολύωρη πεζοπορία κάτω από το λιοπύρι πιο πριν. Δεν ήταν εποχή βροχών κι έτσι δεν είχαμε θέμα να κολλήσουμε. Επίσης τα τζιπ πάνε σε κομβόι και ΜΟΝΟ (για λόγους ασφαλείας), οπότε αν τύχει κάτι προστρέχουν οι υπόλοιποι (πράγμα που το είδαμε). Δηλαδή φτάσαμε εκεί σε γκρουπ τουλάχιστον 10 τζιπ.
Κλείσαμε το τουρ μέσω του ethio Tour and Travel στο Μekele. με εξαιρετικές εντυπώσεις, κι οικονομικά. Ούτως ή άλλως όλοι πάνε σαν γκρουπ
Hydronettako μου, δεν θες να ξέρεις πως ήταν η κατάσταση τον Γενάρη του 2008 που πήγαμε... Ισως αρκεί μονάχα να πω ότι ο χρόνος μετάβασης από το Μέκελε στη Χαμαντέλα άγγιξε τις 11 ώρες (εντάξει, με στάσεις, δεν λέω, κυρίως γραφειοκρατικές στο Μπεραχάλε αλλά και πάλι...ΕΝΤΕΚΑ ΩΡΕΣ!). Άντε λοιπόν μετά να μείνει κουράγιο αλλά και χρόνος ώστε, μετά το Dallol, να πάμε και στο Ερταάλε. Φοβάμαι ότι θα πεθάνω με το απωθημένο αλλά φοβάμαι επίσης ότι με τις τότε συνθήκες δεν θα έβγαζα την ανάβαση.
υ.γ. Πιο off topic δεν θα μπορούσαμε να είμαστε, αλλά αφού ο ίδιος ο συγγραφέας άνοιξε τον δρόμο στην παρεκτροπή, τι να κάνουμε κι εμείς οι αναγνώστες του...