το 2009 ταξιδεψα το αντιστροφο Τζαισαλμερ Δελχι και καναμε 17-18 ωρες εριπου...συμφωνα με το σαιτ κανει18 ωρες, και εισαι τυχερος εχει πρωτη θεση, τα περισσοτερα τρενα δεν εχουν...Ναι πραγματικά γράφουνε αναλυτικα χιλιομετρα και ωρες για καθε διαδρομη. Και αν εξαιρεσεις το Δελχι - Jaisalmer και Αγκρα - Βαρανασι με τραινο όλα τα άλλα βγαινουν 4-6 ωρες / ημέρα...και όχι κάθε ημέρα.
Σχετικά με τις 2 διαδρομες που ανέφερα με τραινα, έχουμε καμια ιδεα απο τα τραινα???όσο το εχω ψάξει με οδηγεί μονο σε A class και τιποτα λιγοτερο.σωστα?
Σούπερ!!! Άντε με το καλό!!!Όλα πλέον έτοιμα...όλα έχουν δρομολογηθέι...Λιγοτερο απο ένας μήνας για να πατήσουμε το πόδι μας στην ΙΝΔΙΑ.
Κλείσαμε με το πρακτορείο Icon India Tours, αεροπορικα με την Qatar Airways.Βίζες έτοιμες, εμβόλια γύρω στα Χριστούγεννα.
Το πρόγραμμα οπως ειχα αναφερει:
Delhi - Jaisalmer - Jodhpur - Udaipur - Puskhar - Jaipur - Agra - Varanasi - Delhi.
Σύνολο 14 ημέρες,
2 τραίνα ( Delhi - Jaisalmer && Agra - Varanasi 2A class)
1 εσωτερική πτήση ( Varanasi - Delhi )
Έπειτα απο αρκετές ώρες διαβάσματος και ψαξίματος βγάλαμε το πρόγραμμα και αποφασίσαμε να πάμε με Ινδικο πρακτορείο. Σίγουρα το διάβασμα τώρα αρχίζει για να δούμε τι θα δούμε σε κάθε πόλη που θα πάμε.
Ότι έχετε να προτείνετε απο ταξιδιωτικούς οδηγούς, και διάφορα άλλα όπως χρήματα ( κάρτες ) , συναλλάγματα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και άλλες χρήσιμες οδηγίες θα σας είμαι ευγνώμων.
Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου δώσατε όλο αυτο το διάστημα του ψαξίματος.
Παραπλησιο προγραμμα εχω και εγω: Για 14 διανυκτερευσεις. Αλλα δεν πηγαινω καθολου Βαρανασι. Μονο Ρατζασταν, Αγρα και Δελχι. Πηγαινω οδικα απο το αεροδρομιο κατευθειαν στην Αγκρα, χωρις να μεινω καθολου στο Δελχι το οποιο το αφηνω για το τελος. Οι διανυκτερευσεις μου ειναι ως εξης: Agra, Jaipur (2) Pushkar, Mandawa, Bikaner, Jaisalmer, Khuri, Jodhpur (2) Udaipur (2) και αεροπορικως Delhi (2). Φευγω στις 2/1 και επιστρεφω στις 17/1 με Qatar. Ειναι πολυ σφιχτο το προγραμμα, αλλα δεν ειχα παραπανω χρονικα περιθωρια. Και παλι αφηνω εξω και μερικα πραγματα που θα ηθελα να κανω οπως το Ranthambore National Park, αλλα δεν γινεται να τα καλυψει κανεις ολα. Χρησιμοποιησα το πρακτορειο που χρησιμοποιησε και η Vario Athens στο προσφατο ταξιδι της στην Ινδια. Το προγραμμα μου ειναι εξ ολοκληρου οδικο εντος απο το αεροπορικο Udaipur -Delhi. Ουτως η αλλως αντιπαθω βαθεια τα τρενα και οσο μπορω τα αποφευγω. (Εκτος βεβαια και αν προκειται για ευρωπαικα τρενα υψηλης ταχυτητας και παλι μονο για ημερισια ταξιδια. Στο τρενο δε μπορω ποτε να κοιμηθω-σε αντιθεση με το καραβι που κοιμαμαι σαν πουλακι!). Ως φοιτητρια εφαγα πολυ ανεβα κατεβα Θεσσαλονικη με τρενο και μου εχει φτασει για μια ζωη.Όλοι για Ινδία ...
ΕΡΣΗ πότε ταξιδεύεις και ποιο ειναι το προγραμμά σου?