fantina
Member
Μόλις μίλησα με Hellenic για τα εισιτήρια και μου είπαν ότι δεν κάνουν τα πλοία τους στάση στον Άγιο Κήρυκο. Ξέρει κανένας τίποτα; Στο site της εταιρείας στα δρομολόγια το νήσος Μύκονος που κάνει το συγκεκριμένο ταξίδι έχει κενό το λιμάνι αυτό. Μόνο στον Εύδηλο. Τι γίνεται; Είναι δυνατόν; Αφού ο Άγιος Κήρυκος δεν είναι το πρώτο λιμάνι;17 Ιουλίου γίνεται πολύ ωραίο πανηγύρι στην Αρέθουσα, στο βόρειο μέρος του νησιού, για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας. Την ίδια μέρα γιορτάζεται και στον Αγιο Κήρυκο η ανεξαρτησία της Ικαρίας με χορούς και τραγούδια που κρατάνε μέχρι το πρωί. Εγώ αν και έμενα Αγιο Κήρυκο προτίμησα, μετα από εισηγήσεις των ντόπιων, το πανηγύρι στην Αρέθουσα. Άξιζε, ήταν ωραία εμπειρία παρόλο που χρειάστηκε να οδηγήσουμε 1 ώρα και 15 λεπτά σε ένα δρόμο με στροφές και ανεπαρκή φωτισμό για να επιστρέψουμε στον Άγιο Κήρυκο. Γι' αυτό φρόντισε από πριν να μάθεις για τα πανηγύρια και να μείνεις σε κοντινά σημεία για να το απολαύσεις περισσότερο χωρις το άγχος της οδήγησης. Εγω σε διάστημα 2 βδομάδων έμεινα σε 4 διαφορετικά μέρη και κατάφερα να δω και να χαρω όλο το νησί που είναι υπέροχο. Αν θέλεις να πας Φούρνους έχε υπόψην σου ότι μόνο με πλοίο της γραμμής θα μπορέσεις να πας. Εγώ ήθελα να πάω μονοήμερο με καραβάκι αλλά δεν τα κατάφερα γιατι φυσούσε πολύ και τα καραβάκια δεν πήγαιναν.