• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιδέες για μονοήμερες από Ρώμη.. και άλλα....

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Καλησπέρα!

Κατ' αρχήν θα ήθελα να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου, όσο αφορά αυτή τη σελίδα, βρήκα πολλές και πραγματικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όσο αφορά τη Ρώμη, αλλά και γενικότερα.. Μπράβο σας!!!
Λοιπόν.. Ρώμη! 9-14 Νοεμβρίου.. Απόφαση της στιγμής, με έναν προυπολογισμό χαμηλό ακόμα και για την ενδοχώρια εξόρμηση που προγραμμάτιζα.. Αφορμή;
  • :clap:Τα πολύ φθηνά εισητήρια της Ryanair! Είπα λοιπόν να ρισκάρω με low cost για χάρη της αιώνιας πόλης και του ονειρου που είχα από μικρή να την περπατήσω! Θεσσαλονίκη-Ciampino-Θεσσαλονίκη..
  • :clap:Μια καλή (πιστεύω), προσφορά που έκανε το ξενοδοχείο Collina suites B&B για 5 διανυκτερεύσεις. (Collina Suites Rome ? B&B near Termini) Κι εδώ θα ήθελα τη γνώμη σας για την τοποθεσία, όσοι γνωρίζετε..
Διάβασα ότι βρήκα στη σελίδα, μια και μου αρέσει να ταξιδεύω καλά διαβασμένη.. Έχω όμως να ρωτήσω πολλά ακόμα..:roll:
Ένα από αυτά, είναι και η ερώτηση του τίτλου..
Έχω σκοπό να νοικιάσω ένα αμαξάκι για μία μερούλα, για Castelli Romani, για τα οποία διάβασα σε ένα topic και ενθουσιάστηκα! Τί λέτε; Συμβουλές;
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Όπως είπα και παραπάνω έχω να ρωτήσω πολλά, για πολλά..:roll:
Αλλά να ανοίξω τόσα διαφορετικά θέματα;; Ή να σας τα πώ ένα ένα από εδώ;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Μαρία

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Να πας ή Φλωρεντια ή Ναπολη για μονοημερη.

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Ναι το σκέφτηκα.. αλλά.. μου φαίνεται λίγο μακρυά; Είναι...;

σαιτας

Member
φλωρεντια απο ρωμη 280 χιλιομετρα και αλλα τοσα επιστροφη,
ναπολη απο ρωμη 225 χιλιομετρα και αλλα τοσα επιστροφη.
Κατα την γνωμη μου δεν κανουν για μονοημερες, εχουν και τοσα να δεις.
Προτιμησε κατι αλλο κοντα στην ρωμη.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Εγω πηγα Φλωρεντια με τρενο στις 2,5 ωρες.Σαν αποσταση θα πηγαινα.Ανασταλτικος παραγοντας βεβαια ειναι οτι το Νοεμβρη θα νυχτωνει νωρις.

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Σχετικά με τα Castelli Romani που είναι και πιο κοντά, έχετε καμιά συμβουλή να δώσετε; Που να φάω, τί να δώ ας πούμε...;

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μην τα χάσεις τα καστέλι.
Είναι απίστευτα.
ΤΟ έκανα πέρσι μετά απο 4-5 επισκέψεις στη Ρώμη, και θα το ξανάκανα άνετα.
Για φαγητό και άλλες ίνφο διάβασε εδώ και ακολούθησε πιστά τις συμβουλές του Samion: http://www.travelstories.gr/%E9%F4%...EA%FC%EC%E2%E5%F2-%F3%F4%E7-%F1%FE%EC%E7.html

Μη χάσεις τη Λίμνη που βλέπεις πανοραμικά απο το Νέμι, την Αρίτσια, το Φρασκάτι και τη Ρόκα ντι Πάπα.

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Ευχαριστώ πολύ sdoe!!
Σκεφτόμουν μάλιστα, αντί για αυτοκίνητο, (αν βοηθήσει κι ο καιρός..) να νοικιάσω αν βρω καμια vespa, να κάνω κι εγώ το ψώνιο μου.. Τί λες;

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για Καστέλι δεν θα το συνιστούσα. Είναι αρκετά μακριά για βέσπα..
Όχι ότι δεν γίνεται με τίποτα...αλλά είναι ταλαιπωρία.

Για μέσα στη Ρώμη, είναι καλή ιδέα, αν και μπορείς να δείς σχεδόν τα πάντα με τα πόδια ή με τα ΜΜΜ.
Αν πηγαίνεις για πρώτη φορά δεν είναι απαραίτητη.
Αν έχεις ξαναπάει και θες να δείς και κάποια άλλα πράγματα, ΟΚ.
Εγώ πήγα να νοικιάσω μότο, αλλά η τιμή ήταν σαν να νοικιάζεις αμάξι, οπότε το άφησα...

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Ωραία λοιπόν.. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου..
Γενικά οι δρόμοι πώς είναι στη Ρώμη; Αν και είμαι καλή οδηγός (θέλω να πιστεύω..), η διαδρομή προς Castelli Romani είναι εύκολη;

Και κάτι άλλο.. Θέλω κάποια μέρα να επισκεφτώ τις κατακόμβες. Αν και διάβασα σε κάποιο θέμα, δεν κατάλαβα.. Είναι πολλά τα μέρη που μπορείς να πας αν ενδιαφέρεσαι να δεις τις κατακόμβες; Αν ναι, που μου προτείνετε να πάω;

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Αν οδηγάς στην Αθήνα θα είσαι ΟΚ.
Πρόσεξε μόνο τις διαβάσεις! Οι πεζοί το θεωρούν σχεδόν δεδομένο οτι θα σταματήσεις, και δεν διστάζουν να περάσουν.
Μέχρι να το συνηθίσω κόντεψα να πατήσω 2-3 :haha:

Φυσικά το gps το θεωρώ απαραίτητο...

Όσο για τις κατακόμβες, δες στο link που έδωσα πιο πάνω αυτά που λέει ο Samion.

Αν προλάβεις προφανώς αξίζει να πας. Δυστυχώς εγώ δεν πρόλαβα...

mar1anta

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη..
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική
Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
Αν οδηγάς στην Αθήνα θα είσαι ΟΚ.
Πρόσεξε μόνο τις διαβάσεις! Οι πεζοί το θεωρούν σχεδόν δεδομένο οτι θα σταματήσεις, και δεν διστάζουν να περάσουν.
Μέχρι να το συνηθίσω κόντεψα να πατήσω 2-3 :haha:
Οδηγώ στην Κρήτη.. Δηλαδή σε επαρχιακούς δρόμους.. Αλλά παρ'ολα αυτά πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα.. Αυτό με τις διαβάσεις, καλά που μου το είπες..

Μοιάζουμε πολύ με τους Ιταλούς ή μου φαίνεται;;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα