paefstra
Member
Αφαιρώντας και τα βιβλία που αγόρασα, έβγαλα τα έξοδα για ένα κανονικό ταξίδι (με πτήσεις σε τιμή κόστους βέβαια, αλλά έβγαλα και τη διαμονή) . Όχι λογοτεχνικά, όλα τεχνικά βιβλία που του χρόνου όσα αγόρασα θα ξαναπουληθούν για να μη γεμίζουν τα ράφια.Με αφορμή αυτό που έγραψε η @fenia42 για το Depop (όπου συμφωνώ με τα χίλια με την όλη τοποθέτηση) να αναφέρω και το metabook, την ελληνική πλατφόρμα που μπορείς να πουλήσεις/αγοράσεις βιβλία δεύτερο χέρι. Προσωπικά είμαι σε μια διαδικασία που προσπαθώ να οργανώσω την βιβλιοθήκη μου και να κρατήσω μόνο βιβλία που θέλω πραγματικά να βρίσκονται σε αυτή, καθώς με τα χρόνια είχα μαζέψει και κάμποση "σαβούρα".
Σε γενικές γραμμές το νόημα είναι να βάζεις τα βιβλία μισή τιμή κάτω από αυτή που μπορεί να τα βρει κανείς σε ένα βιβλιοπωλείο, ούτως ώστε να έχει και νόημα το να μπει στην όλη μανούρα. Παρ' όλα αυτά αν έχεις κάποιο βιβλίο εξαντλημένο στα βιβλιοπωλεία αλλάζει το πράγμα. Για παράδειγμα εγώ έβαλα ένα παλιό βιβλίο πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια Έλληνα συγγραφέα σε πολύ υψηλή τιμή και έφυγε σχεδόν αμέσως. Πραγματικά δεν το πίστευα, καθώς δεν πρόκειται και για κάνα αριστούργημα.
Όπως και να 'χει προσωπικά έχω βγάλει κάποια χρήματα εδώ και μερικούς μήνες που το χρησιμοποιώ, την ίδια στιγμή όμως έχω αγοράσει και η ίδια βιβλία από εκεί, οπότε δεν ξέρω αν θα το χαρακτήριζα αξιόπιστη πηγή εισοδήματος. Επίσης-σε αντίθεση με άλλο κόσμο-αν ένα βιβλίο πιάνει πραγματικά ελάχιστα χρήματα δεν το ανεβάζω προς πώληση, επειδή θεωρώ βλακεία να μπαίνω στη μανούρα. Σκοπεύω να μαζέψω σε κάποια φάση κάποια που είναι σε καλή κατάσταση και να τα δωρίσω στο Βιβλιοπωλείο των Αστέγων.
Πάντως αν έχετε βιβλία για ξεφόρτωμα τσεκάρετέ το!
Τι ιδεάρα ήταν αυτή!