• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιαπωνία Ιαπωνια για 2 βδομαδες.Μια Βοηθεια...

tsaounlee

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
χμ...θελει σκεψη!
Καλησπερα παιδια.Παω Ιαπωνια σε 20 μερες και θα μεινω 2 βδομαδες.Αν και διαβασα αρκετες πληροφοριες εδω,ωστοσο εχω καποιες αποριες ακομα.Ειναι τοσο ακριβη η οχι τελικα?Σε 2 εβδομαδες και με ενα πιο ηπιο προγραμμα(θα ειναι μαζι μας και η διχρονη κορη μας) που αξιζει να παμε?Ο καιρος τετοια εποχη πως ειναι?Αν μπορει καποιοα/ος που την επισκεφθηκε προσφατα να δωσει τα φωτα της/του θα ειμαι ευγνομων!!!Προς το παρον καλο βραδυ!

liz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Καλησπερα παιδια.Παω Ιαπωνια σε 20 μερες και θα μεινω 2 βδομαδες.Αν και διαβασα αρκετες πληροφοριες εδω,ωστοσο εχω καποιες αποριες ακομα.Ειναι τοσο ακριβη η οχι τελικα?Σε 2 εβδομαδες και με ενα πιο ηπιο προγραμμα(θα ειναι μαζι μας και η διχρονη κορη μας) που αξιζει να παμε?Ο καιρος τετοια εποχη πως ειναι?Αν μπορει καποιοα/ος που την επισκεφθηκε προσφατα να δωσει τα φωτα της/του θα ειμαι ευγνομων!!!Προς το παρον καλο βραδυ!
Καλησπέρα! Όσον αφορά τα μέρη που αξίζει να επικεφτείς, ειλικρινά δεν ξέρω τί να πω - μου άρεσε ότι κι αν είδα, αλλά δεν είδα κι ένα μεγάλο κομμάτι της χώρας, οπότε νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να διαβάσεις τις πολλές προτάσεις που έχει στο site, να διαβάσεις και κάποιον οδηγό και να δεις τί σ' ενδιαφέρει περισσότερο!
Όσον αφορά τις τιμές, τα μεταφορικά είναι αρκετά ακριβά (κι εδώ παίζει αν έχεις rail pass, πόσες περιοχές θα επισκεφτείς, κτλ). Το φαγητό είναι σχετικά φτηνό - μπορείς να φας σε εστιατόριο με 15 ευρώ, μπορείς να φας και με 4-5 ευρώ. Ενδεικτικά σου αναφέρω τα δικά μου έξοδα μπας και σε βοηθήσω (βλέπω πως θα ταξιδέψετε οικογενειακώς με παιδί, οπότε διαφορετική η περίπτωση σου από τη δική μου).
Τα περισσότερα για μεταφορικά μέσα σε πόλη τα έδωσα στο Τόκιο (1000 γεν/μέρα μάξιμουμ για πάσο ημέρας). Για φαγητό τα περισσότερα που έδωσα ανά ημέρα ήταν 20-25 ευρώ (γενικά ξόδευα λιγότερα κι έτρωγα μια φορά ή στο πρόχειρο γιατί ήμουν συνεχώς στο πόδι). Για διαμονή έδινα 18 ευρώ σε χόστελ στο Κιότο, 30 σε χόστελ στο Τόκιο, 75 σε guest-house στo χωριό Shirakawa-go (με τις ισοτιμίες πέρυσι τον Απρίλιο). Έτυχε σε μια μέρα με διαμονή να ξοδέψω σύνολο 40 ευρώ, έτυχε να ξοδέψω και 100 ευρώ, ανάλογα. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το σε πόσα μουσεία θα πας, αν θα ψωνίσεις, αν θα βγεις κτλ. Δεν μου φάνηκε πως είναι πιο ακριβά από ακριβές ευρωπαϊκές χώρες. Ρίξε και μια ματιά εδώ: http://gojapan.about.com/od/dailylifeinjapan/a/costlivingtokyo.htm
Αυτά από μένα, αν έχεις κι άλλες απορίες και μπορώ, ευχαρίστως να βοηθήσω!

Last edited by a moderator:

tsaounlee

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
χμ...θελει σκεψη!
Καλημερα liz.
Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.Τωρα ειδα την απαντηση σου.Τα εχω ψαξει ολα και και ειμαι σχεδον ετοιμος.Θα μεινουμε 7 μερες Τοκυο και απο εκει ημερησιες εκδρομες βορεια και κεντρικα, και αλλες 6 Κυοτο με εκδρομες νοτια.Λογω της μικρης θα ειμαστε λιγο πιο συντηρητικοι ως προς το προγραμμα απο οτι συνηθως.Ακομα και ετσι παντως πιστευω πως θα ειναι ωραια.Δευτερα ξημερωματα αναχωρουμε.
Απο οτι ειδα φευγεις και εσυ για Αυστραλια,οποτε καλο μας ταξιδι(και σε οποιον αλλο φιλο ειναι να φυγει συντομα) και τα λεμε στην επιστροφη.
Σε ευχαριστω και παλι.Γεια!

• Like
Reactions: liz

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
WOW!!! αν πάτε και πετυχετε κανενα live της Ayumi Hamasaki θα ναι τελεια. ειναι το απολυτο icon της ιαπωνιας

Last edited by a moderator:

tsaounlee

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
χμ...θελει σκεψη!
φιλε paralogisti δεν την ξερω την Ayumi και δεν με πολυενθουσιαζει το βιντεακι που παραθετεις αλλα γουστα ειναι αυτα.Παραδειγμα λατρευω τη μονοτονια(λαθος χαρακτηρισμος για εμενα) της θαλασσας.
Παρ αυτα αν μου κατσει live θα παω για χαρη σου :)

Glosoli

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
φιλε paralogisti δεν την ξερω την Ayumi και δεν με πολυενθουσιαζει το βιντεακι που παραθετεις αλλα γουστα ειναι αυτα.Παραδειγμα λατρευω τη μονοτονια(λαθος χαρακτηρισμος για εμενα) της θαλασσας.
Παρ αυτα αν μου κατσει live θα παω για χαρη σου :)
Χεχε καλα και εγω δεν τρελενομαι απλα αυτη η κυρια ειναι το icon της νεολαιας εκει...ταξιδι στην ιαπωνια ειναι ονειρο και για εμενα...παιζει ρολο και τα manga Pου εβλεπα απο μικρος και βλεπω και ακομα.
Ωραια η θαλασσα δεν λεω...αλλα το πολυ να τη χαζεψεις μια μερα αντε δυο...εεε μετα μωρε βαριεμαι :bleh:

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τα εχω ψαξει ολα και και ειμαι σχεδον ετοιμος.Θα μεινουμε 7 μερες Τοκυο και απο εκει ημερησιες εκδρομες βορεια και κεντρικα, και αλλες 6 Κυοτο με εκδρομες νοτια.Λογω της μικρης θα ειμαστε λιγο πιο συντηρητικοι ως προς το προγραμμα απο οτι συνηθως.Ακομα και ετσι παντως πιστευω πως θα ειναι ωραια.
Χαίρομαι που έφτιαξες πρόγραμμα, τελικά ! Έχεις όλες τις ευχές του γκρουπ, για να περάσετε τέλεια κι όταν με το καλό, επιστρέψετε, περιμένουμε οδηγίες και φρέσκιες πληροφορίες !:)

Καλό ταξίδι :clap:

tsaounlee

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ταξίδι-Όνειρο
χμ...θελει σκεψη!
Σε ευχαριστω πολυ Pandora και ολους τους νεους φιλους μου απο δω μεσα!
Εχω τρελη χαρα σημερα.Εχει φυγει το αγχος της οργανωσης που ειναι και πρωτογνορο (πριν γινουμε τριο γυριζαμε απο εδω και απο εκει χυμα) και εχει μεινει μονο η ωραια αναμονη της αναχωρησης.
Μολις γυρισω με το καλο γραφω εντυπωσεις και πληροφοριες και αναιβαζω φωτο.
Paralogisti αστειευομαι και εγω.Οσο για τη θαλασσα...ποτε δεν μου φτανει.
Γεια σας αδελφια και καλη ανταμωση.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills