• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιανουάριο στην Κρήτη με μοτοσυκλέτα

Babis19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρήτη
Γειά χαρά σε όλους.
Αποφασίσαμε με την κοπέλα μου τον Ιανουάριο να κάνουμε ένα ταξίδι στην Κρήτη με μοτοσυκλέτα. Ο λόγος είναι κυρίως το ήπιο κλίμα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα και φυσικά οι ομορφιές του τόπου. Το πρόγραμμα εχει ως εξής:
Δύο μέρες Ηράκλειο
Δύο μέρες Αγιο Νικόλαο
Μια μέρα Ιεράπετρα
Μια μέρα Παλαιοχώρα
Τρεις μέρες Χανιά
Δύο μέρες Ρέθυμνο
Οι πόλεις που επέλεξα είναι καθαρά με βάση τον χάρτη, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη. Δεν έχουμε ξαναπάει στην Κρήτη (εξαιρεση λίγες μέρες στο Ηράκλειο)
Σκέπτομαι να τις χρησιμοποιήσουμε ως βάση ώστε να ξεκουραζόμαστε το βράδυ, ενώ την ημέρα να ταξιδεύουμε στις γύρω περιοχές.
Ο σκοπός είναι:
Να δούμε κυρίως τα γύρω χωριά και όχι τόσο τις πόλεις.
Τα αρχαία κέντρα και τους αρχαιολογικούς χώρους όπως αυτός την Κνωσσού και τα μουσεία
Τι προτάσεις έχετε?

Ευχαριστώ πολύ

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ωραιο το προγραμμα με την μοτοσυκλέτα σας.θα παρετε μια καλη γευση απ ολη την κρητη-αν έχετε συμμαχο και τον καιρο βλέπε αλκυονιδες θα ειναι μια χαρα.
συμβουλευτειτε πληροφοριες που υπάρχουν στο φορουμ για τα χωρια φαγητο κλπ..
καταλυμα θα βρειτε ευκολα σε μεγαλα χωρια η τις πολεις μιας και τα περισσοτερα τον χειμωνα ειναι κλειστα.
το μονο που μπορει να σας καθυστερήσει ειναι η βροχη αλλα ας ειμαστε αισιοδοξοι.
σιγουρα θα ερθετε πολλες φορες ακομα μετα την γνωριμια σας με το νησι.
σημειωστε οτι ο αγιος νικολαος τον χειμωνα ειναι εντελως νεκρος και αχαρος το ιδιο και η ιεράπετρα.
καλο ταξιδι.

Babis19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρήτη
Ωραία. Οπότε Άγιος Νικόλαος και Ιεράπετρα βγαίνουν από το πρόγραμμα

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Γειά χαρά σε όλους.
Αποφασίσαμε με την κοπέλα μου τον Ιανουάριο να κάνουμε ένα ταξίδι στην Κρήτη με μοτοσυκλέτα. Ο λόγος είναι κυρίως το ήπιο κλίμα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα και φυσικά οι ομορφιές του τόπου. Το πρόγραμμα εχει ως εξής:
Δύο μέρες Ηράκλειο
Δύο μέρες Αγιο Νικόλαο
Μια μέρα Ιεράπετρα
Μια μέρα Παλαιοχώρα
Τρεις μέρες Χανιά
Δύο μέρες Ρέθυμνο
Οι πόλεις που επέλεξα είναι καθαρά με βάση τον χάρτη, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη. Δεν έχουμε ξαναπάει στην Κρήτη (εξαιρεση λίγες μέρες στο Ηράκλειο)
Σκέπτομαι να τις χρησιμοποιήσουμε ως βάση ώστε να ξεκουραζόμαστε το βράδυ, ενώ την ημέρα να ταξιδεύουμε στις γύρω περιοχές.
Ο σκοπός είναι:
Τα αρχαία κέντρα και τους αρχαιολογικούς χώρους όπως αυτός την Κνωσσού και τα μουσεία
Τι προτάσεις έχετε?

Ευχαριστώ πολύ
Καλως να ερθεις και απο εμενα.....
Με μοτοσυκλετα Ιανουαριο πολυ τολμηρο το βρισκω ...αν εξαιρεσεις το περυσινο χειμωνα, ολοι οι υπολοιποι ηταν ηπιοι
Εγω θα σου ελεγα να αποκλεισεις το Νοτο, δηλαδη δεν καταλαβαινω γιατι εβαλες τη Παλιοχωρα
Δεν ειναι μερος για χειμωνα, ουτε ο δρομος ειναι σουπερ, αλλα καθαρα καλοκαιρινο μερος
Θα διαφωνησω με τη ρενατα για τον Αγιο Νικολαο....εγω θα πηγαινα και το Χειμωνα, ενα περασμα νομιζω οτι το αξιζει
Ηρακλειο, Ρεθυμνο και Χανια, για παραμονη και ενα περασμα απο τη Μηλια νοτιοδυτικα των Χανιων
in.gr - Ο Αναπαλαιωμένος Οικισμός «Μηλιά» στα Χανιά - Διακοπές - Αποδράσεις

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
βάλτε περισσότερες μέρες μέσα, είναι και η εποχή του αγροτουρισμού, θα κάνετε τζάμπα διακοπές

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Θα σου προτεινα επισης αν μεινεις στον Αγιο Νικολαο, να κανεις ενα περασμα απο τη Πανω Ελουντα
Ενα παραδοσιακο χωριο ,-σε στελνει σε αλλες εποχες - οπου εγιναν πολλα γυρισματα απο το Νησι

Δεκα λεπτα δρομος ειναι το χωριο Μαυρικιανό , σου συνιστω για φαγητο στο ''Στεκι του Καμάρη'' φιλικοτατο σερβις και η θεα στην Ελουντα απιστευτη

Απο προσφατη εμπειρια ....

maraki-25

Member
Επόμενο Ταξίδι
Road trip στην Τοσκάνη!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Γειά χαρά σε όλους.
Δύο μέρες Ηράκλειο
Δύο μέρες Αγιο Νικόλαο
Μια μέρα Ιεράπετρα
Μια μέρα Παλαιοχώρα
Τρεις μέρες Χανιά
Δύο μέρες Ρέθυμνο
Ο σκοπός είναι:
Τι προτάσεις έχετε?

Ευχαριστώ πολύ
Εγώ θα σου πρότεινα να έρθετε άνοιξη, αλλά αν το έχετε αποφασίσει...οκ! Θα σου δώσω και'γω μερικές συμβουλές μιας και γνωρίζω την Κρήτη αρκετά καλά. Η καταγωγή μου είνα από Λασίθι, σπούδασα στο Ηράκλειο και τελικά αρραβωνιάστηκα στα Χανιά. Οπότε όπως καταλαβαίνεις με έχουν φάει οι δρόμοι τα τελευταία δέκα χρόνια.
Κατ' αρχήν θα συμφωνήσω με τη 'rethimno' για την Παλιόχωρα. Δεν χρειάζεται να το σκεφτείς καν, νομίζω πως πρέπει να την βγάλεις από το πρόγραμμά σου. Έχω πάει καμιά δεκαριά φορές, χειμώνα και καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι τέλεια, τον χειμώνα δεν θα βρίσκεις ούτε σουβλατζίδικο. Εκτός και αν πας απόκριες(κάνουν ωραίο καρναβάλι)
Επίσης θα συμφωνήσω μαζί της και για τον οικισμό Μηλιά...αξίζει τον κόπο!
Από Λασίθι, δεν σου προτείνω σίγουρα τη Ιεράπετρα. Κατά τη γνώμη μου, τίποτα το ιδαίτερο. Η Σητεία, είναι πανέμορφη αλλά είναι λίγο μακριά και ο δρόμος είναι χάλια. Ο Άγιος Νικόλαος το Γενάρη είναι ψιλονέκρα αλλά αξίζει για ένα καφεδάκι. Σίγουρα όμως πρέπει να πάτε Οροπέδιο Λσιθίου που ενδύκνειται για αγροτουρισμό. Το Ηράκλειο όποτε και να πας, σφίζει από ζωή...
Γενικά, νομίζω και' γω πως πρέπει να αφήσεις το νότο και να περιορίστείς στα βόρεια του νησιού μιας και τα νότια παράλια φημίζονται για τις παραλίες τους, άρα για καλοκαίρι. Θα μπορούσα να σου μιλάω ώρες ατέλειωτες για την Κρήτη και να σου προτείνω πάρα πολλά μέρη για να επισκεφθείς. Αυτό που θα σου πω όμως εγώ, είναι πως όπου και να πάτε, θα συναντήσετε ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους, θα δείτε πανέμορφα μέρη, είτε είναι στα Χανιά είτε είναι στο Λασίθι και νομίζω πως αξίζει να επικεντρώθείτε στα χωριουδάκια του νησιού. Κρήτη δεν είμαι μόνο ο΄Άγιος Νικόλαος και το Ηράκλειο...

Babis19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρήτη
Σας ευχαριστώ όλους. Μετά από τις απαντήσεις σας αρχίζω και τα βάζω σε μια σειρά.
@maraki-25
Aυτό τον σκοπό έχω κυρίως, να επισκεφτώ παραδοσιακά μέρη του νησιού. Παραδειγμα τον οικισμό Μηλιά δεν τον είχα ακουστά και θα τον επισκεφτώ. Θα μπορούσες να μου γραψεις κάποια χωριά τα οποία έχεις πάει και σου έχουν μείνει?
Στο Ηράκλειο έχω πάει και αν και μου άρεσε δεν θα έμενα πάνω από δύο μερες. Θα προτιμούσα κάπου πιο ήσυχα.
@rethimno
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Τα μέρη που μου λες φαίνονται ενδιαφέρον και θα μπουν σίγουρα στο πρόγραμμα

maraki-25

Member
Επόμενο Ταξίδι
Road trip στην Τοσκάνη!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σας ευχαριστώ όλους. Μετά από τις απαντήσεις σας αρχίζω και τα βάζω σε μια σειρά.
@maraki-25
Aυτό τον σκοπό έχω κυρίως, να επισκεφτώ παραδοσιακά μέρη του νησιού. Παραδειγμα τον οικισμό Μηλιά δεν τον είχα ακουστά και θα τον επισκεφτώ. Θα μπορούσες να μου γραψεις κάποια χωριά τα οποία έχεις πάει και σου έχουν μείνει?
Στο Ηράκλειο έχω πάει και αν και μου άρεσε δεν θα έμενα πάνω από δύο μερες. Θα προτιμούσα κάπου πιο ήσυχα.
@rethimno
Ευχαριστώ για τις υποδείξεις. Τα μέρη που μου λες φαίνονται ενδιαφέρον και θα μπουν σίγουρα στο πρόγραμμα
Ωραία, ας πάρουμε λοιπόν τους νομούς έναν έναν...Ξεκινώντας από ανατολικότερα, στο Λασίθι το χειμώνα αξίζει περισσότερο το Ορποπέδιο όπως σου είπα και πριν. Αν δεν κάνω λάθος αποτελείται από 18 χωριουδάκια. Δεν έχω πάει σε όλα εννοείται... αλλά Τζερμιάδο και Άγιο Κωσταντίνο που έχω πάει, είναι πολύ όμορφα. Στο οροπέδιο επίσης έχει αρκετούς παραδοσιακούς οικισμούς, αν θέλετε να μέινετε.Βιλαέτι - Παραδοσιακοί Ξενώνες
Όσον αφορά το Ηράκλειο, μιας και θα μείνετε εκεί, θα σου έλεγα να πεταχτείτε κάποιο βράδυ μέχρι τη Ρογδιά για φαγητό. Δεν έχει κάτι φοβερό να δεις αλλά η θέα απο'κει πάνω είναι απίστευτη...και μόλις δέκα λεπτά από το Ηράκλειο. Να πάτε οπωσδήποτε στις Αρχάνες(πανέμορφο χωριό), στον Άγιο Θωμά(εκεί είναι το Κτήμα Στρατάκη όπου μπορείτε να μέινετε ή και να φάτε), στο Ζαρό, τον Κρουσώνα...αυτά μου έρχονται τώρα στο μυαλό.
Για Ρέθυμνο, δεν μπορώ να σου πω και πολλά, τα μέρη που έχω πάει είναι για καλοκαιρινές διακοπές. Σίγουρα όμως να πας στα Ανώγια και να πάτε στο σπίτι του Ξυλούρη. Βέβαια εγώ τα περίμανα λίγο διαφορετικά τα Ανώγεια, αλλά δεν γίνεται να έρθετε στην Κρήτη και να μην πάτε...
Για τα Χανιά, τώρα τί να σου πώ? ότι και αν πω γι'αυτό το μέρος θα το αδικήσω...νομίζω πως θα το λατρέψετε όποια εποχή και αν πάτε. Κατ'αρχάς η πόλη των Χανίων είναι πολύ γραφική... όπως είπα και προηγουμένως, να πάτε οπωσδήποτε στη Μηλιά, να πάτε στο Θέρισο(ιστορικό χωριό, απο'κεί ξεκίνησε η κρητική επανάσταση) και στις Βρύσες. Επίσης να πάτε στον Κούμο(πολύ ωραία εμπειρία)
ΚΟΥΜΟΣ - ΚΑΛΥΒΕΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ - ΧΑΝΙΑ
Δυστυχώς μέχρι στιγμής αυτά μου έρχονται στο μυαλό...όσον αφορά τα Χανιά έχω πάει σε πάει σε πολλά χωριά αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα όλων...αν μου έρθει και κάτι άλλο θα σου πω...Α! οπωσδήποτε να πάτε στον Ομαλό(απο'κει ξεκινάει το φαράγγι της Σαμαριάς...) Βέβαια να είστε προετοιμασμένοι για πολύ κρύο εκεί...

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..λοιπον για τα ανατολικα σου ειπαν ..
για Ρεθυμνο το Rethymno θα σου πει αναλυτικα..και ερχομαστε Χανια τωρα.. Αφου εισαι της μοτο..και που θες και παραδοσιακα ...
βολτα Βαμμο-Βαφες-Κεφαλας επιβαλεται..
βολτα Βρυσες-Ασκύφου-Αλικαμπος αν δεν εχει χιονι επίσης..
Βολτα. Λακκοι-Ομαλός- και στο κατεβασμα περασμα απο Καρανου-Σκινε-Χανια
Βολτα Θερισσο-Ζουρβα .....
Τοπόλια-Μηλια επίσης.
Χανια- Κολυμπαρι-Αφρατα..
Χανια-Βουβες-Βασιλόπουλο και φαι στη Αγγελικο του Φουρο...επιβαλεται
..αυτα για τη ωρα...

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ωραία. Οπότε Άγιος Νικόλαος και Ιεράπετρα βγαίνουν από το πρόγραμμα
Δεν μπορείς να βγάλεις έξω τον Άγιο Ν. από όπου πρωτοξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη. Εξ άλλου η Ελούντα με την "πασίγνωστη" τώρα Σπιναλόγκα εκεί είναι.
Από Α.Ν. διαδρομή: Κριτζά (παραδ. χωριό)-Παναγία Κερά (αγιογραφίες11ου αιώνα)-αρχαία Λατώ-οροπέδιο Καθαρού

Babis19

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρήτη
Με ανάμεικτα συναισθήματα (!) καταλαβαίνω ότι δέκα μέρες μάλλον δεν θα μου φτάσουν. Νομίζω πως είμαι καλυμμένος για όλους τους νομούς με εξαίρεση το Ρέθυμνο.. :)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.607
Μέλη
39.357
Νεότερο μέλος
Giotissk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom