• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΙΡΑΝ Μαθήματα για το σεξ σε... DVD

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Σιγουρα αποτελει μια δυνατή καινοτομια η διάδωση ενός τέτοιου dvd.
Μπροστα στην υπερτιμημένη- χιλιοειπωμένη λέξη sex κλπ,οπου έχει καταντήσει εκχυδαίσμός και ύβρις στον δυτικό--"πολιτισμένο" κόσμο μας φαίνεται ακόμα οπισθοδρομικό και μάλον προκαλεί γελάκια και ειρωνεία...
Για την κοινωνία του ιράν ομως σίγουρα ειναι ένα βήμα...μια μικρή επανάσταση!
Σεβόμενη τον μεγάλο πολιτισμό της χώρας και τα πάθη της λέω ένα μπράβο σε μια τέτοια αρχή έστω και τοσο αργά!
οσο για τους δυτικούς πολιτσμούς,που χρόνια τώρα έχουν την δυνατότητα,την ελευθερία και την εφαρμογή σε οτιδήποτε σημαίνει sex δεν μπορώ να πώ οτι ωφέλησε και τόσο πολύ......τα αποτελεσματα ειναι πολλές φορές οδυνηρά για τις κοινωνίες χάνεται ο μπουσουλας της σεξουαλικής ταυτότητας και βλέπομε τα χειρότερα γύρω μας!! Η άγνοια και η απαγόρευση απο την μιά, η υπερκατανάλωση και ο κορεσμός απο την άλλη,δεν απέχουν και πολύ....
Ευτυχώς που φορούσα γυαλιά γιατί θα μου έβγαινε το μάτι!!! :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ευτυχώς που φορούσα γυαλιά γιατί θα μου έβγαινε το μάτι!!! :roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll::roll:
αν ειναι ειρωνικό το σχόλιο σου, εξηγησε το παρακαλώ --δεν ειναι απάντηση αυτή που δίνεις στην παράθεση που κάνεις..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
αν ειναι ειρωνικό το σχόλιο σου, εξηγησε το παρακαλώ --δεν ειναι απάντηση αυτή που δίνεις στην παράθεση που κάνεις..η ξαναδιάβασε αυτο που έγραψα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Προς αρσιν παρεξηγησεων: Οι Ιρανοι δεν ειναι αραβες! Οποτε και οι Ιρανες δεν ανηκουν στον αραβικο κοσμο.
Mάλλον αυτό που εννοεί η Fenia είναι ότι οι Ιρανοί ανήκουν στο μουσουλμανικό κόσμο, το λεγόμενο Ummah στο οποίο τα εθνικά σύνορα απλά δεν έχουν σημασία και όλοι οι πιστοί ενώνονται κάτω απ'την πράσινη σημαία.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προφανώς από εκεί παρασύρθηκε, αλλά παρόλα αυτά η διακριση αραβικού κόσμου- μουσουλμανικού κόσμου, έχει τη σημασία της, ειδικά στην περίπτωση που αναφερόμαστε στους ιρανούς οι οποίοι ακολουθούν ένα τελείως διαφορετικό παρακλάδι του Ισλάμ. Το γεγονός οτι δεν είναι Άραβες και είναι επιπλέον είναι σιίτες τους διαφοροποιεί πολύ στο πολιτιστικό επίπεδο.
Άλλος πολύ ενδιαφέρον διαχωρισμός είναι "λαοί της Βίβλου" στους οποίους αναφέρεται το Κοράνι ως λαούς στους οποίους οφείλεται να αποδίδεται σεβασμός και οι υπόλοιποι λαοί πχ Ινδονήσιοι, Ινδοί κλπ οι οποίοι απάσθηκαν μεν το Ισλάμ, αλλά το Κοράνι δεν προέβλεπε και τα καλύτερα για δαύτους.
Οπότε ναι μεν ο μουσουλμανικός κόσμος είναι ένα ευρύ σύνολο και έχει τη σημασία του ως γενικό πλαίσιο αναφοράς, αλλά είναι λάθος η ταύτισή του με την αραβική- ισλαμική επιλογή. Άλλωστε και μέσα στον αραβικό κόσμο υπάρχουν διαφοροποιήσεις: άλλη άποψη του ισλάμ έχουν οι σαουδάραβες οι οποίοι ακολουθούν τον ουαχαμπιτισμό και άλλη άποψη του ισλάμ έχει για παράδειγμα το γειτονικό Ομάν.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
.....ουαχαμπιτισμό ....
Mια ανάλυση παρακαλώ γιατί δεν το γνωρίζω αν και ξέρω ότι είναι οφ τόπικ ή θα μπορούσα να το γκουγκλάρω (απλά εδώ θα το διαβάσουν και μερικοί ακόμα)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Mια ανάλυση παρακαλώ γιατί δεν το γνωρίζω αν και ξέρω ότι είναι οφ τόπικ ή θα μπορούσα να το γκουγκλάρω (απλά εδώ θα το διαβάσουν και μερικοί ακόμα)
Ο ουχαμπιτισμός είναι μια πολύ σκληρή σέκτα του σουνιτικού Ισλάμ η οποία απαντάται στη Σαουδική Αραβία και αποτελεί την "επίσημη" μορφή της θρησκείας της. Ιδρυτής της είναι ο Μωάμεθ ιμπν Αμπντ αλ Ουάχαμπ ο οποίος έζησε σχεδόν όλον τον 18ο αιώνα (κορακοζώητος ήταν ο άνθρωπος!) και στηλίτευε την κατάντια των Αράβων η πλειοψηφία των οποίων εκείνη την εποχή ήταν υπήκοοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θεωρούσε ανεπίτρεπτο οτι οι Άραβες, οι οποίοι υπήρξαν οι κατεξοχήν φορείς της μουσουλμανικής θρησκείας και κληρονόμοι των ιερών τόπων, να ζουν υποταγμένοι σε έτερο έθνος (το οποίος επίσης δεν περιελαμβανόταν στους λαούς της Βίβλου). Γιατί τους είχε συμβεί κάτι τέτοιο; Προφανώς τους τιμωρούσε ο Αλλάχ γιατί δεν σεβάστηκαν τις εντολές του. Τι πρέπει να κάνουμε για να αρθεί αυτή η τιμωρία; Να ξαναγίνουμε πιστοί όπως τις πρώτες ημέρες, να αποκαθαρθούμε και να αποτάξουμε τους νεωτερισμούς (χμμμ... κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά- έχω ένα dejavu). Έπεισε έναν τοπικό εμίρη ο οποίος ανήκε στην οικογένεια Σαούντ και αυτός κατάφερε με τα όπλα να μεγαλώσει το εμιράτο του και να καταλάβει περίπου την έκταση που σήμερα είναι η Σαουδική Αραβία. ΟΙ τούρκοι δε πολυέδωσαν σημασία, είχαν τα δικά τους προβλήματα, ο Μεγάλος Ασθενής είχαν γίνει, πέτρες και άμμος είχε η περιοχή. Εν ολιγοις αδιαφόρησαν. Θα έμενε λοιπόν και αυτός ακόμη ένας ξεχασμενος προφήτης της ερήμου, αν δεν ενίσχυαν αυτήν την θρησκευτική τάση, ποιοί; Μα οι Άγγλοι φυσικά, πάνω από έναν αιώνα αργότερα, όταν αντελήφθησαν οτι η περιοχή εκτός από άμμο και πέτρες είχε και πετρελαιο! Βρήκαν λοιπόν ευκαιρία μέσω των θρησκευτικών αυτών διδαχών να κτυπήσουν ιδεολογικά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, συμμαχώντας παράλληλα και με τους Σαούντ. Τους βγάζω το καπέλο! Μαέστροι οι τύποι! Κάτι αξίζει η Οξφόρδη και το Κάιμπριτζ! Έκτοτε ο ουχαμπατισμός συνυφάνθηκε πολύ στενά με τον βασιλικό οίκο των Σαούντ και αποτελεί την "επίσημη" εκδοχή του ισλαμισμού στην Σαουδική Αραβία. (Μετά τους Άγγλους, τους Σαούντ και τον ουαχαμπιτισμό τον κληρονόμησαν και τον φρόντισαν οι Αμερικανοί-αυτοί που κόπτονται για τους σκληροπυρηνικούς αγιατολάχ του Ιράν, κάνουν μόκο για τους ακόμη περισσότερο σκληροπυρηνικούς μουλάδες της Σαουδικής Αραβίας).
Εξαιτίας λοιπόν, αυτού του εξαιρετικά σκληρού παρακλαδιού του Ισλάμ, δεν επιτρέπεται η ίδρυση και η λειτουργία εκκλησιών (και συναγωγών και λοιπών ευκτήριων οίκων) στη Σαουδική Αραβία: Θεωρούν οτι επειδή εκεί υπάρχει η Μέκκα, κανείς ευκτήριος οίκος άλλης θρησκείας δεν πρέπει να συνυπάρχει. Επίσης σύμφωνα με αυτήν την θρησκευτική άποψη οι τάφοι δε θα πρέπει να έχουν κανένα άλλο διακριτικό παρά μόνο μια πέτρα. Δε θα πρέπει επίσης να υπάρχουν νεκροταφεία, αλλά να θάβονται σε απλούς λακκούς μέσα στο χώμα, στην έρημο. Δεν χρειάζεται διακριτικό το οποίο να υποδηλώνει φύλο, αξίωμα, ηλικία, οικογενειακές σχέσεις. Ο Αλλάχ ξέρει καλά να ξεχωρίζει τους νεκρούς του. Επίσης θεωρεί αιρετικό το να προσεύχεται κανείς και να ζητά τη βοήθεια των αγίων και όχι απευθείας στο Θεό. Αυτά θυμάμαι περίπου τουρλού και ανάκατα. Αν θυμάμαι καλά, τα περισσότερα τα είχα διαβάσει στο βιβλίο Ισλάμ του Αναστασίου Γιαννουλάτου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας. Όσα στοιχεία είναι σωστά είναι δικά του. Όσα είναι λάθος, είναι δικές μου παρανοήσεις. PERIZITITO -Βιβλία: Ισλάμ, Αναστάσιος Γιαννουλάτος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Ακρίτας, Akritas
Τα σχόλια για Άγγλους -Αμερικάνους είναι εμπνευσμένα από διάφορα άρθρα στον διεθνή τύπο που δε μπορώ να τα θυμηθώ τώρα, ποιά είναι, πού τα διάβασα και πότε.

manelaki

Member
Μια χαρα μου ακουγεται το DVD.. Οι Ιρανοι επισης μου φαινονται συμπαθεστατοι, ευγενικοι, χαμογελαστοι. Και οι Ιρανες δε μου φαινονται καθολου "καταπιεσμενες" αν αυτο εννοειται και παραπανω λεγοντας οτι δεν οι Ιρανοι δεν ειναι Αραβες. Αυτο νομιζω εγω το λιγο που τους βλεπω, δε γνωριζω τι επικρατει στη χωρα τους και τι δικαιωματα εχουν οι γυναικες εκει.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Κι όλο έλεγα να διαβάσω για όλες τις (βασικές) θρησκείες για να δω τί μου ταιριαζει αλλά εν τέλει δε το χρειάστηκα διότι ασπάστηκα τον Αγνωστικισμό που δεν έχει και "does & don'ts"

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Και οι Ιρανες δε μου φαινονται καθολου "καταπιεσμενες" αν αυτο εννοειται και παραπανω λεγοντας οτι δεν οι Ιρανοι δεν ειναι Αραβες.
Όχι δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Πού να ξέρω σε ποιά χώρα είναι ο γυναικείος πληθυσμός είναι πιο κατατπιεσμένος; Δεν έχω υπόψη μου έρευνες ή συγκριτικές μελέτες αν έχουν γίνει.
Αυτό που θελω να πω είναι οτι οι Ιρανοί (και οι ιρανές ομοιώς) ΔΕΝ είναι άραβες (η αραβίσσες), με τον ίδιο τρόπο που οι έλληνες δεν είναι ιταλοί, και οι Ιαπωνες δεν είναι Κινέζοι.
Τόσο απλά.

manelaki

Member
Όχι δεν εννοώ κάτι τέτοιο. Πού να ξέρω σε ποιά χώρα είναι ο γυναικείος πληθυσμός είναι πιο κατατπιεσμένος; Δεν έχω υπόψη μου έρευνες ή συγκριτικές μελέτες αν έχουν γίνει.
Αυτό που θελω να πω είναι οτι οι Ιρανοί (και οι ιρανές ομοιώς) ΔΕΝ είναι άραβες (η αραβίσσες), με τον ίδιο τρόπο που οι έλληνες δεν είναι ιταλοί, και οι Ιαπωνες δεν είναι Κινέζοι.
Τόσο απλά.
Α οκ. Καταλαβα λαθος γιατι δε φανταστηκα αυτο που λες, αυτη τη συγκριση δηλαδη.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
EΡΣΗ μου ευχαριστούμε για την εκτενή ενημέρωση. Νομίζω ότι το βιβλίο του Γιαννουλάτου κάπου είναι καταχωνιασμένο στην οικογενειακή βιβλιοθήκη. Καιρός να ανασυρθεί. Πάντως πίσω απ'ολα αυτοί οι Άγγλοι έλεος!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom