• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιορδανία ΙΟΡΔΑΝΙΑ

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Ε... ναι... δεν νομίζω ότι τα μηνύματά μας είναι ακριβώς ενθαρρυντικά, τώρα που τα ξαναδιαβάζω όλα μαζί. Είναι σαν να λέμε στον άνθρωπο κάτι σαν αυτό:
''Α, καλά... Ιορδανία είναι τέλεια! Άσε που μπορεί να εξαϋλωθείς και από καμια βόμβα... ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να είναι συναρπαστική εμπειρία!''...

elefinor

Banned
Dmdnf, αφενός δεν έχεις κάνεις κράτηση εισιτηρίων/ξενοδοχείου , συνεπώς δεν σε δεσμεύει κάτι να ταξιδέψεις στην Ιορδανία αυτή την περίοδο , αφετέρου είναι εμφανές οτι εξακολουθεί να σε απασχολεί το ενδεχόμενο έναρξης ταραχών στην Ιορδανία, να μην πας. Προσωπικά δεν εκτιμώ οτι θα υπάρξει κάποια έκτακτη εξέλιξη σε τόσο σύντομο διάστημα,καθώς η Ιορδανία είναι ιδιαίτερη περίπτωση και δεν συγκρίνεται ούτε με Αίγυπτο-Τυνησία, ούτε Λιβύη. Φυσικά ούτε μάντης είμαι ούτε είμαι σε θέση να γνωρίζω τα τεκταινόμενα στο παρασκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Επειδή, όμως, είσαι αρκετά αγχωμένος, διάλεξε κάποιον άλλο προορισμό. Τόσοι υπάρχουν...

dmdnf

Member
Eυχαριστώ για την βοήθεια αλλά πραγματικά μπερδέυομαι όλο και περισσότερο.
Vito εσύ Ιορδανία πόσες μέρες έκατσες και πόσες στο Αμμαν?
Εγώ έλεγα απλά να κάτσω το πρώτο βράδυ μόνο στο Αμμάν και μετά να πάω Πέτρα ,Wadi rum kai Aqaba.
Sprom ευχαριστώ για την κατανόηση.
Εlefinor είναι για το γαμώτο που θέλω να πάω τόσο Ιορδανία το ψάχνω ένα μήνα τώρα έχω αγοράσει τους οδηγούς μου και γένικα το μυαλό μου είναι εκεί.Τι άλλο προτείνετε εάν τελικά δεν πραγματοποιηθεί το ταξίδι?(κάπου κοντά θα ήθελα και διαφορετίκα απο τα ευρωπαικά δεδομένα).

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Προτείνω Μαρόκο. Φθηνή, εύκολη εκδρομή. Κοντά σχετικά στο στυλ.

Vito

Member
Vito εσύ Ιορδανία πόσες μέρες έκατσες και πόσες στο Αμμαν?
.
Πέρασα από Ακάμπα, έμεινα 2 βράδια Wadi Rum, 2 βράδια στην Πέτρα, πήγα Νεκρά Θάλασσα και έμεινα και στην Μανταμπα..Αμμαν πηγα ουσιαστικά για ημερήσια από όπου και έφυγα βραδάκι για Δαμασκό

dmdnf

Member
Πέρασα από Ακάμπα, έμεινα 2 βράδια Wadi Rum, 2 βράδια στην Πέτρα, πήγα Νεκρά Θάλασσα και έμεινα και στην Μανταμπα..Αμμαν πηγα ουσιαστικά για ημερήσια από όπου και έφυγα βραδάκι για Δαμασκό
Που έμεινες petra, που wadi rum?έχεις κάποιο tip να μου δώσεις?
εγώ είχα κανονίσει να μέινω στο wadi rum σε έναν ξεναγό-βεδουίνω με το ονομα obeid.Χρησιμοποίησες καθόλου ταξί?πόσο κοστίζουν?

Vito

Member
Που έμεινες petra, που wadi rum?έχεις κάποιο tip να μου δώσεις?
εγώ είχα κανονίσει να μέινω στο wadi rum σε έναν ξεναγό-βεδουίνω με το ονομα obeid.Χρησιμοποίησες καθόλου ταξί?πόσο κοστίζουν?
Δεν μπορώ να σε βοηθήσω επακριβώς για διαμονές γιατί και στα 2 μέρη με φιλιξενησαν..έκανα couch surfing...στην Πέτρα έμεινα σε σπιλιά με βεδουίνο και στο Wadi Rum σε σκηνή πάλι με βεδουίνο, μακριά από την τουριστική φάση..Δεν πήγα καν στο χωριό Rum που είναι υπερτουριστικο...
Παντως ο Mosa, ο βεδουίνος στο Wadi Rum, δέχετε και κοσμο, δεν ξέρω πόσα παίρνει την βραδια..αν θες σου στέλνω τηλέφωνο/μαιλ..

Τώρα όσο αφορά τα ταξι..χρησιμοποίησα αλλά και πάλι δεν μπορώ να δώσω τις πληροφορίες που ζητάς διότι στη μια διαδρομή από Ακάμπα για Wadi Rum, πηγαμε με φίλο του Mosa και δωσαμε λίγα λεφτά..και στην άλλη διαδρομή από Wadi Araba για Νεκρά Θαλασσα΄ενώ καναμε ωτοστοπ, πέσαμε σε εναν ταξιτζη που γυρνουσε από κουρσα που του δώσαν 100 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην ζητάει τα ίδια λεφτά για την ίδια σχεδον διαδρομή..τελικά του δώσαμε 15 ευρώ για 3 ώρες διαδρομή, κάναμε μαζι μπάνιο στην Νεκρά Θάλασσα, μας πήγε με τα ίδια λεφτά στην Μανταμπα και μας κάλεσε για δείπνο στο σπίτι του...:clap:
Ολες τις άλλες διαδρομές τις έκανα με λεωφορείο και με ωτοστοπ..

Vito

Member
Οσο αφορα την Πετρα, έχε στα υπόψη σου ότι η είσοδος είναι 50 ευρώ για την μια μέρα, 55 ευρώ για 2 μέρες... Αυτό που κάναμε είναι ότι γνωρίσαμε κάποιον ξένο που ήθελε να παέι στην Πετρα μια μέρα μετά από μας..Εβγαλα ενα εισιτηριο για 2 μέρες..Την πρώτη μέρα πήγα εγώ και την δεύτερη αυτός..και έτσι μοιραστήκαμε τα λεφτα..

Στην Πετρα, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, μην πάρεις μονο το κεντρικό μονοπάτι..λίγο πριν το θέατρο πάρε ένα ανηφορικό μονοπάτι από όπου περνας από τάφους (βλέπεις και τον μοναδικό χρωματιστό λαξευτό τάφο), κοιλάδες, στην κορυφή έχεις απίστευτη θέα, και είσαι ολομόναχος..

Ωραία βόλτα ήταν και στη Μικρή Πέτρα...ημασταν μόνο εμεις και άλλοι δυο ξένοι..

Στο Wadi Rum, αξίζει να περπατήσεις...μην κάνεις μόνο το τουρ με το τζιπ..

dmdnf

Member
Καλησπέρα και πάλι παιδία. Τελικά το αποφάσισα και φεύγω για Ιορδανία.
Παιδιά τι προτείνετε? Συμβουλές γενικότερα. Που να πάω, που όχι?
Που να μείνω στην Πέτρα?
Να πάω στην Jerash?
Ευχαριστώ

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Οσο αφορα την Πετρα, έχε στα υπόψη σου ότι η είσοδος είναι 50 ευρώ για την μια μέρα, 55 ευρώ για 2 μέρες... Αυτό που κάναμε είναι ότι γνωρίσαμε κάποιον ξένο που ήθελε να παέι στην Πετρα μια μέρα μετά από μας..Εβγαλα ενα εισιτηριο για 2 μέρες..Την πρώτη μέρα πήγα εγώ και την δεύτερη αυτός..και έτσι μοιραστήκαμε τα λεφτα..

.
Ωραιοτατη ιδεα! thanks

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills