• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιορδανία ΙΟΡΔΑΝΙΑ

dmdnf

Member
Καλησπέρα σε όλους.
Είναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ στο forum και ζητάω την γνώμη σας?
Έχω κανονίσει να πάω Ιορδανία για 6 μέρες την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας μαζί με την φίλη μου μεμονωμένα.Δεν έχω κάνει κρατήσεις σε αεροπορικά και ξενοδοχεία απλά τα έχω σχεδιάσει.
Μετά όμως τις εξελίξεις στην Συρία-Ιορδανία έχω προβληματιστεί-αγχωθεί αν αξίζει τελικά και γενικά αν είναι καλή περίοδος να πάμε στην Μέση Ανατολή.
Ευχαριστώ

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τωρα τι να σου πουμε; Αν μεσα στο Πασχα θα εχει ταραχες στην Ιορδανια; Ειναι δυνατον να ξερουμε κατι τετοιο; Μπορει τα "οργανα" να ξεκινησουν το Σαββατο του Λαζαρου, η την Πρωτομαγια η απο Σεπτεμβρη η ποτε. Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που μπορει να σου πει για παραδειγμα οτι απο Μεγαλη Πεμπτη μεχρι Τριτη του Πασχα οι Ιορδανοι θα κατσουν σπιτι τους και δε θα βγουν στους δρομους. Δεν ειναι και χριστιανοι οι ανθρωποι να πρεπει να χωνεψουν και το αρνι τους!
Οτι γνωμη και να ακουσεις επ' αυτου μην την παρεις στα σοβαρα.

dmdnf

Member
Ερση δεν στηρίζομαι στις μαντικές ικανότητες των μελών εδώ απλά θέλω να δω την γνώμη σας και εάν εσείς θα πηγαίνατε.

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Θα σου πω το εξής: εγώ θα πήγαινα.
Άλλωστε, όταν πήγα στη Συρία, ακυρώθηκε η εκδρομή μου στη Βυρηττό, γιατί την ώρα που προσέγγιζα τα σύνορα του Λιβάνου, η πόλη βομβαρδιζόταν. Τουλάχιστον, έτσι μας είχαν πει στα σύνορα. Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά είναι κρίμα να το ακυρώσεις, τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη συμβεί τίποτα απολύτως.
Δεν ξέρω αν αυτό θα σου προσφέρει περισσότερη ασφάλεια, όμως, γιατί δεν κανονίζεις μέσω κάποιου πρακτορείου να ακολουθήσεις το δικό τους πρόγραμμα;
Εγώ ούτε αυτό θα έκανα, πάντως.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα παραπάνω.

dmdnf

Member
Ευχαριστώ SPROM. Μάλλον ψυχολογική στήριξη χρειαζόμαστε για να πάρουμε την απόφαση να πάμε.Πάντως περιμένω και άλλες γνώμες.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κοιτα νομιζω οτι πρωτα απο ολα θα πρεπει να ξεκαθαρισετε το τι ακριβως γυρευετε απο αυτο το ταξιδι και αν ανατραπει το πλανο σας πως θα το παρετε: θα χαρειτε που ειστε εν μεσω γεγονοτων η μηπως θα σπαστειτε; Απο την απαντηση σας σε αυτη την ερωτηση νομιζω οτι θα πρεπει να εξαρτηθει η σταση σας.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Άλλωστε, όταν πήγα στη Συρία, ακυρώθηκε η εκδρομή μου στη Βυρηττό, γιατί την ώρα που προσέγγιζα τα σύνορα του Λιβάνου, η πόλη βομβαρδιζόταν.
Και μετα μου λες πως δεν εχεις καμμια σχεση με τον Δρακουμελ.

Τωρα φιλε μου κι εγω θα πηγαινα... αλλα στην ερωτηση της ΕΡΣΗς θα απαντουσα το πρωτο... μη σου πω οτι θα παρακαλουσα να βρεθω σε μια τετοια κατασταση.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν απαντας οτι θα παρακαλουσες να βρεθεις σε τετοια κατασταση προφανως και πας. (εδω εχω γνωστο που πηγε στο Πεκινο οταν ξεσπασαν οι ταραχες στην Τιεν αν Μεν γιατι ηθελε να ζησει απο κοντα αυτην την ιστορικη στιγμη).
Απο την αλλη αν σε ενδιαφερουν ορισμενα συγκεκριμενα πραγματα τα οποια δε θα μπορεσεις να παρακαολουθησεις επειδη γινονται οι ταραχες, η αν φοβασαι μη σε βρει και καμια ξοφαλτση η ανησυνχεις οτι μπορει να επιβαλλουν καμια πααγορευση κυκλοφοριας και τη βγαλεις μεσα σε ενα ξενοδοχειιο, προφανως και δε πας!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ησουν κατανοητη στο #7, δεν χρειαζοταν επεξηγηση.

Vito

Member
Πριν μια βδομαδα γυρισα από την περιοχή σώος και αβλαβής!;) Η αλήθεια είναι ότι τα σκηνικά στη Συρία και στην Ιορδανία ξεκινήσαν 2-3 μέρες αφού έφυγα από τις χώρες αυτές και βρισκόμουν Ισραήλ, Παλαιστίνη...Πάντως και στην Αίγυπτο δεν ένιωσα να απειλούμαι..Τη μόνη διαφορά που παρατήρησα από πέρυσι που είχα επισκεφτεί την Αίγυπτο, ήταν ο πολύς κόσμος στην πλατεία Ταχριρ (όπου διαδηλώσαμε όλοι μαζί..) και τα τανκς!!! παντού στους δρόμους (..κάτι που άρεσε στους Αιγύπτιους:shock:)..

Οσο αφορά την Ιορδανιά, και διαδηλώσεις να γίνονται, αποκλείεται να γίνουν έξω από το Αμμαν και τις μεγάλες πόλεις...Στην ερήμο και στα κατσάβραχα αποκλείεται να καταλάβεις τίποτα..Από κει και πέρα, επιλογή σου είναι αν θα παραμείνεις στα κατσάβραχα όπου δεν θα καταλάβεις τίποτα ή θα πας στις μεγάλες πόλεις όπου θα δεις τα σκηνικά με τα ίδια σου τα μάτια (αν συμβούν σκηνικά)..

Τώρα, όπου και να πας το σίγουρο είναι οτι θα πρέπει να προσέχεις (όσο μπορεί να περάσει από το χέρι σου αυτό).. Στο ταξίδι που έκανα, είχα και λίγο τύχη..π.χ. στην Ιερουσαλήμ εσκασε βόμβα δίπλα σε μια πλατεία που 2 μέρες πριν αραζα και έπινα μπύρα..Δεν ξέρεις, αν συνεβαινε την μέρα που βρισκόμουν εκει μπορεί και να μην πάθαινα τίποτα αλλά ακούγεται κάπως τρομακτικό (..και συναρπαστικό;))..

Δικια σου η απόφαση...Πάντως τώρα που γύρισα και είδα πως είναι τα πράγματα, θα ξαναπήγαινα αν μου δινόταν η ευκαιρια (υπό αυτές τις συνθήκες)..

gligli

Member
Επόμενο Ταξίδι
βλέπουμε...
Ταξίδι-Όνειρο
Κιργιζία
Στο ταξίδι που έκανα, είχα και λίγο τύχη..π.χ. στην Ιερουσαλήμ εσκασε βόμβα δίπλα σε μια πλατεία που 2 μέρες πριν αραζα και έπινα μπύρα..Δεν ξέρεις, αν συνεβαινε την μέρα που βρισκόμουν εκει μπορεί και να μην πάθαινα τίποτα αλλά ακούγεται κάπως τρομακτικό (..και συναρπαστικό;))..
Ήμασταν Ιερουσαλήμ τις ίδιες μέρες! Μόνο που εγώ δεν βγήκα από την Παλιά Πόλη. Έκανα μια βόλτα στη Νέα Πόλη ένα βράδυ μόνο. Αλλά και πάλι... εγώ θα έλεγα τρομαχτικό! Αν και θα ξαναπήγαινα!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom