• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

ΙΜΑΧ- η μαγεία ενός άλλου σινεμά!

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Κινηματογράφος ΙΜΑΧ (Άϊμεξ είναι η προφορά του.

Τι είναι αυτό, αναρωτηθούν καποιοι.
Και δικαιολογημένα.
Γιατί είναι ενα είδος κινηματογράφου που στην Ελλάδα δεν υπάρχει.
Για να το απολαύσει κανείς, θα πρέπει να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Και επειδή πρέπει να ταξιδέψεις στο εξωτερικό,
σκεφτηκα να ανοιξω αυτό το τόπικ.
Θα πω ότι ειναι μια κινηματογραφική εμπειρία, μοναδική και άνευ προηγουμένου.
Αξίζει οταν βρεθείτε σε κάποια πόλη που να έχει κινηματογράφο ΙΜΑΧ στην Ευρώπη η αλλου να παρακολουθήσετε τουλάχιστον 1 ταινία, ασχετα αν σας αρέσει το σινεμά η όχι.Με λιγα λόγια, πρόκειται για ειδικη τεχνολογία προβολής κινηματογραφικών ταινιων.
Φανταστειται κινουμενες εικόνες να τις βλέπετε σε οθόνες των 600 η 1000 τετρατωνικών μέτρων με ηχο καπου στα 24000 Βάτ με Surround Digital IMAX / SONICS τεχνολογία. Νομίζεις οτι κολυμπας στη θάλασσα βλεποντας μια ταινια για τα δελφίνια, η πετάς στο διάστημα κοκ.

Σε ολο το κοσμο υπαρχουν περιπου 200 κινηματογραφικές αίθουσες ΙΜΑΧ. Οι περισσοτερες απο αυτές βρίσκονται στην Βόρειο Αμερική και στην Ιαπωνία. Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μεγάλη εμπορική επιτυχία και ανάπτυξη και στην Ευρώπη.
Συνηθως οι ταινίες ειναι 45 λεπτών ντοκιμαντέρ και όχι μόνο. Μέχρι σήμερα εχουν γυριστεί 160 ταινίες περίπου.

Προσωπικά εχω επισκεφτεί 2 ΙΜΑΧ, στη Νυρεμβέργη και στο Μόναχο.
Εχω περάσει και απο εξω απο το ΙΜΑΧ της Βαρκελώνης που βρίσκεται κοντά στο ενυδρείο του λιμανιού!
Στο λινκ πιο κάτω μπορείτε να βρείτε σε ποιές πόλεις παγκοσμίως υπαρχει κινηματογράφος ΙΜΑΧ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://www.imax.com/ImaxWeb/imaxExp...n=whatImax&param_subMenuSelect=whatImaxSelect

:clap::cool:

GTS

Member
Έχω και βλέπω πολύ συχνά ντοκιμαντέρ με την επισήμανση ΙΜΑΧ!! Είναι πολύ καλά, αλλά η κορυφή είναι μακράν το BBC.

Βέβαια το θέμα εδώ είναι η τεχνολογία και η απόλαυση του AV...!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Είδα το Superman Returns σε IMAX στη Νέα Υόρκη και κόντεψα να πέσω από το κάθισμα στις σκηνές που δούλευε το 3D (δεν ήταν όλη η ταινία 3d, μόνο 5-6 σκηνές συνολικά - αλλά αρκούσαν για γερές δόσεις εντυπωσιασμού).

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Δεν επιτρέπεται, κοτζάμ Αθηνα με 5 εκατομμύρια κατοίκους να μην έχει ενα σινεμά ΙΜΑΧ.
Εδώ έχει η Νυρεμβέργη των 500 χιλιάδων κατοίκων!!!
:cool:

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Δεν επιτρέπεται, κοτζάμ Αθηνα με 5 εκατομμύρια κατοίκους να μην έχει ενα σινεμά ΙΜΑΧ.
Εδώ έχει η Νυρεμβέργη των 500 χιλιάδων κατοίκων!!!
:cool:
Πολλα δεν εχει η Αθηνα Θανο!!!

ioannisp

Member
Επόμενο Ταξίδι
το σκέφτομαι ...
Γιατί έχω την εντύπωση ότι το Πλανητάριο στην Αθήνα προβάλει ταινίες IMAX;

Ο βασικός εξοπλισμός του Νέου Ευγενιδείου Πλανηταρίου έχει προσαρμοστεί πλήρως στις νεότερες εξελίξεις των οπτικοακουστικών παραστάσεων και της νέας υψηλής τεχνολογίας συνδυάζοντας αρμονικά την ψηφιακή τεχνολογία με την σύγχρονη αναλογική παρουσίαση ταινιών και διαφανειών μεγάλης επιφάνειας (Large Format). Έτσι χάρη στην εγκατάσταση του συστήματος προβολής κινηματογραφικών ταινιών μεγάλης επιφάνειας του αμερικανικού οίκου IWERKSTM, οι πολυδάπανες μεγάλες διεθνείς παραγωγές ταινιών τύπου IMAXTM και OMNIMAXTM θα προβάλλονται πλέον και στη χώρα μας.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
To 2002 ειχα δει την παρακάτω ταινια-Space Station 3D:
http://www.imax.com/ImaxWeb/filmDetail.do?type=nowPlaying&movieID=code__.__32809

Ενιωσα με τον φιλο μου που το είδαμε σα να είμασταν αστροναύτες...
Σαν να αιωρούμασταν στο διάστημα!!!:cool::clap:

Αξέχαστη εμπειρία!!!
Ιδού και μερικές φωτο απο εκεινη την επίσκεψη:

,,,,,,,,,,,,

Οσοι ταξιδέψτε σε μεγαλουπόλεις, πχ Πράγα, Βαρκελώνη, Βερολίνο, μην χάσετε την ευκαιρια να επισκεφτείτε ενα τετοιο σινεμά.

Συχνά προβάλονται και εντυπωσιακά ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ...
Για παράδειγμα αυτον τον καιρό στο Βερολίνο προβάλλονται μεταξυ αλλων οι ταξιδιωτικές ταινιες African Adventure, το ακρως εντυπωσιακο Grand Canyon Adventure 3D και Mumien 3D, τα μυστικα των Φαραώ!

Θυμάμαι, ειχα "ταξιδέψει" ετσι στην Νέα Υόρκη!:cool:

Δυο ταξίδα σε ...ένα!

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
πολυ ενδιαφερον το θεμα σου θανο.θα το εχω υποψιν μου για το ταξιδι μου στην βαρκελωνη(να δω τι θα πρωτοκανω εκει!).βασικα ειχα παει και στο πλανηταριο στο αμστερνταμ και ειχα δει ενα ντοκυμαντερ για τους αστροναυτες και για το διαστημα,αλλα δεν ξερω αν προκειται για την ιδια τεχνολογια.το μονο κακο με εκεινο ηταν οτι πιαστηκε ο αυχενας μου να κοιταζω τον θολο.παρολα αυτα ηταν ακρως εντυπωσιακο.

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Καλα αυτο με τους αστροναυτες στο Αμστερνταμ ηταν ολα τα λεφτα.χχαχαχαχαχα!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.481
Νεότερο μέλος
giota69

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom