Μπορεί να φαίνεται "φυσιολογικό", μεταξύ των δύο μας γειτονικών χωρών και μάλιστα μεταξύ δύο σημαντικών πόλεων, να μην υπάρχει σιδηροδρομική συγκοινωνία, αν όμως το σκεφτούμε καλύτερα (κάνοντας και τις απαραίτητες συγκρίσεις με άλλους Ευρωπαίους γείτονες και τις μεταξύ των, συνδέσεις)...συνειδητοποιούμε και καταλαβαίνουμε το πόσο μικρές και υπανάπτυκτες είναι οι οικονομίες μας.Τραίνο που να πηγαίνει από Θεσσαλονίκη Σόφια δεν υπάρχει πλέον από ότι γνωρίζω.
http://www.trainose.gr/content/diethneis-leoforeiakes-grammes-0
Α όχι εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου φυσιολογικό.Είχε τραίνο για Σόφια με 3 δρομολόγια την ημέρα και το είχα χρησιμοποιήσει μάλιστα με παρέα και είταν ωραία εμπειρία.Το ομαδικό εισιτήριο μάλιστα για 5 άτομα έβγαινε 18? και κάτι στο άτομο για το πήγαινε έλα. Όλα αυτά μέχρι πέρυσι νομίζω όμως που αποφάσισε ο ΟΣΕ ότι δεν συμφέρει οικονομικά το δρομολόγιο και το έκοψε όπως και έκοψε όλα τα δρομολόγια για εξωτερικό.Θα μπορούσε να κρατήσει ένα δρομολόγιο την ημέρα μόνο τουλάχιστον για κάποιες ημέρες.Πιστεύω ότι θα γέμιζε το τραίνο και δεν θα έμπαιναν μέσα.Τέλος πάντων.Μπορεί να φαίνεται "φυσιολογικό", μεταξύ των δύο μας γειτονικών χωρών και μάλιστα μεταξύ δύο σημαντικών πόλεων, να μην υπάρχει σιδηροδρομική συγκοινωνία,
Ποια ακριβώς σχέση έχει το Θεσσαλονίκη-Σόφια με το Παρίσι-Βρυξέλλες? Το πρώτο είναι ένα δρομολόγιο μεταξύ δύο απομονωμένων απ' την υπόλοιπη Ευρώπη μεταφορικών κόμβων και το δεύτερο είναι ένα δρομολόγιο που συνδέει μια μεγαλούπολη με την πρωτεύουσα της ΕΕ. Επίσης αν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη πρέπει πρώτα να λειτουργήσουμε το εσωτερικό δίκτυο που αυτή τη στιγμή καταρρέει σε πολλά μέρη της χώρας.Μπορεί να φαίνεται "φυσιολογικό", μεταξύ των δύο μας γειτονικών χωρών και μάλιστα μεταξύ δύο σημαντικών πόλεων, να μην υπάρχει σιδηροδρομική συγκοινωνία, αν όμως το σκεφτούμε καλύτερα (κάνοντας και τις απαραίτητες συγκρίσεις με άλλους Ευρωπαίους γείτονες και τις μεταξύ των, συνδέσεις)...
...Κάπως έτσι κάνει φιλική μου οικογένεια που ζει στις Βρυξέλλες, όταν θέλει να πάει στο Παρίσι για 3ήμερο...
Ακριβώς αυτό θέλω να υπογραμμίσω (ούτε καν ένα δρομολογιάκι για τα μάτια, τη βδομάδα...)Ποια ακριβώς σχέση έχει το Θεσσαλονίκη-Σόφια με το Παρίσι-Βρυξέλλες? Το πρώτο είναι ένα δρομολόγιο μεταξύ δύο απομονωμένων απ' την υπόλοιπη Ευρώπη μεταφορικών κόμβων και το δεύτερο είναι ένα δρομολόγιο που συνδέει μια μεγαλούπολη με την πρωτεύουσα της ΕΕ. Επίσης αν θέλουμε να γίνουμε Ευρώπη πρέπει πρώτα να λειτουργήσουμε το εσωτερικό δίκτυο που αυτή τη στιγμή καταρρέει σε πολλά μέρη της χώρας.