kosvik
Member
- Μηνύματα
- 121
- Likes
- 55
- Επόμενο Ταξίδι
- ?????
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Μάγειρες και ζαχαροπλάστες, Θεσσαλονικείς και μη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας ξεναγούν στον κόσμο της γαστρονομίας, παρουσιάζοντας τοπικά εδέσματα και λιχουδιές από άλλα μέρη της χώρας και από το εξωτερικό στο πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας (Thessaloniki Food Festival) που πραγματοποιείται ποτέ στην πόλη.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του δήμου που απευθύνει ανοιχτή ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, με αρώματα και γεύσεις να πλημμυρίζουν τα εστιατόρια, τα ουζερί, τα ζαχαροπλαστεία, τα καφέ, τις κουζίνες και τις πλατείες της πόλης. Η αυλαία του Thessaloniki Food Festival θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται με τη δράση Gastronomy - Symbiosis? στο πλαίσιο της «15ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου». Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας δράσης, 9 νέοι chef θα ρίξουν μια «μελλοντολογική» ματιά σε εδέσματα της πατρίδας τους (Λίβανος, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Άγιος Μαρίνος), θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό, θα μοιραστούν την αγάπη τους για την κουζίνα της πατρίδας τους με το κοινό της πόλης σε ένα μεγάλο μαγειρικό πάρτι.
Θα ακολουθήσει ένας μήνας με ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη, όπως:
Πληροφορίες: 2310 877912, foodfestival@thessaloniki.gr
agelioforos.gr
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τις 4 Νοεμβρίου μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία του δήμου που απευθύνει ανοιχτή ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή γαστρονομίας, με αρώματα και γεύσεις να πλημμυρίζουν τα εστιατόρια, τα ουζερί, τα ζαχαροπλαστεία, τα καφέ, τις κουζίνες και τις πλατείες της πόλης. Η αυλαία του Thessaloniki Food Festival θα πέσει το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου, θέτοντας υπό την αιγίδα του την έκθεση κρασιών και αποσταγμάτων «Χάρτης των Γεύσεων», που εδώ και εννέα χρόνια διοργανώνεται στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται με τη δράση Gastronomy - Symbiosis? στο πλαίσιο της «15ης Biennale Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου». Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας δράσης, 9 νέοι chef θα ρίξουν μια «μελλοντολογική» ματιά σε εδέσματα της πατρίδας τους (Λίβανος, Ιταλία, Ισπανία, Παλαιστίνη, Κόσσοβο, Άγιος Μαρίνος), θα μαγειρέψουν μπροστά στο κοινό, θα μοιραστούν την αγάπη τους για την κουζίνα της πατρίδας τους με το κοινό της πόλης σε ένα μεγάλο μαγειρικό πάρτι.
Θα ακολουθήσει ένας μήνας με ποικίλες δράσεις σε όλη την πόλη, όπως:
- Έκθεση τοπικών προϊόντων
- Street food στη Θεσσαλονίκη
- Παιδιά & γεύσεις
- Thessaloniki Food Festivalστα Μουσεία και στις βιβλιοθήκες
- Τα Μονοπάτια της Γεύσης στη Θεσσαλονίκη
- Γευστικά Σταυροδρόμια
- Cooking masterclasses με γνωστούς chef
- Παράλληλες εκδηλώσεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, deli, κάβες, δρόμους, συνοικίες κλπ.
Πληροφορίες: 2310 877912, foodfestival@thessaloniki.gr
agelioforos.gr
Last edited by a moderator: