tade_efi
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Βαρσοβία - Κοπεγχάγη
- Ταξίδι-Όνειρο
- ο γύρος του κόσμου
Γεια χαρά σε όλους!
Να λοιπόν, που επανέρχομαι με νέες απορίες για ένα ταξίδι που αποφασίσαμε να κάνουμε με τους γονείς μου κι ένα φιλικό τους ζευγάρι οδικώς. Συνολικά δηλαδή θα είμαστε 5 άτομα. Σκεφτόμαστε λοιπόν, να ξεκινήσουμε με αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη για Πράγα. Μια ενδεχόμενη διαδρομή που σκεφτόμουν είναι
α) Για το πήγαινε: 1. Θεσσαλονίκη-Σκόπια (πρώτη στάση για πρωινό και καφέ)
2. Σκόπια-Βελιγράδι (δεύτερη στάση για φαγητό)
3. Βελιγράδι - Βουδαπέστη (διαμονή για 3-4 μέρες)
4. Βουδαπέστη - Μπρατιβλάβα (στάση για να δούμε την πόλη)
5. Μπρατισλάβα -Πράγα (διαμονή για 3-4 μέρες)
(εννοείται ότι θα γίνουν κι άλλες ενδιάμεσες στάσεις, αλλά πιο ολιγόωρες)
β) Για την επιστροφή: 1. Πράγα - Βιένη (ίσως μείνουμε για μια μέρα)
2. Βιένη - Λουμπλιάνα (στάση για να δούμε την πόλη)
3. Λουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ
4. Ζάγκρεμπ -Σεράγιεβο
5. Σεράγιεβο - Σκόπια (ίσως γίνει και κάποια άκόμη στάση σε προηγούμενη πόλη)
6. Σκόπια - Θεσσαλονίκη
Όπως καταλαβαίνετε προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, μερικά από τα οποία είναι τα εξής
1. Θα μπορούσαν να προταθούν κάποιες εναλλακτικές διαδρομές ή στάσεις σε πόλεις ωραίες που μου διαφεύγουν κι αξίζει κανείς να τις δει;
2. Πόσο περίπου θα κοστίσουν οι βενζίνες δεδομένου ότι το σύνολο των χιλιομέτρων που θα διασχίσουμε θα ναι περίπου 3.200; (λογικά σ' αυτές τις χώρες η βενζίνη είναι φθηνότερη από Ελλάδα, έτσι δεν είναι;
3. Έχει υπολογίσει κανείς το συνολικό κόστος των διοδίων;
4. Δεδομένου ότι αυτές οι χώρες δεν είναι μέλη της ΕΕ, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν προσπαθήσουμε να περάσουμε τα σύνορα μόνο με ταυτότητες, χωρίς διαβατήρια, ή υπάρχουν ειδικές συμβάσεις μεταξύ των χωρών για ελεύθερη πρόσβαση, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Τουρκία;
5. Τι βαθμό επικινδυνότητες έχει ένα τέτοιο ταξίδι;
Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ με τιςσυνεχείς ερωτήσεις μου..
Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας...
Να λοιπόν, που επανέρχομαι με νέες απορίες για ένα ταξίδι που αποφασίσαμε να κάνουμε με τους γονείς μου κι ένα φιλικό τους ζευγάρι οδικώς. Συνολικά δηλαδή θα είμαστε 5 άτομα. Σκεφτόμαστε λοιπόν, να ξεκινήσουμε με αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη για Πράγα. Μια ενδεχόμενη διαδρομή που σκεφτόμουν είναι
α) Για το πήγαινε: 1. Θεσσαλονίκη-Σκόπια (πρώτη στάση για πρωινό και καφέ)
2. Σκόπια-Βελιγράδι (δεύτερη στάση για φαγητό)
3. Βελιγράδι - Βουδαπέστη (διαμονή για 3-4 μέρες)
4. Βουδαπέστη - Μπρατιβλάβα (στάση για να δούμε την πόλη)
5. Μπρατισλάβα -Πράγα (διαμονή για 3-4 μέρες)
(εννοείται ότι θα γίνουν κι άλλες ενδιάμεσες στάσεις, αλλά πιο ολιγόωρες)
β) Για την επιστροφή: 1. Πράγα - Βιένη (ίσως μείνουμε για μια μέρα)
2. Βιένη - Λουμπλιάνα (στάση για να δούμε την πόλη)
3. Λουμπλιάνα - Ζάγκρεμπ
4. Ζάγκρεμπ -Σεράγιεβο
5. Σεράγιεβο - Σκόπια (ίσως γίνει και κάποια άκόμη στάση σε προηγούμενη πόλη)
6. Σκόπια - Θεσσαλονίκη
Όπως καταλαβαίνετε προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, μερικά από τα οποία είναι τα εξής
1. Θα μπορούσαν να προταθούν κάποιες εναλλακτικές διαδρομές ή στάσεις σε πόλεις ωραίες που μου διαφεύγουν κι αξίζει κανείς να τις δει;
2. Πόσο περίπου θα κοστίσουν οι βενζίνες δεδομένου ότι το σύνολο των χιλιομέτρων που θα διασχίσουμε θα ναι περίπου 3.200; (λογικά σ' αυτές τις χώρες η βενζίνη είναι φθηνότερη από Ελλάδα, έτσι δεν είναι;
3. Έχει υπολογίσει κανείς το συνολικό κόστος των διοδίων;
4. Δεδομένου ότι αυτές οι χώρες δεν είναι μέλη της ΕΕ, θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν προσπαθήσουμε να περάσουμε τα σύνορα μόνο με ταυτότητες, χωρίς διαβατήρια, ή υπάρχουν ειδικές συμβάσεις μεταξύ των χωρών για ελεύθερη πρόσβαση, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Τουρκία;
5. Τι βαθμό επικινδυνότητες έχει ένα τέτοιο ταξίδι;
Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ με τιςσυνεχείς ερωτήσεις μου..
Περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας...