• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Θα το κάψουμε και σήμερα κυρ- Στέφανε

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Σύνοψη. Ζευγαρι. Απο πόλη δίπλα απο Αθήνα. Πρόσκληση. Σε χωριό. Ποτέ δεν εμφανίσθηκε αυτός που έκανε την πρόσκληση. Κρύο Αλάσκας. Μουσική μανιοκαταθλιπτικού. Ποτά, δεν ξέρω.

Μαγαζί άδειο. Επαναλαμβάνω το κρύο. Τι εννοείς γιατί το επαναλαμβάνεις? Γιατί μας στοίχειωσε. Και γιατί είναι η πρωτοχρονιάτικη ιστορία μου και γουστάρω.

Πάμε παρακάτω. Αλλάζει ο χρόνος. Αν οι πρώτες στιγμές του νέου έτους χαρακτηρίζουν την καινουργια χρονιά, τότε θα πάμε άνετα να κρεμαστουμε απο την πρώτη σημύδα που θα βρούμε μπροστά μας (ευτυχώς δεν πολυέχουμε σημύδες στα μέρη μας) γιατί τα επακόλουθα θα είναι πολυ χειρότερα.

Αν και υπήρξε μπέρδεμα μεταξυ των 373734653 θαμώνων που κατέκλυζαν το μαγαζί περί της ώρας της αλλαγής του χρόνου, στο τέλος συμφώνησαν συλλογικά και κοινωνικώς αρμονικά ότι ο χρόνος αλλάζει στις 12.67. Αποδεκτό όταν μιλάει η μαλαγουζιά και το -μάλλον- αψέντι.
Τελικά η χρονιά άλλαξε στις 35.69 ακριβώς. Ολοι συμφώνησαν.

Και οι 3 θαμώνες εναγκαλιαστηκαμε με κουμουνιστική αγάπη και μετά την εξομολόγηση του ¨θα σε σκοτώσω τώρα και τα αντερα σου θα τα κάνω σπληνάντερο" μπάρμαν οτι το 2024 ήταν για αυτόν μισό καλό και μισό κακό (ότι καταλαβαίνεις) αποφασίσαμε ότι το κρύο θέλει πιώμα και απλά αμίλητοι μέσα στο κρύο καταναλώσαμε μαζούτ που θα μπορούσε να κινήσει σοβιετικά τρένα.

Σιωπηλοι. Σε κάποια στιγμή μπήκε ένας τύπος μέσα (μάλλον αποπροσανατολισμένος, ποιός ξέρει τι έψαχνε) , ξαναβγήκε, ξαναμπήκε, κάθισε στο μπαρ, ήπιε την βαλβολίνη του και ήσυχα έφυγε.

Ποιός ξέρει? Μια αναλαμπή ήταν και απο 3 γίναμε 4.
Οταν ο Γκιούλιβερ είχε πλέον παγώσει και ήταν σαν τον Τζακ Νίκολσον στην Λάμψη (νόμιζα ότι είχε πεθάνει, άρα δεν είμαι υποχρεωμένη να μαγειρέψω αύριο) αποφασίσαμε να αφήσουμε το τρελό πάρτυ και να φύγουμε για το σπίτι.

Ανακαλύψαμε οταν φτάσαμε ότι ο σκύλος είχε ξεράσει στον καναπέ, ένας γάτος είχε ξεμαλλιάσει τις γάτες μας και γυρνάγαν αλλόφρονες δείχνοντας το χριστουγεννιάτικο μανικιούρ τους , το τζάκι δεν έλεγε να πάρει μπρός , μία λάμπα είχε καεί και οι γείτονες βαράγανε νταούλια μέχρι τις 8 το πρωί γιατί είναι κύριοι και δεν θα ενοχλούσαν τον κόσμο μετά τις 8 και 10.

. Ουφφφφ Κανονικότητα.

Καλή Πρωτοχρονιά

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
Καλή χρονιά μαντάμ dim kyr. 😎
Σε ευχαριστούμε θερμά για, τα χαμόγελα που μας χάρισες με την ιστορία σου και το ταραντινοκικό σενάριο της. 😂

varioAthens

Member
Αγαπημενη μου εχεις γινει πολυ κυριλε και σνομπ... εχεις κοιμηθει σε υπεράθλια χρεπια στο παρελθον και τωρα εχεις κανει ολοκληρο σαματα για ενα απλως κρυο μπαρακι με 3 μεθυστακες μεσα? Σιγα τα ωα! :bleh:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Αγαπημενη μου εχεις γινει πολυ κυριλε και σνομπ... εχεις κοιμηθει σε υπεράθλια χρεπια στο παρελθον και τωρα εχεις κανει ολοκληρο σαματα για ενα απλως κρυο μπαρακι με 3 μεθυστακες μεσα? Σιγα τα ωα! :bleh:
οι μεθύστακες ηταν 3 προσμετρούμενες οι μουτσούνες μας ή χωρίς εμάς? Γιατι χωρις εμας ήταν ένας και μοναδικός.

Οσο για τα χρέπια εσυ θυμάσαι τα παλιά, τις καλές εποχές, γιατι τωρα δεν στο κρύβω ότι εχω ρίξει λίγο τον πήχη και ειναι χειροτερα ακόμα. Το τελευταίο ηταν σχεδόν χωρίς τοίχους

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Μια αΨέκαστη Πρωτοχρονιά.

Η αλήθεια ειναι οτι τα τελευταία 3 χρόνια οι πρωτοχρονιές μας, δεν μας πήγαν και τέλεια.

Αν και είχαμε κάνει τρελά σχέδια ότι θα τα περνάγαμε φοβερά, υπέροχα, μυθιστορηματικά, τελικά καταλήγαμε σαν
άστεγοι μέσα σε κρύα δωμάτια ξενοδοχείων μόνοι, χωρίς μουσική, να τρέμουμε απο το κρύο και με μόνη συντροφιά ένα μπουκάλι βότκα σαν ήρωες απο κάποιο βιβλίο του Ντοστογιέφσκι ή -αν δεν σου αρέσει ο ρώσος- σαν κάτι τριτοκοσμικοί άστεγοι κάτω απο την γέφυρα τυλιγμένοι με βρώμικες κουβέρτες, αγκαλιά με ενα μπουκάλι κρασί (λέγε με και ξύδι) τυλιγμένο σε χαρτοσακούλα. Αληθεια λεω. Μπίτολα, Κορυτσά κλπ ακριβώς έτσι περάσαμε.
Και την Ανάσταση εξίσου, αλλά αυτό δεν ειναι του παρόντος. Τωρα μιλάμε για την Πρωτοχρονιά.

Αρα φέτος είπαμε οι ερμοι θα περάσουμε καλά για να ξορκίσουμε το κακό. Οταν αυτό ειπώθηκε βέβαια, ακούσαμε κάτι τρανταχτά γέλια, αλλά δεν καταλάβαμε ότι προέρχονταν απο τους Θεούς που ξεκαρδίζονταν. Και ναι. Νομίζω ότι -ψέματα, είμαι σίγουρη- τέτοια πρωτοχρονιά δεν έχει κάνει ούτε ο πιο άτυχος, κακορίζικος , μουτζωμένος απο
θεούς και δαίμονες άνθρωπος στον πλανήτη.

Λοιπόν προσδέσου, και ετοιμάσου για απίστευτες σκηνες σουρεαλισμού και γέλιου. Γιατι οπως λεει και ο μεγάλος κωμωδία ειναι η τραγωδία του άλλου.

Ολα ξεκίνησαν 3 ημέρες πριν την αποφράδα μέρα. Ειχαμε πάει για ποτάκια (πόσες φορές μας έχει σώσει το αλκοολ δεν λέγεται) σε ενα τουριστικό χωριο. Ισως το χωριό με το περισσότερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παγκοσμίως. Και κει που λες που πιναμε τις ποτάρες μας, μας την σκάνε.

-Ρε, ελάτε παραμονή πρωτοχρονια΄ς στο τάδε μαγαζί, θα περάσουμε τέλεια. Θα κόψουμε βασιλόπιτες, θα π[ιούμ,ε, θα ακούσουμε τις μουσικάρες μας, θα είμαστε με καλή παρέα, πολλά άτομα , κεφι και θα σας μείνει αξέχαστο. Σε αυτό το τελευταίο βέβαια δεν ειχαν και άδικο: μας έμεινε αξέχαστο και πράγματι θα το θυμόμαστε μέχρι να πεθάνουμε. Τετοια πρωτοχρονιάτικη εμπειρία δεν ξεχνιέται και ευκολα. Βέβαια κάποιες αντιρρήσεις τις είχαμε αν και είμαστε στην 4η βότκα , μας ειχε μένει λίγο μυαλό να ρωτήσουμε ρε χωριό είσαστε, τι σκατά κέφι , μπριο και ντολτσες βιτες μας σκάτε? Θα αφήσοουμε την πόλη να έρθουμε στον καφενέ του χωριού?

Σκίζανε ιμάτια

-Ρε μέχρι και βασιλόπιτα θα κόψουμε. Κανονικό ρεβεγιόν. Θα το πάμε μέχρι το πρωί. Θα ειναι αναμμένη και η στόφα. Ουπς! Η Στόφα? Χωριό? Καφενές? Οπα κάτι δεν πάει καλά. Οταν σκέφτεσαι ρεβεγιόν το μυαλό σου πάει σε σαμπάνιες
στρας, γραβατες και εκλεκτα εδέσματα. Στόφες, χωριά και καφενέδες ειναι λίγο σαν Λουκι Λουκ χωρίς τους Ντάλτον.

Τέλος πάντων. Ηταν τοσο επιθετικό το μάρκετινγκ που δυστυχως μας έπεισαν. Είπαμε και εμείς με το φτωχό μας ποτισμένο με βότκα μυαλό "ρε δεν γμτ... ας πάμε, πόσο χάλια μπορεί να είναι?". Τελικά δεν ήταν απλά χάλια. Ηταν η απόλυτη κόλαση. Να μη το ζήσει άνθρωπος πρωτοχρονιάτικα αυτό το φιάσκο.

Το μόνο πράγμα που είχε λογική σε αυτή την σουρεαλιστική κατάσταση, ήταν ότι (ευτυχως Παναγία μου), προτείναμε σαν σοφοί του Ολύμπου και σε ενα ζευγαρι 28 χρονών παρακαλώ να έρθουν μαζί μας "γιατί θα περάσουμε τέλεια" και αυτοί αρνήθηκαν γιατι θα πηγαίναν σε ένα σαικεντέλικ παρτυ στην Αθήνα. Μαλακία πρέπει να ηταν κι αυτό βέβαια , αλλά και πάλι αυτοι γλυτώσαν τον Ψυχίατρο και εμείς το ξύλο που θα μας έριχναν . Διότι φιλάρα μου εμεις θα πληρώνουμε γιατρούς μετά απο αυτή την εμπειρία μέχρι το σωτήριο έτος του 20030.

Λοιπόν ξεκινάμε? Ξεκινάμε.
OMG She is back!!!!! Επιτελους!!!! Καλη Χρονια!!

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
OMG She is back!!!!! Επιτελους!!!! Καλη Χρονια!!
Αστα να πάνε συνάδελφε... εκει που είχα το νοου χαου για γαμήλια ταξίδια, τώρα απέκτησα και βαθιά γνώση και εμπειρία στον σχεδιασμό ΚΑΙ για γαμήλια γλέντια. Εγγύηση οτι μέχρι το τέλος της γαμήλιας δεξίωσης ο γαμπρός θα εχει πέσει νεκρός με τα μούτρα στην γαμήλια τούρτα και η νύφη θα κρέμεται απο τον πολυέλαιο. Για τους συμπεθέρους δεν ξέρω... το δουλεύω

gioannis13

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Όπου....λ, αντικαθίσταται με σ...! 😇

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα