• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Θέλω τη συμβουλή σας

maja thurup

New Member
Καλησπέρα σε όλους/ες

μόλις γράφτηκα στο φορουμ και θα ήθελα την άποψή σας για ένα θέμα που με απασχολεί.

Έχω κάνει αρκετά ταξίδια, πάντα χωρίς γκρουπ, το πολύ με άλλο 1 ή 2 άτομα. Έχω επισκεφτεί , εκτός από τις δυτικοευρωπαίκές χώρες και αρκετούς "εξωτικούς", προορισμούς, όπως π΄χ΄ Τζαμάικα, Κούβα, Νικαράγουα, Μαρόκο. Όλα αυτά πριν καμιά δεκαριά χρόνια.
Τώρα λοιπόν θα ήθελα να ξανακάνω κάτι τέτοιο, αλλά μαζί με τη γυναίκα μου και τον γυιο μου που είναι 9-10 ετών. Έτσι λοιπόν , με τέτοιο σχήμα, σκεφτόμαστε να κάνουμε το πρώτο μας οργανομένο ταξίδι για λόγους ασφάλειας, και προβληματιζόμαστε για τον προορισμό μας. Το ταξίδι προγραμματίζουμε να το κάνουμε τα Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 7-10 ημέρες.

Ένας άλλος παράγοντας για την επιλογή του μέρους είναι ότι δεν μας λέει και πολύ να είμαστε όλη μέρα ξαπλωμένοι σε μια τροπική παραλία (αυτό το έχουμε ευχαριστηθεί πολύ στην Ελλάδα) , αλλά να εξερευνήσουμε λιγάκι το μέρος, να γνωρίσουμε την τοπική κουλτούρα, να μπούμε σε αγορές, σε ναούς, σε παζάρια κλπ κλπ.

Μια σκέψη μας ήταν η Σρι Λάνκα. Απότι έχω ακούσει΄η πολιτική κατάσταση ειναι λιγάκι ζεστή και υπάρχουνε αντάρτες. Γνωρίζει κανείς κάτι? Μπορεί κάποιος να μου πει μερικά πράγματα από τη δικιά του εμπειρία στη χώρα αυτή?

Κάποια άλλη πρόταση μήπως? που να ειναι "συμβατή" με κάποια σχετική ασφάλεια και οικογενειακών προδιαγραφών?

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Καλησπέρα σε όλους/ες

- ?
μου φαίνεστε ωραίοι για την πανέμορφη συρία ...υπάρχει πρόσφατο οδοιπορικό ...έχει όλα αυτά που θα ήθελες ...φτηνά και πανέμορφα ,χωρίς αγχος ,και επικινδυνότητα μηδέν ...
ψάξε το ..:p

maja thurup

New Member
χμμμμμ!!! ενδιαφέρον μου ακούγεται! και που περικαλώ διαβάζω το πρόφατον οδοιπορικον? sorry , αλλά είμαι παρθένος στο forum...

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
χμμμμμ!!! ενδιαφέρον μου ακούγεται! και που περικαλώ διαβάζω το πρόφατον οδοιπορικον? sorry , αλλά είμαι παρθένος στο forum...
πήγα η ίδια πρίν ένα μήνα ..έμεινα έκπληκτη!!! θα ξαναπάω την άνοιξη...
διαβάστε στο ταξιδιωτικές ιστορίες συρία από ρενάτα .υπαρχουν και φωτο ,θα τις δείτε στην κατηγορία φωτογραφίες ...

Ταξίδι-Όνειρο
Εμ...ο γύρος του κόσμου;
Renata είσαι σίγουρη πως ενδύκνειται το μέρος για ένα παιδί 9-10 χρονών; Οι γονείς καλά θα περάσουν είμαι σίγουρος, για το παιδάκι αναρωτιέμαι...
Εγώ θα ψήφιζα την Αργεντινή, που είναι η πιο όμορφη περίοδός της τα Χριστούγεννα. Τα οργανωμένα πακέτα το προσφέρουν σε συνδυασμό με Βραζιλία (δεν έχω παει) και τους καταρράκτες του Ιγκαζού, ένα υπερθέαμα για μικρούς και μεγάλους. 3 στοιχεία αποτελούν ερωτηματικό:

1) Η Νότια Αμερική επλήγη άμεσα από την διεθνη χρηματοοικονομική κρίση, εξαρτώμενη όπως οι περισσότερες χώρες της γειτονιάς από τις ΗΠΑ
2) Το κόστος του ταξιδιού. Αν έχετε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, το εν λόγω ταξίδι ίσως το υπερβεί μια και μιλάμε για μακρινο προορισμό στην high season.
3) Διάρκεια πτήσης: Σίγουρα όχι ευκολο για ένα παιδί να παραμείνει για πάνω από 12 συνεχόμενες ώρες σε ένα αεροπλάνο.
Πιστεύω τέλος πως υπάρχουν πακέτα που θα είχαν Αργεντινή μόνο, πράγμα που ρίχνει το κόστος ταξιδιού.

Τέλος, μακρυά από Σρι Λάνκα αυτή την εποχή. Το οργάνωνα σε συνδυασμό με Μαλδίβες για τον Αύγουστο, μας απέτρεψαν για το λόγο που αναφέρεις. Αν είσασταν σκέτα ζευγάρι μπορεί να ήμουνα πιο επιφυλακτικός, αλλά με το παιδί μαζί μη το κάνεις. Άλλη φορά.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
δεν παίρνω κανέναν στον λαιμό μου...ας πάει αργεντινή...2 μέρες να πάνε και 2 να γυρίσουν ,θα καθίσουν και 4 μέρες να δούνε την αργεντινή ....τι να πώ !!!! αν λένε τον μικρό Ηρακλή...

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Θα σου πρότεινα Τυνησία. Κοντινός προορισμός, φθηνός, ασφαλής, ανεπτυγμένος τουριστικά, θα βρής πληθώρα τουριστικών πακέτων και το σπουδαιότερο θα ενθουσιαστή ο γυός (καμήλες, πισίνες, βόλτα με τζίπ στην έρημο). Μόνο που πρέπει να δείτε να έχει και άλλους συνομηλήκους του το γκρουπ.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Θα σου πρότεινα Τυνησία. Κοντινός προορισμός, φθηνός, ασφαλής, ανεπτυγμένος τουριστικά, θα βρής πληθώρα τουριστικών πακέτων και το σπουδαιότερο θα ενθουσιαστή ο γυός (καμήλες, πισίνες, βόλτα με τζίπ). Μόνο που πρέπει να δείτε να έχει και άλλους συνομηλήκους του το γκρουπ.
λογικό επίσης το βρίσκω για τους φίλους μας ...:clap::clap:

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
εγω θα προτεινα καποια μεγαλη ευρωπαικη πρωτευουσα,που να το τρεχεις το παιδι σε αργεντινες βραζιλιες κλπ.
ειναι και το πρωτο του ταξιδι θα τρελλαθει με το χρωμα των γιορτων.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
δεν παίρνω κανέναν στον λαιμό μου...ας πάει αργεντινή...2 μέρες να πάνε και 2 να γυρίσουν ,θα καθίσουν και 4 μέρες να δούνε την αργεντινή ....τι να πώ !!!! αν λένε τον μικρό Ηρακλή...
χαχαα !!!!δε τοχα προσεξει.

Ταξίδι-Όνειρο
Εμ...ο γύρος του κόσμου;
Τελικά δεν μπορώ να γράψω κάτι χωρίς να με αμφισβητήσουν ή να με ειρωνευτούν. Φίλε maja thurup, αν έχεις 10 μέρες χρόνο εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορείς να πας Αργεντινή, με την προϋποθεση πως τα ερωτηματικά που σου έθεσα ήδη (κόστος & κούραση) πιστεύεις πως τα ξεπερνάς. Ενημερωτικά η πτήση μου για Μπουένος Άιρες πριν 2 χρόνια είχε για συνεπιβάτες καμιά 30ρια "Ηρακλήδες" κάτω των 10 ετών. Για κάτι κοντινότερο, Τυνησία όπως αναφέρθηκε ή Αίγυπτος (ποτέ δε μου άρεσε το Μαρόκο οπότε δε στο προτείνω) είναι καλές επιλογές, αλλά οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί είναι ακόμα καλύτεροι έχοντας και το παιδί μαζί...

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
ενταξει εγω δεν ειχα την παραμικρη προθεση να ειρωνευτω,αλλα μου αρεσε η προσωποποιηση των παιδιων με ''ηρακλη''.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom