• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η τέχνη στον κόσμο

marakixin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
Δεν ειναι .να βοηθησω λιγο ακομα ο πινακας ειναι εμπνευσμένος απο ενα μυθιστορημα του Σατομπριαν και βρισκεται σε ενα απο τα μεγαλυτερα μουσεια της Ευρωπης. ΑΝ ειναι πολυ δυσκολο να τον αλλαξω. ειναι ενας πινακας με υπεροχο σκιοφωτισμο και αρκετα μελανχολικο θεμα

pazoozoo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΙΛΗ
Καλησπέρα...

Νομίζω οτι το έργο που ψαχνετε εινα "Η ταφή της Άτταλα" του Ζιροντέ.
είναι έργο του 1808 και βρίσκεται στο Λούβρο..

Είμαι νέο μέλος στο site και βρίσκω το παιχνίδι σας πολύ ενδιαφέρον...

Σύμφωνα με τους κανόνες είναι η σειρά μου να συνεχίσω?

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αν ειναι σιγουρα αυτο το εργο , τοτε βαλε εσυ τον επομενο πινακα.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Συνήθως περιμένουμε να μας επιβεβαιώσουν τη σωστή λύση και μετά ανεβάζουμε άλλο έργο. Μπορεί να είναι οτιδήποτε έργο τέχνης, μόνο πρόσεξε να αλλάξεις το όνομα του αρχείου να μη φαίνεται εδώ.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ που το έψαξα. Μπράβο pazoozoo καλή αρχή.
Δεν καταφέρνω όμως να βρω κάτι για την ιστορία από την οποία είναι εμπνευσμένος ο πίνακας, marakixin θα μας διαφωτίσεις?

pazoozoo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΙΛΗ
Ευχαριστώ...
Κάνω copy μερικές από τις πληροφορίες που βρήκα στη wikipedia για τον πινακα του Ζιροντέ:

"......Απεικονίζει ένα θέμα εμπνευσμένο από το τραγικό μυθιστόρημα “Άταλα” που συνέγραψε ο Φρανσουά Ρενέ ντε Σατομπριάν, ένα έργο από τα χαρακτηριστικότερα της ρομαντικής λογοτεχνίας. Ο Ζιροντέ εξέθεσε το έργο αυτό το 1808, οπότε και θαυμάστηκε ιδιαίτερα. Αγοράστηκε από το δημοσιογράφο Λουί Φρανσουά Μπερτάν. Ο ίδιος ο Σατομπριάν θαύμασε το έργο, ομοίως και ένας άλλο ρομαντικός συγγραφέας, ο Σαρλ Μποντελέρ.
Αφηγείται την ιστορία μιας Χριστιανής Ινδιάνας παρθένου, της Άταλα, που απελευθέρωσε το γενναίο Ινδιάνο Κάκτας από τους εχθρούς του και κατόπιν κατέφυγε μαζί του στη σπηλιά ενός ασκητή, του Πατέρα Ομπρί. Έχοντας αφιερώσει τον εαυτό της στο Θεό και ορκιστεί αιώνια αγνότητα, η Άταλα παίρνει δηλητήριο όταν αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να ερωτεύεται το νεαρό άνδρα. Μετά το θάνατό της, ο Κάκτας ορκίζεται να στραφεί και ο ίδιος στο χριστιανισμό......."

marakixin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδινο
Ταξίδι-Όνειρο
αγια-πετρουπολη
pazoozoo με προλαβες. Ναι ο πινακας ειναι αυτος που λες και βρισκεται στο Λουβρο. ειχα κολλησει μπροστα του κανενα τεταρτο. οσο για την ιστορια του ειναι αυτη που βρηκες. σε ευχαριστω που απαντησες στην Bloody mary,για την ιστορια που εγραψε ο Σατομπριαν.Την βρισκω πολυ τραγικη και αφανταστα τρυφερη και ειχα διαβασει ενα κομματι της στα Γαλλικα πριν χρονια.

pazoozoo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΙΛΗ
Παρακαλώ...

Δυστυχώς δεν έχω δεί τον πίνακα από κοντά αλλα πραγαμτικά φαίνεται πολύ καλός....

Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθώ στο Παρίσι και να μείνω με τις ώρες στο Λούβρο...

pazoozoo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΙΛΗ
Βεβαίως... Να βοηθήσω!
Ο φωτογράφος είναι Τσέχος...
Υπήρξε για πολλά χρόνια ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του γνωστού πρακτορείου Μagnum...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom