Τιτλος ολα τα λεφτα,αφου ειδα οτι με ανεχτηκατε πηρα θαρρος (δωσε θαρρος στο χωριατη)να σας γραψω και αλλη μια ιστορια απο ενα ταξιδι μου,μετα της πεθερας μου,βεβαιως βεβαιως το μακρινο Πασχα του σωτηριου ετους 2016.Ολα ξεκινησαν πριν 13 χρονια (σημαδιακο?)οταν σε μια στιγμη αδυναμιας της ταζω ταξιδι στο Ισραηλ,(ειναι πολυ πιστη)για προσκυνημα.Ετσι μετα απο ενα χαλαρο τριημερο Καθαροδευτερας και εχωντας περασει μεγαλα ζορια εκεινη την εποχη ,της λεω παμε επιτελους για Πασχα Ιεροσολυμα?Αλλο που δεν ηθελε ,εκει που την εβγαζε δεν την εβγαζε την βδομαδα ,μου λεει φυγαμε.Ομως εχωντας πιστεψει οτι που να ξαναταξιδεψει(τοτε ηταν 85)ειχε ληξει το διαβατηριο!Βαζουμε τοτε τα μεγαλα μεσα ,τον αντρα μου και (αφου η γιαγια νεκραναστηθηκε)βγαζουμε φωτο ,εξουσιοδοτησεις και βουαλα ολα στην ωρα τους!Εγω να ψαχνω τουρ βολικο(ολοι μου ελεγαν που θα πας την γιαγια εκει θα σου μεινει)Τελικα κλεινω το τουρ και αρχιζουμε τις ετοιμασιες,ρουχα ,παπουτσια ,100 κιλα αγνο μελισσοκερι,αλευρια,λαδια και ολα τα γνωστα ταματα απο φιλους και γνωστους που μαθαιναν για το ταξιδι και η περιφημη πολυθρονα του τιτλου.Αυτη λοιπον η πολυθρονα που στην αποθηκη που καθοταν δεν ηξερε την περιπετεια που θα περνουσε,θα την συναντησουμε σε πολλα σημεια της ιστοριας αφου πρωταγωνιστει σε μαχες με διμετρους Ρωσους,ως καθισμα στο Ιερο του Ναου της Αναστασεως(την περασα απο τους φρουρους μεσα σε λαμπαδες)και σε πολλα αλλα. Τελικα εφτασε η μεγαλη μερα ,φευγαμε Τεταρτη πριν των Βαιων.Φορτωνουμε τα σεα μας τα μεα μας(μελισσοκερια,λαδια,αλευρια κλπ,κλπ συν την περιφημη πολυθρονα)αγκαρευω τον κουνιαδο μου και καταφθανουμε στο Ελ.Βενιζελος(μιση ωρα ξεφορτωναμε).Τοποθετω την γιαγια σε μια θεση και παω σουναμενη κουναμενη να κανω τσεκ-ιν ,μολις βλεπει η τσεκινατζου(πολυ πετυχημενη η ονομασια)την πολυθρονα μου λεει καλε για ψαρεμα θα πατε?Ναι της λεω μαθαμε για κατι τονους στον Ιορδανη και παμε για fishing-tour μετην 85χρονη να κανει και κατι extreme πριν φυγει.Τελος παντων τα κουτσοβρηκαμε,αν και μου ειπε οτι στο Ισραηλ μπορει να μην αφησουν να την περασω γιατι μπορει να χρησιμοποιηθει σαν οπλο.