Krazykat
Member
Σε λίγους μήνες φτάνει η ώρα του επαναπατρισμού. Επειδή και το ταξίδι για την εγκατάσταση στο Μόναχο πριν 8 σχεδόν χρόνια είχε γίνει με πλοίο (από Πάτρα μέχρι Βενετία) και μετά αυτοκίνητο, έτσι και τώρα για συμβολικούς και πρακτικούς λόγους σκεφτόμαστε να μαζέψουμε τα τελευταία συμπράγκαλα από το Μόναχο, να τα φορτώσουμε σ' ένα νοικιασμένο αμάξι και να διασχίσουμε την Ιταλία σε μια διάθεση ίσως πιο ρομαντική, κάπως καλοκαιρινή, και σίγουρα λιγότερο πεζή απ' το να επιβιβαστούμε στη νιοστή πτήση (αυτή τη φορά όμως χωρίς επιστροφή) της Aegean για το Ελ. Βενιζέλος.
Κι εδώ θέλω τα φώτα σας: Ποιό λιμάνι επιλέγω, Ανκόνα, Μπάρι ή Μπρίντιζι; Και πού σταματάμε για διανυκτερεύσεις (μάξιμουμ τρεις), αρχής γενομένης από τη Μπολόνια χωρίς να φορτωθούμε με περιττά χιλιόμετρα; Κατά προτίμηση μικρές πόλεις, με τοπικό χρώμα, καλή γαστρονομία (τι λέω κι εγώ, για τη Ιταλία μιλάμε), χαμηλούς τόνους και όσο το δυνατόν λιγότερο τουρισμό (πάλι τι λέω, για την Ιταλία το καλοκαίρι μιλάμε).
Κι εδώ θέλω τα φώτα σας: Ποιό λιμάνι επιλέγω, Ανκόνα, Μπάρι ή Μπρίντιζι; Και πού σταματάμε για διανυκτερεύσεις (μάξιμουμ τρεις), αρχής γενομένης από τη Μπολόνια χωρίς να φορτωθούμε με περιττά χιλιόμετρα; Κατά προτίμηση μικρές πόλεις, με τοπικό χρώμα, καλή γαστρονομία (τι λέω κι εγώ, για τη Ιταλία μιλάμε), χαμηλούς τόνους και όσο το δυνατόν λιγότερο τουρισμό (πάλι τι λέω, για την Ιταλία το καλοκαίρι μιλάμε).