• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Marios_Gr

Member
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ που πολλά μέλη δεν ενδιαφέρονται να έχουν "κανονικές" ζωές, προτιμούν να ζήσουν μια λιγότερο "κανονική" ζωή και να δίνουν έμφαση στα ταξίδια.
Κάποιοι μπορεί να μην πηγαίνουν για έναν καφέ επί μήνες, κάποιοι μπορεί να δουλεύουν δύο δουλειές, κάποιοι μπορεί να συγκατοικούν με τους γονείς τους ενώ έχουν περάσει τα 30. Επιλέγουν να στερούνται βασικά πράγματα προκειμένου να πηγαίνουν ταξίδια.
Κάποιοι μπορεί να μην έχουν καν υγιή κοινωνική-προσωπική ζωή και μόνο τα ταξίδια να τους δίνουν νόημα ή να τους τροφοδοτεί να κοινοποιούν στα social τις "τέλειες" ζωές τους επειδή είναι τόσο ανασφαλείς που χωρίς τον θαυμασμό των άλλων να νιώθούν λίγοι.
Κάποιοι μπορεί να παραμένουν σε τοξικές δουλειές με τοξικούς εργοδότες επειδή μπορεί να τους προσφέρει έναν άνω το μέσου όρου μισθό και να το βλέπουν ως τίμημα για να ταξιδέψουν.
Όπως εσύ θέτεις τις δικές σου προτεραιότητες, έτσι κι εκείνοι θέτουν τις δικές τους. Δικαίωμά σου και δικαίωμά τους.
Μάλιστα. Είναι μια εξήγηση που ήδη δόθηκε. Και έχει μια βάση. Κάποιο άλλοι γιατί βρίζουν και απαιτούν να ρωτάμε μόνο ότι θέλουν εκείνοι;

paefstra

Member
Όχι, έχουμε αντίληψη του τι είναι κανονική ζωή εκεί έξω. Αλλιώς υπάρχει πρόβλημα. Φοβάμαι ότι κάποιοι έχουν εγκλωβιστεί τόσο πολύ στις μικροζωούλες τους και στις ιλουστρασιόν αφηγήσεις του forum (φαντάζομαι δεν πιστεύετε πραγματικά ότι όλα τα ταξίδια ήταν τόσο εξαίσια συναρπαστικά οδό τα περιέγραψαν) και έχουν αποκοπεί από την κοινωνική πραγματικότητα.

Εκεί έξω η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπους αγοράζουν καφέ πριν τη δουλειά, κάποιο και τυρόπιτα, πασχίζουν να πληρώσουν το δάνειο και το ενοίκιό τους, κόβουν από τους ίδιους για να πάρουν ένα καλύτερο μπουφάν στα παιδιά τους, ξεμένουν από χρήματα στο τέλος του μήνα. Έτσι ζουν άνθρωποι.

Υ.Γ. Φιλική συμβουλή, μην πάτε και τους λέτε τρέλες για καφέδες.
Τωρα μη με βρισετε κι εμενα αλλα αυτο ειναι αληθεια.
Απο την αλλη ειναι δικαιωμα του καθενα να κανει ο,τι θελει με τα λεφτα που βγαζει.
Ενδεικτικα δεν ειναι λιγοι οσοι δεν αγοραζουν μπουφαν στο παιδι τους για να παρουν ακριβο κινητο η ακριβο αυτοκινητο με δοσεις να το δειχνουν παντου.
Τωρα σοβαρα πιστευεις οτι ολοι γυρω μας ειναι συνετοι νοικοκυραιοι σε ολα και μονο οι ταξιδιωτες ειναι υπερκαταναλωτικοι?
Χαμος γινεται. Το κουνημα του δαχτυλου δεν εφερε ποτε αποτελεσμα.

MarieAries

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Αφρική
Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι βρίσκεσαι σε ένα φόρουμ που πολλά μέλη δεν ενδιαφέρονται να έχουν "κανονικές" ζωές,
Δεν υπαρχει κανονική ζωή, και ο καθένας οριζει τη δικιά του.
Για μένα δεν είναι κανονική η ζωή οταν παω από δουλειά σε καφέδες, στο σπίτι, μετά για ποτά και τα ιδια καθε μερα. Είναι ανούσια, βαρετή, μιζερη και ανόητη.

Ρε Μάριε, μπες σε κανενα φορουμ με κανονικες ζωές να συζητάτε για τους καφέδες που αγοραζετε το πρωί πριν τη δουλειά, και ασε εμάς τους βλαμμένους εδώ να τα λέμε μεταξύ μας.
Φτάνει, το κούρασες!

Last edited:

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΟΥ Κορίνθου
Περσινά ξινά σταφύλια.... έλα να μαθαίνουν οι νεότεροι , ολα εχουν απαντηθεί. Αν και κλειδωμένο μπορείς ΚΑΙ να το διαβάσεις ΚΑΙ να πέσεις κάτω ξερός απο τα γέλια
Νεοπλουτισμός και Ματαιοδοξία

MarieAries

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δυτική Αφρική

IrisAthens

Member
Παρακολουθούσα τη διένεξη όπως διαμορφώθηκε χθες και μπορώ να πω ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυρίως για το τι θεωρεί ο κάθε άνθρωπος σημαντικό και τι όχι!
Προσωπικά, φυσικά σκέφτομαι όταν βλέπω ότι κάποιοι κάνουν πολλά ταξιδια πως τα καταφέρνουν. Νομίζω έχει να κάνει με προτεραιότητες και διάθεση!
Έχω γνωρίσει ανθρώπους με πολλά χρήματα που τα διέθεταν διαφορετικά και άλλους χαμηλόμισθους που πήγαιναν τις εξορμήσεις τους.
Πάντα υπάρχει τρόπος!

Marios_Gr

Member
Δεν υπαρχει κανονική ζωή, και ο καθένας οριζει τη δικιά του.
Για μένα δεν είναι κανονική η ζωή οταν παω από δουλειά σε καφέδες, στο σπίτι, μετά για ποτά και τα ιδια καθε μερα. Είναι ανούσια, βαρετή, μιζερη και ανόητη.

Ρε Μάριε, μπες σε κανενα φορουμ με κανονικες ζωές να συζητάτε για τους καφέδες που αγοραζετε το πρωί πριν τη δουλειά, και ασε εμάς τους βλαμμένους εδώ να τα λέμε μεταξύ μας.
Φτάνει, το κούρασες!
Όταν έχεις την ψευδαίσθηση μεγαλείου ότι μπορείς να επιβάλλεις στους άλλους να λένε και να κάνουν αυτό που θες εσύ, ήδη δεν ζεις κανονική ζωή.

maria91

Member
Να πάτε να πείτε σοβαρά στους ανθρώπους ότι αν κόψουν τα εσπρέσσο μακιάτο θα πάνε τρία παραπάνω υπερατλαντικά ταξίδια...
Δε μιλησε κανενας καν για υπερατλαντικα ταξιδια!μιλησαμε για ταξιδια καθε μηνα!εχε ευελικτο προγραμμα,κλειστα 6 μηνες τουλαχιστον πριν κ μην εισαι σαν τον ελληναρα που θελει να κλεισει τελευταια στιγμη να παει καπου κ να ναι κ φθηνα,κοψε τα περιττα σου εξοδα κ μετα ελα να μας γραψεις παλι!

alma

Member
Αποδειξη οτι εχω χρονια να δω καποιον που ταξιδεψε και δεν το ποσταρε στα σοσιαλ να το δειξει, το κανω κι εγω φυσικα. Δεν γινεται για να ενημερωσει ουτε για να χαρουν οι θεατες αλλα γιατι ετσι ειναι πια η κουλτουρα της καταναλωσης.
Επειδή δεν έχεις δει τα σόσιαλ φίλων μου(κ τα δικά μου που έκανα με δυσκολία μετά από έντονη παρότρυνση-δεν σκόπευα καν να φτιάξω αλλά άλλο θέμα αυτό).

Κυριολεκτικά δεν ανεβάζουν-με ούτε το 1/10 (κ πάρα πολύ λέω)των ταξιδιών που πάνε-με.Άντε να δει κανείς μια φωτό προφίλ που μπορεί να είναι από μία πόλη(ενώ στο ίδιο ταξίδι περιλαμβάνονταν δεκάδες μέρη).

Άλλος φίλος έχει ταράξει τα χειμερινά θέρετρα,σκι στα καλύτερα,ταξίδια σε πολλά μέρη,στα σόσιαλ ανεβάζει μια φορά το χρόνο φωτό προφίλ όπου μπορεί να φαίνεται1 μόνο μέρος.

Συνήθως ισχύει αυτό που λες βέβαια ,αλλά όποιος νομίζει πως όσοι δεν ανεβάζουν ταξίδια,απαραιτήτως δεν κάνουν κιόλας,γελιέται...

Αντίθετα άλλοι ανεβάζουν τα πάντα.

Επίσης η ποσότητα των ταξιδιών ΔΕΝ συνδέεται απαραίτητα με το κόστος.Έχουμε γυρίσει με μαρσρούτκα μέρη στον Καύκασο,έχουμε πάει με ΙΧ με οδηγούς που μιλούν μόνο γεωργιανά-ρώσικα(κ ήταν πολύ φθηνότεροι από τις αγγλόφωνες ξεναγήσεις) κ έχουμε κάνει πολυήμερα στον Καύκασο πολύ φθηνότερα από όσα δίνουν άλλοι για 1 τριήμερο για ψώνια στο Μιλάνο ή σε λουξ στην Αράχωβα...

Έχω πάει Μάιο ή τέλη Σεπτεμβρίου σε δημοφιλή Κυκλαδονήσια με δωμάτιο μόλις στο 1/4 της τιμής που έχουν Ιούλιο-Αύγουστο.

Έχω φίλους που κάνουν λιγότερα ταξίδια από εμάς, πάντα με πολλαπλάσιο κόστος.

Last edited:

varioAthens

Member
Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν χρηματα και προσωπικα δεν με ενδιαφερει αν δουλευουν σκληρα και αμειβονται γι' αυτο ή αν απλα ειναι τυχεροι και προερχονται απο ενα οικονομικα ευρωστο οικογενειακο background-καλο ειναι να μην απασχολει ουτε εσενα γιατι δεν ειναι ενας προβληματισμος που σου προσφερι κατι- και υπαρχουν και ανθρωποι που οργανωνουν πολυ πολυ μεθοδικα τα ταξιδια τους (μιλια, ποντοι, χοστελ, φθηνα δρομολογια, διαμονες κ.λ.π.).
Τα τελευταια 2 χρονια εκανα 2 μεγαλα ταξιδια (υπερατλαντικα) που σε πρωτο ακουσμα μπορει να πεις "ουαου! που τα βρηκε τα λεφτα?", αυτο ομως που ΔΕΝ ξερεις ειναι οτι για να κανω αυτα τα ταξιδια εκανα οικονομια, δεν εκανα μικροτερα ταξιδια σε πιο κοντινους προορισμους (π.χ. Ευρωπη) ακομη και οταν βρηκα προσφορες γιατι ημουν επικεντρωμενη στο στοχο μου να μαζεψω χρηματα για τους συγκεκριμενους μακρινους προορισμους, δεν με ενδιαφερει το ακριβο ντυσιμο ή τα μπουζουκια, και ευτυχως δεν πινω και δεν καπνιζω.
Επιλεον 2 ακομη πραγματα για τον "καταιγισμο" ταξιδιων που αναφερεις:
1) εισαι σε ταξιδιωτικο φορουμ. Ειναι σα να βρισκεσαι σε ενα φορουμ συλλεκτων τεχνης και να αναρωτιεσαι πού βρισκουν τα χρηματα ολοι αυτοι για να αγοραζουν Τσαρουχη.
2) ενα ταξιδιωτικο φορουμ δεν αντιπροσωπευει απαραιτητα τον μεσο ορο της ελληνικης κοινωνιας... τα ατομα που κανουν ταξιδαρες συστηματικα δες ποσα ειναι... 100? 200?

STKF

Member
Συγγνώμη, βρε παιδιά. Τί εισοδήματα έχετε και πόσο ελεύθερο χρόνο, για να πηγαίνετε ένα ταξίδι κάθε μήνα επί ένα έτος;
Καταρχάς μου προξενεί απορία που εκφράζεις εσύ αυτή την απορία. Από όσο έχει τύχει να διαβάσω από αυτά που έχεις γράψει δείχνουν ότι είσαι άτομο με τουλάχιστον στοιχειώδη κοινωνική αντίληψη.
Θεωρείς λοιπόν ότι σε μία χώρα όπως η Ελλάδα είναι απορίας άξιο πως υπάρχουν 50 άτομα σε ένα φόρουμ και άλλα 50 στα social media που έχουν την άνεση του χρόνου και του χρήματος να πηγαίνουν ταξίδι μία φορά το μήνα?
Κάποτε είχα και εγώ την απορία πως ένας γνωστός μου έκανε ορειβασία σχεδόν όπου και όποτε ήθελε. Η απάντηση είναι ότι είχε επιχείρηση σε νησί, δούλευε ασταμάτητα επί τρείς μήνες και έβγαζε άνετα περισσότερα χρήματα από όσα έβγαζε, σε ένα έτος, ένας από αυτούς με την κατά εσένα κανονική ζωή. Τον υπόλοιπο χρόνο καθόταν και τα ξόδευε. Απλά πράγματα.

Last edited:

alma

Member
οταν βρηκα προσφορες γιατι ημουν επικεντρωμενη στο στοχο μου να μαζεψω χρηματα για τους συγκεκριμενους μακρινους προορισμους, δεν με ενδιαφερει το ακριβο ντυσιμο ή τα μπουζουκια, και ευτυχως δεν πινω και δεν καπνιζω.
Μέχρι πέρσυ είχα παλιό Νόκια για κινητό.Πήρα ένα από τα οικονομικότερα σμαρτφον που υπάρχουν κ πιο πολύ λυπήθηκα τα λεφτά για το σμάρτφον και σκέφτομαι αν με αυτά τα λεφτά θα έκανα 1-2 διανυκτερεύσεις σε Κυκλαδονήσι.:bash::bash::bash::bash: 😂😂😂😂

Αν δεν χάλαγε το Νόκια ακόμα αυτό θα είχα.Και ξέρω άλλους που δεν το αλλάζουν καν το παλιό τους τηλέφωνο και ταξίδια πάνε.Για αυτό λένε πως έχουν χόμπυ τα ταξίδια.
Αν είχαν τα μπουζούκια ή πάθος τις εξόδους κάθε σουκου θα τα χάλαγαν εκεί.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.778
Μέλη
39.511
Νεότερο μέλος
Bdeves

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα