• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Η αμερικανικη τρομοφοβια στα ορια

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εγω παλι απο ελληνα δεν εχω προβλημα να ακουσω τα παντα σε σχεση με τους ελληνες! Εκει που γινομαι θηριο και αγριευω πολυ ασχημα ειναι μην ακουσω καποιον ξενο να μας προσπαπτει οσα και εγω προσαπτω με τη σειρα μου σε αλλες στιγμες στους ομοεθνεις μου. Εκει γυρναει το ματι μου σε σημειο να εχω γινει γραφικη.
Θεωρω δηλαδη οτι μονο εμεις εχουμε το δικαιωμα να μας κατηγορουμε! (Εννοειται βεβαια οτι παραλληλα εχουμε και καθε δικαιωμα να κατηγορουμε ολους τους αλλους!)
Αντε τωρα βγαλε ακρη! Αβυσος!

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Εγω παλι απο ελληνα δεν εχω προβλημα να ακουσω τα παντα σε σχεση με τους ελληνες! Εκει που γινομαι θηριο και αγριευω πολυ ασχημα ειναι μην ακουσω καποιον ξενο να μας προσπαπτει οσα και εγω προσαπτω με τη σειρα μου σε αλλες στιγμες στους ομοεθνεις μου. Εκει γυρναει το ματι μου σε σημειο να εχω γινει γραφικη.
Θεωρω δηλαδη οτι μονο εμεις εχουμε το δικαιωμα να μας κατηγορουμε! (Εννοειται βεβαια οτι παραλληλα εχουμε και καθε δικαιωμα να κατηγορουμε ολους τους αλλους!)
Αντε τωρα βγαλε ακρη! Αβυσος!
:)Xα! Μου αρεσε αυτο!

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αυτο που σε πρωτη φαση μπορω να σου πω,ειναι οτι δεν μου αρεσει η υπερβολη και οι χαρακτηρισμοι του τυπου ''ελληνακια''.
Έτσι πες μου. Ανακαλώ. Προτιμάς τον όρο Ελληνάρες, ή καλύτερα Ελληναράδες? Μήπως Ελληνομ......ς? Χαρακτηριζόμαστε και έτσι ξέρεις.Εδώ μέσα θα βρεις κάμποσα σχετικά θέματα, με πολλούς δόκιμους όρους.
Φαίνεται όμως ότι μας αρέσει να αποκαλούμε άλλους λαούς με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Δεν ταιριάζει σε ανθρώπους σκεπτόμενους που ταξιδεύουν και έχουν άποψη καλέ μου άνθρωπε.
Και το θέμα μας είναι η τρομολαγνεία, που στην Ελλάδα περισσεύει. Το ζούμε καθημερινά, δεν κατεβήκαμε από τον Άρη.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Α, και για την αντικειμενική αλήθεια, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού των αμερικανακίων έχει καταγωγή Ελληνική με 5.000 χρόνια ιστορίας, Αιγυπτιακή με 8.000 χρόνια, γενικότερα Αραβική με 7.000 χρόνια, Κινεζική με 9.000, Ινδική με 9.000 επίσης, Ινδοκινέζικη με 5.000, Ιταλική με 4.000, Κεντροαμερικάνικη με 3.000, Νοτιοαμερικάνικη με 4.000, Αιθιοπική με 5.000, Αγγλοσαξωνική με 2.000, κλπ κλπ κλπ.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Α, και για την αντικειμενική αλήθεια, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού των αμερικανακίων έχει καταγωγή Ελληνική με 5.000 χρόνια ιστορίας, Αιγυπτιακή με 8.000 χρόνια, γενικότερα Αραβική με 7.000 χρόνια, Κινεζική με 9.000, Ινδική με 9.000 επίσης, Ινδοκινέζικη με 5.000, Ιταλική με 4.000, Κεντροαμερικάνικη με 3.000, Νοτιοαμερικάνικη με 4.000, Αιθιοπική με 5.000, Αγγλοσαξωνική με 2.000, κλπ κλπ κλπ.
He shoots and he scores. :)

Το αμερικανάκι.

maris-lou

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρωμη-Φλωρεντια
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Ο ελληνας εχει εμφανως "σχιζοειδη" προσωπικοτητα!
Απο τη μια, συναισθηματικος και αλληλεγγυος απο παραδοση,και απο την αλλη θυμα της πανδημιας του φοβου,που καλλιεργειται συστηματικα,απο καθε κεντρο εξουσιας, ΜΜΕ,κομματα,εκκλησια.Διοτι ως γνωστο η τρομοκρατια ειναι το απολυτο μεσο καταστολης,το απολυτο εργαλειο χειραγωγησης.Ετσι εχει αναπτυξει υπερτροφικους αμυντικους μηχανισμους. Αν προσθεσουμε τον διαρκως αναπτυσσομενο μικροαστισμο του, την επιμελως συντηρουμενη ημιμαθεια του, τα κοινωνικα στερεοτυπα και τις νοσηρα μονοπλευρες τασεις, που ουτως η αλλως διακρινουν ολες τις κοινωνιες,εχουμε τον εχθρο "Αλλο".
Τον πολιτισμικα Αλλο (ειναι γνωστο το εθνικο μας δογμα "πας μη ελλην βαρβαρος")
τον φυλετικα Αλλο,
τον θρησκευτικα Αλλο,
τον σεξουαλικα Αλλο...
και καθε Αλλος μια απειλη!!!
Το ηθος λοιπον του νεοελληνα συμπυκνωνεται σε μια μονο λεξη:ΕΓΩ. Με ο,τι αυτο συνεπαγεται...

gianni1966

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατρεμενη Αβανα...
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερικη(Περου,Βολιβια)
Έτσι πες μου. Ανακαλώ. Προτιμάς τον όρο Ελληνάρες, ή καλύτερα Ελληναράδες? Μήπως Ελληνομ......ς? Χαρακτηριζόμαστε και έτσι ξέρεις.Εδώ μέσα θα βρεις κάμποσα σχετικά θέματα, με πολλούς δόκιμους όρους.
Φαίνεται όμως ότι μας αρέσει να αποκαλούμε άλλους λαούς με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Δεν ταιριάζει σε ανθρώπους σκεπτόμενους που ταξιδεύουν και έχουν άποψη καλέ μου άνθρωπε.
Και το θέμα μας είναι η τρομολαγνεία, που στην Ελλάδα περισσεύει. Το ζούμε καθημερινά, δεν κατεβήκαμε από τον Άρη.
Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Καλε μου ανθρωπε, ξεκαθαριζω καποια πραγματα:
1).Δεν δεχομαι κανενα προσβλητικο χαρακτηρισμο, για κανεναν λαο.
Συνεπως, δεν αποδεχομαι επ'ουδενι τον χαρακτηρισμο ''αμερικανακια'', ουτε ομως και τον χαρακτηρισμο ''ελληνακια''.
2).Σε οτι αφορα την τρομολαγνεια στην Ελλαδα, γνωριζεις πολυ καλα οτι εκφραζεται σχεδον καθ'ολοκληριαν, απο τα ΜΜΕ και τον ηλεκτρονικο και εντυπο τυπο και οχι απο την συνειδηση των πολιτων.Ποτε δεν πηρε τον χαρακτηρα μαζικης υστεριας απεναντι στον φοβο της τρομοκρατιας οπως σε αλλες χωρες, οσο και αν τα καναλια προσπαθουν για το αντιθετο.
3).Οσο για την ιστορια και τον πολιτισμο αυτης της χωρας, χωρις να υποτιμω την ιστορια κανενος, εξακολουθω να πιστευω οτι η δικη μας κατεχει εξαιρετη και περιοπτη θεση.Δεν λεω οτι ειναι ανωτερη, λεω οτι ειναι πολυποικιλη, πολυσυνθετη και θεμελιο των ανθρωπιστικων αξιων του συγχρονου κοσμου.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
  • Σαφώς και υπάρχουν και ελληνάκια και ελληναράδες , αλλά και πολλοί ελλληνομ....ες. Δεν ειναι ομως καθόλου υποχρεωτικό κάθε Ελληνας να ανήκει σε κάποια απ αυτές τις 3 κατηγορίες
  • Αν κάποιος παρακολουθήσει την ελληνική πραγματικότητα ( μόνο) μεσω της ΤιΒι σίγουρα θα μας χαρακτηρίσει τρομολάγνους.
  • Επίσης δεν μπορεί είναι ολοι οι αμερικάνοι, "αμερικανάκια".
  • Απ οσα ξέρουμε, οι ΗΠΑ τα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον Β΄παγκόσμιο ( απ τον ψυχρό πόλεμο μέχρι σήμερα) χρησιμοποιούν την τρομολαγνεία κι άλλες φοβίες για εσωτερική κατανάλωση ( πολλά τα παραδείγματα)
Ενα πολύ καλό -και δυσεύρετο- βιβλίο για τον αναλλοίωτο διαχρονικό μας χαρακτήρα:
"Ελληνας, οι δυο πλευρές του πίνακα " Αντ. Ξανθίας, εκδ. Βασιλείου

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Το ότι έχουμε κάποιες χιλ. χρόνια ιστορίας δε καταλαβαίνω γιατί μας κάνει καλύτερους απο άλλους λαούς (που και εκείνοι έχουν κάποιες χιλ. χρόνια ιστορίας όπως πολύ σωστά ανέφερε ο traveladdict). Η ουσία είναι τι κάνουμε τώρα. Και απο τρομολαγνεία έχουμε άφθονη μια και είναι αυτό το θέμα μας. Και δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς ότι αν είχαν χαθεί στην Αθήνα 3000 άνθρωποι απο τρομοκρατική ενέργεια δεν θα ήμασταν τόσο άνετοι και cool με το θέμα και δεν θα μιλούσαμε υποτιμητικά για την τρομολαγνεία των αμερικανών. Μπορεί να τους αξίζει, μπορεί να το έφεραν οι ίδιοι στους εαυτούς τους κτλ κτλ αλλά εμείς πολλά λέμε έξω απ' το χορό. Για παράδειγμα, θυμάμαι πριν απο 20 χρόνια που υπερηφανευόμασταν για το ότι ''οι έλληνες δεν είναι ρατσιστές'' και κατηγορούσαμε τους αμερικάνους πάλι για το πως φέρονται στους μάυρους. Αν κοιτάξουμε σήμερα γύρω μας θα δούμε ότι, ως παθόντες πλέον, είμαστε ίσως και χειρότεροι ρατσιστές προς τους δικούς μας μετανάστες απο ότι είναι οι αμερικάνοι. Οπότε ας μη λέμε μεγάλα λόγια, καλός ο ελληνικός καφές και η παρέα και ο χαβαλές αλλά σε πραγματικά σοβαρά θέματα δε το έχουμε

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie