Το να λέμε ότι ζωή χωρίς ταξίδια δεν υπάρχει νομίζω ότι είναι περιττό τουλάχιστον για τα μέλη του ... TravelStories.gr.
Το μικρόβιο των ταξιδιών δεν το κόλλησα σίγουρα από τους γονείς μου, αλλά από τη θεία μου, που μια-δυο φορές το χρόνο έκανε ταξίδια στο εξωτερικό. Πήγαινα στο σπίτι της κάθε φορά που έφτιαχνε τις βαλίτσες της μια μέρα πριν φύγει, περίμενα πως και πως να γυρίσει για να μου διηγηθεί τις εντυπώσεις της και κάθε φορά που πηγαίνω στο σπίτι της ανοίγω το ντουλάπι με τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες και τα χαζεύω. Ζήλευα τρομερά και ήθελα πάντα να πάω κι εγώ μαζί της, ώσπου αυτό έγινε -αν και αργά- όταν πήγαινα Α' Γυμνασίου, όταν αποφάσισε να με πάει στο Παρίσι! Αυτό ήταν και το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό (1995).
Τα επόμενα, ελάχιστα βέβαια, ήταν:
Αυστρία - Γερμανία: Ίνσμπρουγκ, Μόναχο (1996)
Αγγλία: Λονδίνο, Οξφόρδη, Στράντφορντ, Καίμπριτζ (1998)
Ουαλία - Σκωτία: Εδιμβούργο, Ίνβερνες, λίμνη Μπάλα (1999)
Ελβετία: Γενεύη, Λωζάννη, Βέρνη, Λουκέρνη, Ζυρίχη, Σαφχαόυζεν (2000)
Ιταλία: Βενετία, Πίζα, Σιέννα, Ρώμη, Φλωρεντία (2001)
Τσεχία: Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ (2002)
Ιταλία: Βενετία, Ρώμη, Φλωρεντία (2003)
Αυστρία - Ουγγαρία: Βιέννη, Βουδαπέστη (2004)
Γαλλία: Παρίσι (για ένα μήνα τον Ιούλιο του 2005, κάνοντας μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού και τον Ιούνιο του 2007)
Τα επόμενα ταξίδια (τουλάχιστον αυτά που έχω στο μυαλό μου προς το παρόν):
Καταρχήν, θέλω να ξαναπάω στο Παρίσι για θερινά μαθήματα (κι όχι μία μόνο φορά)
Ινδία
γύρος Γαλλίας
Αμαζόνιος - Περού
Ταϊλάνδη
Κωνσταντινούπολη
Σικελία
Κίνα
Αίγυπτος: Κάιρο, Αλεξάνδρεια
Κύπρος
Λουξεμβούργο
Ισπανία
ΗΠΑ (δεν ξέρω ακόμα πού...)
............
Το μικρόβιο των ταξιδιών δεν το κόλλησα σίγουρα από τους γονείς μου, αλλά από τη θεία μου, που μια-δυο φορές το χρόνο έκανε ταξίδια στο εξωτερικό. Πήγαινα στο σπίτι της κάθε φορά που έφτιαχνε τις βαλίτσες της μια μέρα πριν φύγει, περίμενα πως και πως να γυρίσει για να μου διηγηθεί τις εντυπώσεις της και κάθε φορά που πηγαίνω στο σπίτι της ανοίγω το ντουλάπι με τα άλμπουμ με τις φωτογραφίες και τα χαζεύω. Ζήλευα τρομερά και ήθελα πάντα να πάω κι εγώ μαζί της, ώσπου αυτό έγινε -αν και αργά- όταν πήγαινα Α' Γυμνασίου, όταν αποφάσισε να με πάει στο Παρίσι! Αυτό ήταν και το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό (1995).
Τα επόμενα, ελάχιστα βέβαια, ήταν:
Αυστρία - Γερμανία: Ίνσμπρουγκ, Μόναχο (1996)
Αγγλία: Λονδίνο, Οξφόρδη, Στράντφορντ, Καίμπριτζ (1998)
Ουαλία - Σκωτία: Εδιμβούργο, Ίνβερνες, λίμνη Μπάλα (1999)
Ελβετία: Γενεύη, Λωζάννη, Βέρνη, Λουκέρνη, Ζυρίχη, Σαφχαόυζεν (2000)
Ιταλία: Βενετία, Πίζα, Σιέννα, Ρώμη, Φλωρεντία (2001)
Τσεχία: Πράγα, Κάρλοβυ Βάρυ (2002)
Ιταλία: Βενετία, Ρώμη, Φλωρεντία (2003)
Αυστρία - Ουγγαρία: Βιέννη, Βουδαπέστη (2004)
Γαλλία: Παρίσι (για ένα μήνα τον Ιούλιο του 2005, κάνοντας μαθήματα γλώσσας και πολιτισμού και τον Ιούνιο του 2007)
Τα επόμενα ταξίδια (τουλάχιστον αυτά που έχω στο μυαλό μου προς το παρόν):
Καταρχήν, θέλω να ξαναπάω στο Παρίσι για θερινά μαθήματα (κι όχι μία μόνο φορά)
Ινδία
γύρος Γαλλίας
Αμαζόνιος - Περού
Ταϊλάνδη
Κωνσταντινούπολη
Σικελία
Κίνα
Αίγυπτος: Κάιρο, Αλεξάνδρεια
Κύπρος
Λουξεμβούργο
Ισπανία
ΗΠΑ (δεν ξέρω ακόμα πού...)