Borealis
Member
ΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ? τι ήθελα και γύρισα και το άνοιξα το διαολεμένο...
Αν, μάλιστα, το κόψεις από Έδεσσα για Άρνισσα κι από 'κει το πας παραλιακά στη Βεγορίτιδα για Αγ. Παντελεήμονα κι Αμύνταιο μετά, κάνεις μια πολύ όμορφη διαδρομή που θα έχεις από τη μια πλευρά τη λίμνη κι απ' την άλλη μια κατάφυτη πλαγιά που στα φθινοπωρινά χρώματα είναι καταπληκτικής ομορφιάς.Μπορείς να πας και από τον παλιό καλό δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας- Φλώρινας με -20km και -5,2 ευρω διόδια.
Είμαι σίγουρη ότι ξέρω τι σκέφτεσαι! Εγώ είπα να μην μιλήσω...ΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ? τι ήθελα και γύρισα και το άνοιξα το διαολεμένο...
Μπράβο Μπάμπα, την διαδρομή αυτή την περιγράφει και ο Σεφέρης, που την έκανε με το τρένο, τον καιρό που ήταν πρόξενος στην Αλβανία.Αν, μάλιστα, το κόψεις από Έδεσσα για Άρνισσα κι από 'κει το πας παραλιακά στη Βεγορίτιδα για Αγ. Παντελεήμονα κι Αμύνταιο μετά, κάνεις μια πολύ όμορφη διαδρομή που θα έχεις από τη μια πλευρά τη λίμνη κι απ' την άλλη μια κατάφυτη πλαγιά που στα φθινοπωρινά χρώματα είναι καταπληκτικής ομορφιάς.
Νομιζω οτι οντως αυτη η επιλογη ειναι πολυ καλυτερη απ την Εγνατια.Ειμαι κι απ τα μερη της Αρνισσας μαλιστα.Ουτε το ειχα σκεφτει.Την επομενη φορα..Προτιμω μια ενδιαφερουσσα διαδρομη παρα εναν ευθυ δρομο.Ομως προτιμω τον ευθυ δρομο της Εγνατιας απο τις στροφες που απεχθανομαιΑν, μάλιστα, το κόψεις από Έδεσσα για Άρνισσα κι από 'κει το πας παραλιακά στη Βεγορίτιδα για Αγ. Παντελεήμονα κι Αμύνταιο μετά, κάνεις μια πολύ όμορφη διαδρομή που θα έχεις από τη μια πλευρά τη λίμνη κι απ' την άλλη μια κατάφυτη πλαγιά που στα φθινοπωρινά χρώματα είναι καταπληκτικής ομορφιάς.
To καφε-εστιατοριο "Cafe del Lago" συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των ντόπιων και τα Σαββατοκύριακα χτυπάει αδιαχώρητο. Δυστυχώς, δε σερβίρει ψάρια.μετα πηγαμε σε ενα πολυ ωραιο καφε-εστιατοριο αμερικανικου στυλ μπροστα στη λιμνη.
Ναι αυτο ηταν,μου αρεσε πολυ.To καφε-εστιατοριο "Cafe del Lago" συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των ντόπιων και τα Σαββατοκύριακα χτυπάει αδιαχώρητο. Δυστυχώς, δε σερβίρει ψάρια.
Μετά το Λιμνοχώρι, ο δρόμος συνεχίζει από την ανατολική πλευρά της λίμνης και με κατεύθυνση προς τα νότια. Είναι, όμως, κακός χωματόδρομος πλέον και δεν γνωρίζω (ελλείψει χρόνου δεν τον ακολούθησα) αν καταλήγει στο νότιο άκρο της λίμνης και από 'κεί στο Σκλήθρο.
Η απάντηση εδώ:To καφε-εστιατοριο "Cafe del Lago" συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των ντόπιων και τα Σαββατοκύριακα χτυπάει αδιαχώρητο. Δυστυχώς, δε σερβίρει ψάρια.
Μετά το Λιμνοχώρι, ο δρόμος συνεχίζει από την ανατολική πλευρά της λίμνης και με κατεύθυνση προς τα νότια. Είναι, όμως, κακός χωματόδρομος πλέον και δεν γνωρίζω (ελλείψει χρόνου δεν τον ακολούθησα) αν καταλήγει στο νότιο άκρο της λίμνης και από 'κεί στο Σκλήθρο.
Δεν μιλούσα γι αυτήν τη διαδρομή αλλά για τον δρόμο που περνάει μέσα από το χωριό και συνεχίζει μετά το πάρκο (με τα παγκάκια) κι εκεί που έχει την πινακίδα με τις περιπατητικές διαδρομές.Η απάντηση εδώ:
Στις λίμνες Ζάζαρη και Χειμαδίτιδα
αν συνεχίσεις νότια θα βγεις στη Χειμαδίτιδα και στο εγκατελειμένο χειμάδι, μένει όρθια η μικρή εκκλησία. Μετα το πέτρινο γεφύρι (τσιμεντωμένο στην επιφάνεια) συνεχίζεις προς Ανάργυρους ή από την αντίθετη πλευρά προς Βαρυκό.