• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ ΗΠΑ & Tελωνείο

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Εγώ πάντως (μάλλον λόγω ασχετοσύνης) έχω μπερδευτεί.

Elimination of controls and formalities applicable to baggage
...
Any control and any formality in respect of the hand and checked baggage of persons taking a flight aboard an aircraft:
  • shall be carried out at the last airport when the flight began at a non-Community airport and continues between two Community airports;
  • shall be carried out at the airport of departure when the flight, following a stopover at a Community airport, has to continue to a non-Community airport.

Travelling by air
...
Are you coming from an airport located outside the EU on board a plane which, after a stopover in an EU airport, will bring you to your final destination in another EU airport (e.g. : Toronto - London - Budapest on the same aircraft). You are in a situation identical to that described under 2 ; your registered baggage and your hand baggage are liable to be checked in Budapest.
...edit - λάθος copy&paste

Are you taking a flight between a non-EU airport and an EU airport with a change of plane in another EU airport? (e.g. Tokyo - Copenhagen - Amsterdam with a change of aircraft in Copenhagen)
You will get off the first plane in Copenhagen where your hand baggage is liable to be checked by customs. Meanwhile, your registered baggage, which will have been given a normal label (no green edges) in Tokyo, will be transferred from the baggage hold of the first plane to that of the second).
On arrival in Amsterdam , your hand baggage will not, in theory, be liable to be checked by customs (Note 2), whereas your registered baggage may be.
If the second EU airport is not equipped for air traffic with third countries (See, for information, the list of international Community airports(89 kB)), your registered baggage will be liable to be checked in the first EU airport.

Last edited:

dumbo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Aμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Μέση Γη :P
Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια :)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καταρχήν οι τελωνειακές αρχες ξέρουν πολύ καλά από πού έρχεσαι, έχουν flight manifest. Πετώντας από Αμερική για Ελλάδα μέσω τρίτου σταθμού πάντα έχω τελωνειακό έλεγχο τελευταία, πάντα στην Ελλάδα, δηλαδή τον τελευταίο τσαθμό κι όχι τον ενδιάμεσο. Όταν λέω Αμερική δεν εννοώ μόνο τις ΗΠΑ.

superfat

New Member
Γεια σας,
σε λίγο καιρό πρόκειται να επισκεφθώ τις ΗΠΑ και έχω μερικές απορίες σχετικά με το τελωνείο. Θα πάω LA μέσω Φρανκφούρτης. Όταν φύγω από Ελλάδα είμαι υποχρεωμένη να δηλώσω ότι έχω μαζί μου ή θα το δηλώσω στη Φρανκφούρτη; Είμαι αναγκασμένη αυτά που δεν χρειάζεται να δηλώσω να τα έχω σε χειραποσκευή ; Eπίσης, είναι σίγουρο ότι όταν επιστρέφω τα αντικείμενα θα είναι περισσότερο από 430€. Γίνεται να περάσω πράγματα όπως ένα iphone και ένα ipad χωρίς να αντιληφθούν ότι είναι πρόσφατα αγορασμένα αφού δεν θα τα έχω πακεταρισμένα; Πράγματα τα οποία προορίζονται για δώρα δηλώνονται;

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ 3 ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. GIA TA IPHONE ΚΤΛ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΟΣΜΟ ΔΗΛΑΔ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Πολύ απλά δεν ισχύει. Μπροστά μου πελάτης με μόλις μια βαλίτσα κλήθηκε να πληρώσει για το δεύτερο λάπτοπ του συν κάτι παντελόνια. Συμφωνώ ότι δεν είναι ο κανόνας, αλλά μπορεί να συμβεί.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ 3 ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. GIA TA IPHONE ΚΤΛ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΠΑΝΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΝΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΟΡΟΣΜΟ ΔΗΛΑΔ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ
Σύμφωνα με τους όρους του φόρουμ:
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

Παρακαλώ διόρθωσε το μήνυμα σου.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πετώντας από Αμερική για Ελλάδα μέσω τρίτου σταθμού πάντα έχω τελωνειακό έλεγχο τελευταία, πάντα στην Ελλάδα, δηλαδή τον τελευταίο τσαθμό κι όχι τον ενδιάμεσο. Όταν λέω Αμερική δεν εννοώ μόνο τις ΗΠΑ.
Παντως εισαι liable (sic) σε τελωνειακο ελεγχο κ στον ενδιαμεσο. Τον εχω υποστει και στην (αντιπαλη) Φρανκφουρτη κ στο (συμμαχικο) Αμστερνταμ.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Μιας και μου κατέστρεψε την μεθοδολογία ο @Yorgos :D να πω ξεκάθαρα την άποψή μου.

@dumbo
Δεν δηλώνουμε πλέον τα προσωπικά ηλεκτρονικά όταν βγαίνουμε. Αν θέλεις ίσως να μπορείς να το κάνεις, ρώτα έναν τελωνειακό. Αλλά δεν σε συμφέρει γιατί μετά αν βρουν ένα διαφορετικό, την έκατσες. Εάν όμως κουβαλάς -στην έξοδο- 2+ λάπτοπ για Χ (πχ επαγγελματικούς) λόγους καλό είναι να βγουν επίσημα.
Την χειραποσκευή σου μπορεί να την ελέγξουν και στο πρώτο σημείο εισόδου στην ΕΕ αν και συνήθως δεν το κάνουν. H βαλίτσα που έχεις κάνει check-in πάει κατευθείαν Αθήνα χωρίς τελωνειακό* έλεγχο μέχρι εκεί. Θα την συναντήσεις στην Αθήνα και θα γνωριστείτε με τους τελωνειακούς μας εκεί (εάν θέλουν).

*Τώρα, εάν υποπτεύονται πως φέρεις ναρκωτικά/όπλα υπάρχει περίπτωση να ξεφορτώσουν την βαλίτσα σου και να σε μαζέψουν για ανάκριση στο 1ο σημείο εισόδου (το λέω γιατί είναι ικανοί να μου αναφέρουν την υπερ-εξαίρεση). Υποκείμενος ελέγχου είσαι παντού και απο διάφορους φορείς.

Εάν όντως έχει αλλάξει κάτι θα ήθελα να με διορθώσετε για να γνωρίζω κι εγώ.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.633
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou