• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ ΗΠΑ & Tελωνείο

dumbo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Aμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Μέση Γη :P
Γεια σας,
σε λίγο καιρό πρόκειται να επισκεφθώ τις ΗΠΑ και έχω μερικές απορίες σχετικά με το τελωνείο. Θα πάω LA μέσω Φρανκφούρτης. Όταν φύγω από Ελλάδα είμαι υποχρεωμένη να δηλώσω ότι έχω μαζί μου ή θα το δηλώσω στη Φρανκφούρτη; Είμαι αναγκασμένη αυτά που δεν χρειάζεται να δηλώσω να τα έχω σε χειραποσκευή ; Eπίσης, είναι σίγουρο ότι όταν επιστρέφω τα αντικείμενα θα είναι περισσότερο από 430€. Γίνεται να περάσω πράγματα όπως ένα iphone και ένα ipad χωρίς να αντιληφθούν ότι είναι πρόσφατα αγορασμένα αφού δεν θα τα έχω πακεταρισμένα; Πράγματα τα οποία προορίζονται για δώρα δηλώνονται;

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν πολύτιμη.

karfitsa

Member
Γίνεται να περάσω πράγματα όπως ένα iphone και ένα ipad χωρίς να αντιληφθούν ότι είναι πρόσφατα αγορασμένα αφού δεν θα τα έχω πακεταρισμένα; Πράγματα τα οποία προορίζονται για δώρα
Τα πραγματα που προοριζεις για δωρα αν ειναι ρουχα,κοβεις καρτελακια.Τωρα για το iphone και το ipad υποθετω,οτι μπορουν να καταλαβουν αν ειναι καινουργια η οχι....ειναι λιγο ρισκο,που αν δεν θελεις να πληρωσεις τελωνειο,θα το παρεις....
Φευγοντας,εδω δηλωνεις οτι εχεις...αλλα τι θελεις να παρεις μαζι σου?

dumbo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Aμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Θα πάρω laptop, ipod, φωτογραφική, videocamera και 3ds μαζί μου.

dumbo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Aμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πραγματα που προοριζεις για δωρα αν ειναι ρουχα,κοβεις καρτελακια.Τωρα για το iphone και το ipad υποθετω,οτι μπορουν να καταλαβουν αν ειναι καινουργια η οχι....ειναι λιγο ρισκο,που αν δεν θελεις να πληρωσεις τελωνειο,θα το παρεις....
Φευγοντας,εδω δηλωνεις οτι εχεις...αλλα τι θελεις να παρεις μαζι σου?
Αυτοί όμως πώς ξέρουν ότι πάω ΗΠΑ αφού πάω με connection flight;

karfitsa

Member
1.Φευγοντας,κατα τη γνωμη μου,δηλωσε στο γραφειο του τελωνειου,αυτα που παιρνεις μαζι σου,επειδη δεν ειναι και λιγα.
2.Γυρνωντας τωρα,πρεπει να αποφασισεις εσυ αν θα τα δηλωσεις.Σε μια παλιοτερη συζητηση,ειχε αναφερθει καποιος φορος της ταξης του 30%.Αν αποφασισεις να μην πληρωσεις το ρισκαρεις,γιατι μπορει να σε ελεγξουν.Ισως οι πιθανοτητες δεν ειναι μεγαλες,αλλα υπαρχουν.Εσυ θα αποφασισεις.
Επεστρεφα,απο ΗΠΑ,πριν 2 χρονια,με νεο λαπτοπ,iphone και ipad στην χειραποσκευη και ενω ειχε περασει το μισο αεροπλανο μπροστα απο τον ελεγχο,ξαφνικα,ξυπνησε μια τελωνειακος και βγηκε απο το γραφειο και μου ανοιξε τη μια βαλιτσα.Δεν ειδε τιποτα και ολα καλα....Δες και αυτες τις συζητησεις....
http://www.travelstories.gr/community/threads/Τελωνείο-ερχόμενος-από-Αμερική.31758/

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αυτοί όμως πώς ξέρουν ότι πάω ΗΠΑ αφού πάω με connection flight;
Τι σημασία έχει αν ξέρουν αυτοί πού πας; ο έλεγχος θα γίνει αν γίνει στο αεροδρόμιο που θα μπεις στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ όταν επιστρέφεις.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Τι σημασία έχει αν ξέρουν αυτοί πού πας; ο έλεγχος θα γίνει αν γίνει στο αεροδρόμιο που θα μπεις στην Ευρώπη από τις ΗΠΑ όταν επιστρέφεις.
Σωστα..γι αυτο και επιλεγουμε πιο "καταλληλη" εταιρεια..με πιο "καταλληλο" αεροδρομιο για connection απο την αυστηρη Φρανκφουρτη, μακρυα απο μας.. Ρωμη, Αθηνα..

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Μήπως μιλάτε για διαφορετικά πράγματα;
Πώς θα περάσει τελωνειακό έλεγχο στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο χωρίς βαλίτσα;
Μήπως μιλάτε για immigration;

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Μήπως μιλάτε για διαφορετικά πράγματα;
Πώς θα περάσει τελωνειακό έλεγχο στο ενδιάμεσο αεροδρόμιο χωρίς βαλίτσα;
Μήπως μιλάτε για immigration;
Ποιο immigration? στην Ευρωπη immigration για ευρωπαιους? για τελωνειακο ελεγχο μιλαμε. Και μαλιστα με η κ χωρις ανταποκριση. Καποια αεροδρομια ειναι πιο "χαλαρα" απο αλλα, αυτο δειχνει η εμπειρια.η Φρανκφουρτη δεν ειναι αναμεσα σε αυτα.

jousis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Passport control περνάς. Αυτό εννοείς εσύ τελωνειακό έλεγχο;
Η σου ζητάνε να παραλάβεις βαλίτσες, να περάσεις customs inspection και μετά να τις ξανακάνεις check-in;

dumbo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Aμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Κοίταξα τα εισιτήρια και τελικά η επιστροφή είναι μέσω Μονάχου. Αυτό που ρωτάω είναι αν θα περάσω customs τη βαλίτσα και την χειραποσκευή στο Μόναχο ή στην Αθήνα που είναι ο τελικός προορισμός. Η η βαλίτσα θα πάει κατευθειάν στη πτήση για Αθήνα;

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τις απαντήσεις στο θέμα τις διάβασες;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom