• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΑΤΤΑ για απεργία διαρκείας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

22/07/2010
Την αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) προκαλεί η απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας να προχωρήσει σε απεργία διαρκείας, με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, με έναρξη την Κυριακή 25η Ιουλίου 2010 και από ώρα 00.01 έως και 24.00 τοπική.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (αλλά και άλλων εργαζομένων κατά καιρούς, όπως αυτά εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα: ΠΝΟ για τους ναυτεργάτες, ΠΕΥΦΑ για τους φύλακες μουσείων και αρχαιοτήτων κλπ., ή από το ΠΑΜΕ συνολικότερα), ο χρόνος της απεργίας αυτής (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ’ αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα.
Θα ακυρώσουν δε τελειωτικά και όλες τις προσπάθειες που -με κόπους και θυσίες- έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ασχολούμενοι με αυτόν, για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμη δυνατό να περισωθεί.
"Αν αυτή η απεργία πραγματοποιηθεί τελικά- κάνουμε έκκληση στα αποθέματα ωριμότητας και ψυχραιμίας που μπορούν να διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι και στη βούληση των αρμοδίων. Ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον, για να αντέξει και αυτό το χτύπημα" τονίζεται στην ανακοίνωση.
ana-mpa.gr

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Που κάνει ένα δωμάτιο στο πιο τελειωμένο νησί της άγονης όσο σουίτα στην Βιέννη και πρέπει να κλείσεις με γραφείο εξωτερικού μπας και βρεις καμιά τιμή της προκοπής,δεν είδα να βγάζει κανείς μια ανακοίνωση.
(η υπερβολή είναι εσκεμμένη)

GTS

Member
Που κάνει ένα δωμάτιο στο πιο τελειωμένο νησί της άγονης όσο σουίτα στην Βιέννη και πρέπει να κλείσεις με γραφείο εξωτερικού μπας και βρεις καμιά τιμή της προκοπής,δεν είδα να βγάζει κανείς μια ανακοίνωση.
(η υπερβολή είναι εσκεμμένη)
Τώρα με συγχωρείς, αλλά τι σχέση έχει το ένα με το άλλο....

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
και επειδή ένα δωμάτιο στην άγονη τυχαίνει να κάνει όσο μια σουίτα στη βιέννη γιατί ο ιδιοκτήτης του είναι άσχετος ας αφήσουμε να καταρρεύσει όλος ο κλάδος

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Δηλαδή οι τιμές των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν επιρρεάζουν την τουριστική κίνηση θες να μου πεις;

Οι απεργίες στο αεροδρόμιο και το λιμάνι βουλιάζουν τον τουρισμό μας τόσα χρόνια;

Ή μήπως η ασχημότερη πρωτεύουσα του πλανήτη;
Ή μήπως η έλλειψη καθαριότητας;
Ή μήπως που για να δεις πράσινο πρέπει να πας στο γήπεδο;
Ή μήπως που κάνει ένα εισιτήριο πλοίου όσο ένα αεροπορικό;
Ή μήπως που από τον ταρίφα μέχρι τον ταβερνιάρη κοιτάνε πως θα κοροϊδέψουν κανένα τουρίστα να του φάνε τα λεφτά;

Αυτά και πολλά άλλα κάνουν ζημιά στον τουρισμό και όχι πέντε απεργίες σε τουριστική σεζόν πέντε μηνών.

Πότε ακριβώς επιρρέασε την επιλογή του προορισμού σου το αν κάνουν απεργία οι εκεί λιμενεργάτες,μην τρελαθούμε.Αλλά φαντάζομαι η φυσική ομορφιά και μια καλοδιατηρημένη πρωτεύουσα είναι πιο σημαντικά στην απόφασή σου.

Αυτό που λέω είναι πως ανακοινώσεις ξέρουν όλοι να βγάζουν.Σε τι στοχεύουν με ενοχλεί,γιατί αν κοπτόντουσαν πραγματικά για τον τουρισμό θα έκραζαν και κανέναν άλλον.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
η υπερβολή τελικά είναι εσκεμμένη ή μήπως είναι μόνιμη? δεν έχουμε την πιο άσχημη πρωτεύουσα του πλανήτη (στα γρήγορα σκέφτομαι Σκόπια, Πεκίνο).

Τα χάλια του ελληνικού τουρισμού δε βλέπω πως μπορεί να σχετίζονται με το κατά πόσο οι ελεγκτές κάνουν καλά που τον καταστρέφουν.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Έχεις δίκιο,το παίρνω πίσω.Κοντραριζόμαστε για την πιο άσχημη πρωτεύουσα του πλανήτη με καμιά δεκαρία άλλες.

Ο προβληματισμός μου ήταν για την ανακοίνωση του ΗΑΤΤΑ κι όχι για να κρίνω την απεργία των ελεγκτών.Ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει βέβαια.Αν είσαι και μέλος αυτών που δημοσιεύουν την ανακοίνωση είναι πιο δύσκολο να δεις παραπέρα.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική

ο χρόνος της απεργίας αυτής (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ’ αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα.
Εγώ θα συμφωνήσω με τον maltakias, την ταφόπλακα μπορεί να τη βάζουν οι ελεγκτές (λέμε τώρα), αλλά ποιος έθαψε τον ελληνικό τουρισμό; Μήπως το γεγονός ότι έχουμε γίνει μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης χωρίς όμως να προσφέρουμε τις αντίστοιχες υπηρεσίες; Και πριν αρχίσετε να μου λέτε ότι η βενζίνη είναι πιο ακριβή αλλού και δεν ξέρω γω τι άλλο σκεφτείτε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και τις συνθήκες στα πλοία, σκεφτείτε τις τιμές του κάθε πανάθλιου δωματίου ακόμα και στην άγονη γραμμή, σκεφτείτε πόσο κοστίζει ένα αξιοπρεπές γεύμα, μια ξαπλώστρα κλπ κλπ.
Δε νομίζω ότι είναι απλώς θέμα του κάθε άσχετου το τι τιμές θα βάλει στο κατάλυμμά του. Επηρεάζει όλον τον κλάδο και θα 'πρεπε να το είχαν σκεφτεί αυτό αν ήθελαν να κρατήσουν τον κόσμο και όχι να ψάχνουν για αρπαχτές.
Θέλω να πω ότι αν η Ελλάδα συνέχιζε να θεωρείται ένας ποιοτικός αλλά οικονομικός προορισμός, πολύ μικρή ζημιά θα προκαλούσε η απεργία των ελεγκτών.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει βέβαια.Αν είσαι και μέλος αυτών που δημοσιεύουν την ανακοίνωση είναι πιο δύσκολο να δεις παραπέρα.
Εδώ συμφωνούμε! φυσικά και ισχύει και το ίδιο αν είσαι μέλος αυτών που αντιδρούν στην ανακοίνωση...

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάντως δεν είμαι ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ούτε μέλος οποιασδήποτε κομματικής οργάνωσης,για να είμαι ξεκάθαρος.

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
εγώ ομολογώ ότι θα ήθελα πολύ να ήμουν μέλος της ΗΑΤΤΑ και να είχα 2-3 ταξιδιωτικά γραφεία δικά μου... και ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δε θα με χάλαγε καθόλου

Christian

Member

ο χρόνος της απεργίας αυτής (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ’ αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα.
Δεν κατάλαβα ...το κεφάλαιο θα υποδείξει στους εργαζόμενους αν θα κάνουν και πότε θα κάνουν απεργία ;
Την ταφόπλακα στον τουρισμό την έχει βάλει το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα με την κρίση που περνάει και δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο.

και επειδή ένα δωμάτιο στην άγονη τυχαίνει να κάνει όσο μια σουίτα στη βιέννη γιατί ο ιδιοκτήτης του είναι άσχετος ας αφήσουμε να καταρρεύσει όλος ο κλάδος
Αυτός ο άσχετος ιδιοκτήτης τον επιχειρηματία κάνει....

και ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δε θα με χάλαγε καθόλου
Απορώ γιατί δεν έγινες ???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie