• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Ζωντανεύουν και πάλι τα υπόγεια του Κολοσσαίου.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία

Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Κολοσσαίο στη Ρώμη θα μπορούν σύντομα να νιώσουν την ανατριχίλα των υπογείων του. Το χώρο , όπου ετοιμάζονταν οι μονομάχοι και φυλάσσονταν τα λιοντάρια, οι τίγρεις και οι ταύροι πριν την τελική μάχη.
Οι εργασίες αναστήλωσης του μεγαλύτερου αμφιθέατρου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ολοκληρώθηκαν και όποιος το επιθυμεί σε λίγους μήνες θα μπορεί να περιηγηθεί μέσα στα κλουβιά όπου κρατούνταν τα άγρια ζώα πριν ανέβουν με τους υποτυπώδεις ανελκυστήρες στο επίπεδο της αρένας για να προσφέρουν το τρομερό θέαμα στο κοινό που διψούσε για αίμα. Οι ελέφαντες που λόγω βάρους δεν μπορούσαν να ανέβουν με ανελκυστήρες, έκαναν τη μεγάλη είσοδό τους στο Κολοσσαίο μέσω των κύριων πυλών. Το έξυπνο σύστημα των ανελκυστήρων που επέτρεπε στα ζώα να εμφανιστούν ξαφνικά στην αιματοβαμμένη αρένα προσέδιδε στο θέαμα ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
Το «σόου» ξεκινούσε με θεάματα κυνηγιού, στη συνέχεια γίνονταν εκτελέσεις και ακολουθούσαν οι μονομαχίες.

Στο τέλος κάθε μάχης σκέπαζαν με αίμα την άμμο και απομάκρυναν τις σορούς των νεκρών. Την τύχη των τραυματισμένων σοβαρά μονομάχων αποφάσιζε το πλήθος με μια κίνηση του αντίχειρα. Η αναστροφή του χεριού με τον αντίχειρα προς τα κάτω σήμαινε τη θανατική καταδίκη.
Το Κολοσσαίο έμεινε θρυλικό ως το κέντρο των αιμοχαρών θεαμάτων που απολάμβανε η ρωμαϊκή αυλή στην εποχή της παρακμής της.
ana-mpa.gr

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Εδώ μονο για παρακμή μπορούμε να μιλάμε ...οχι για θέαμα!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εδώ μονο για παρακμή μπορούμε να μιλάμε ...οχι για θέαμα!
αμφιθέατρο ήταν όχι αρένα. έμεινε γνωστό για τους μονομάχους αλλά γινόταν κι άλλα θεάματα, αναπαραστάσεις μαχών, δράματα από τη μυθολογία, ως και αναπαραστάσεις ναυμαχιών έχουν αναφερθεί..
και το σύστημα
Roma - Colosseo, studio dell'arena e del piano sotterraneo
:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Ναι samion αλλα το χρησιμοποιούσαν σαν αρένα ..το ίδιο και το κολοσσαίο el jem στην τυνησία αριστούργημα και εκείνο!
Απο τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά κατασκευασματα που έχω δεί..μενει να δώ και της ρώμης..μαλον θα ειναι ακομα πιο όμορφο!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ναι samion αλλα το χρησιμοποιούσαν σαν αρένα ..το ίδιο και το κολοσσαίο el jem στην τυνησία αριστούργημα και εκείνο!
Απο τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά κατασκευασματα που έχω δεί..μενει να δώ και της ρώμης..μαλον θα ειναι ακομα πιο όμορφο!
θα μου επιτρέψεις να πω ότι είσαι παράδειγμα προς αποφυγή, να έχεις πάει Τυνησία και όχι Ρώμη..απαπα...:haha:
πρώτα πάμε Ρώμη και μετά στον υπόλοιπο κόσμο..

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
θα μου επιτρέψεις να πω ότι είσαι παράδειγμα προς αποφυγή, να έχεις πάει Τυνησία και όχι Ρώμη..απαπα...:haha:
πρώτα πάμε Ρώμη και μετά στον υπόλοιπο κόσμο..
θα διορθωθώ στο υπόσχομαι!!!!!!!
έπρεπε να έχω βαλει ένα μπούσουλα προτεραιοτήτων...:shock:
η αθεόφοβη!!:D

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...

Στο τέλος κάθε μάχης σκέπαζαν με αίμα την άμμο και απομάκρυναν τις σορούς των νεκρών. gr
Πιο λογικό μου ακούγεται πως σκέπαζαν με άμμο το αίμα και όχι το αντίθετο....:roll:

sdoe21

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Πώώώ...πολύ μ'αρέσει!!

Έχς μπεί ήδη 3 φορές μέσα...αλλά να η ευκαιρία να πείσω την κοπελιά να μπούμε άλλη μια!!!:clap:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Πώώώ...πολύ μ'αρέσει!!

Έχς μπεί ήδη 3 φορές μέσα...αλλά να η ευκαιρία να πείσω την κοπελιά να μπούμε άλλη μια!!!:clap:
πείσε την κοπελιά αλλα να πάτε σε αυτο της ρώμης γιατι ο samion μαλώνει!:shock:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα