• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ζαγοροχώρια - Μαγεία πίσω απ΄τα βουνά

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ευχαριστω και εγω για τις πληροφοριες.
Μιραντα, μια και εισαι πλεον ντοπια εκει, που απο νησιωτισσα βρεθηκες στους τοπους πισω απο τα βουνα, δε μας γραφεις και αλλες πληροφοριες για ταβερνες και μπαρακια των Ιωαννινων και της γυρω περιοχης, μιας και φετος ανοιξα παριδες με αυτην την υπεροχη περιοχη και οτι μου πεις θα μου ειναι εξαιρετικα χρησιμο; Αν μαλιστα ανοιξεις και αυτονομο post, νομιζω οτι θα ειναι ακομη καλυτερο. Τωρα μαλιστα που σχετικα συντομα θα ολοκληρωθει η Εγνατια η ολη περιοχη θα γινει ενας εξαιρετικα ευκολα προσεγγισιμος προορισμος για εμας τους βορεοελλαδιτες.
Ευχαριστουμε ολοι για το οτι ηθελες συνεισφερεις.

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Ντίνα κατ΄αρχήν σε ζηλεύω που πάς τώρα! (πιο πολύ ζηλέυω τη Μιράντα που μένει Γιάννενα και μπορεί να πηγαίνει καθημερινά) Στους Κήπους πολύ καλά λόγια άκουσα και για τη ταβέρνα ''Μιχάλης'' που είναι επίσης πάνω στον κεντρικό δρόμο. Επίσης θυμάμαι ότι μου προτείναν και τα Ριζά στην Ελάτη ως το καλύτερο της περιοχής το οποίο προτείνει και η Μιράντα παραπάνω.
και εγώ αγαπητέ Nikos5050 θα φροντίσω να δοκιμάσω και τον "Μιχάλη" στους Κήπους που δεν έχει τύχει μέχρι τώρα και θα μεταφέρω πληροφορίες !
Αμα βρεθείτε βραδάκι στα Ιωάννινα:
Οι ντόπιοι πίνουν τσίπουρα με ωραίους και σε καλή τιμή μεζέδες στα Οινοπνεύματα στη Δωδώνης (λίγο δύσκολα όμως ειδικά σα/κα να βρεις τραπέζι) βέβαια και ο Θωμάς ακριβώς δίπλα είναι διαχρονική αξία της πόλης ...Τα υπόλοιπα σε αυτή τη περιοχή δεν θα τα πρότεινα...
Επίσης η καρδιά της πόλης το βράδυ χτυπάει στη περιοχή Σκάλα κάτι σαν τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης Εκεί υπάρχουν μαγαζιά για όλα τα γούστα απο piano bar μέχρι τσιπουράδικα, ρεμπετάδικα ,καφέ και ότι άλλο θέλετε !Και τώρα υπάρχει εκεί κοντά και το δωρεαν parking του δήμου που βολεύει αφάνταστα!

Last edited by a moderator:

Zeta

Member
Επειδή κατα καιρούς επισκέπτομαι την περιοχή της Ηπείρου, παντα είχα την απορία που να βρίσκονται τα must της πόλης, αλλά κανείς δεν είχε βρεθεί για να με διαφωτήσει.
Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος!!!! και σ' ευχαριστώ πολύ Miranta....
Η περιοχή Σκάλα όμως που περίπου πέφτει;

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Επειδή κατα καιρούς επισκέπτομαι την περιοχή της Ηπείρου, παντα είχα την απορία που να βρίσκονται τα must της πόλης, αλλά κανείς δεν είχε βρεθεί για να με διαφωτήσει.
Επιτέλους, βρέθηκε κάποιος!!!! και σ' ευχαριστώ πολύ Miranta....
Η περιοχή Σκάλα όμως που περίπου πέφτει;
Η ΣΚΑΛΑ είναι στον παραλίμνιο απο την αντίθετη όμως μερια που βρίσκονται τα τουριστικά εστιατόρια Φίλιππας και Αγνάντι (που όπως έχω πει και παραπάνω παρα την καλή τους θέση δεν θα τα πρότεινα!)
Δηλαδή όπως πας απο την πλατεία μέσω της Αβέρωφ στην λίμνη που είναι ο δρόμος με τα καταστήματα με τα σουβενίρ και τα ασημικά μόλις πιασεις παραλίμνιο στρίβεις δεξιά και προχωράς ...και τα βρίσκεις μπροστά σου όπου και να ρωτήσεις πάντως θα σε καθοδηγήσουν Νομίζω η περιοχή είναι τα Ταμπάκικα ή τα παλια σφαγεία .Τονίζω όμως η περιοχή εκει ξυπνά κυρίως το βράδυ!
Α σε όσους αρέσουν τα κρέατα υπάρχει μια καλή ταβέρνα στην Αμφιθέα Ιωαννίνων μετά το Πέραμα με το γνωστό σπήλαιο και με καταπληκτική θέα στη πόλη και τη λίμνη :ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Το πλέον σίγουρο είναι οτι σ αυτή την εκδρομή δεν πρόκειται με τίποτα να πεινάσω.
Πάντως όπου κι αν πάω ,αυτό αποτελεί πρόβλημα ,γιατί τις περισσότερες φορές δεν έχω πάρει πληροφορίες για τα φαγάδικα.
Αυτή τη φορά όμως τα φιλαράκια με κατατόπισαν, και να ναι καλά.:)

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Το πλέον σίγουρο είναι οτι σ αυτή την εκδρομή δεν πρόκειται με τίποτα να πεινάσω.
Πάντως όπου κι αν πάω ,αυτό αποτελεί πρόβλημα ,γιατί τις περισσότερες φορές δεν έχω πάρει πληροφορίες για τα φαγάδικα.
Ειναι βέβαιο Ντίνα μου οτι στα Ιωάννινα δεν θα πεινάσεις με τίποτα Τοσο το φαγητό όσο και τα γλυκά (να μην ξεχάσεις και τη μπουγάτσα απο το select απεναντι απο το ρολοι και αλμυρή και γλυκια τελεια)είναι παντού καλά Ακόμα και σε αυτά που δεν συστήνω αν φας παλι νομίζω ευχαριστημένη θα σαι !Παντως τονίζω απο τα τουριστικά της Λίμνης που ειναι στη σειρά μην φας στα πρωτα αν θες οποσδήποτε να φας λογω της θέας εκει φαε στη Λίμνη που ειναι προς το τελος στη σειρά και αν δεν σε ενδιαφέρει η θεα ακριβώς πισω απο αυτα σε ενα ωραιότατο κήπο υπάρχει ο Σείριος κατα πολυ καλύτερος απο τα μπροστινά απλα ελάχιστα λίγο πιο ακριβός Νομίζω ομως αξίζει !

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Μα γι΄αυτό υπάρχει και η πεζοπορία στη χαράδρα του Βίκου ώστε να κάψεις και καμιά θερμίδα μετά απο τόσα φαγάδικα! Πάντως η Μιράντα έχει δίκιο εμείς οι Αθηναίοι είμαστε τόσο σκληραγωγημένοι απο τα δικά μας φέσια οπότε όπου και να φάμε, ακόμα και στα μέτρια είμαστε ευτυχείς. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι...

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Τη χαράδρα μάλλον θα χρειαστεί να την περπατήσω πολλές φορές για να κάψω αυτά που πρέπει.Με έχετε φτιάξει με το φαγητό οπότε με βλέπω να φορτώνω θερμίδες και μετά να μην ξέρω πως να τις ξεφορτωθώ.
Μια ζωή την έχουμε όμως,γι αυτό και εγώ θα το ρίξω λιγάκι έξω,γιατί άλλωστε κοπιάσατε να μου δώσετε πληροφορίες.:haha:

Zeta

Member
Η ΣΚΑΛΑ είναι στον παραλίμνιο απο την αντίθετη όμως μερια που βρίσκονται τα τουριστικά εστιατόρια Φίλιππας και Αγνάντι (που όπως έχω πει και παραπάνω παρα την καλή τους θέση δεν θα τα πρότεινα!)
Δηλαδή όπως πας απο την πλατεία μέσω της Αβέρωφ στην λίμνη που είναι ο δρόμος με τα καταστήματα με τα σουβενίρ και τα ασημικά μόλις πιασεις παραλίμνιο στρίβεις δεξιά και προχωράς ...και τα βρίσκεις μπροστά σου όπου και να ρωτήσεις πάντως θα σε καθοδηγήσουν Νομίζω η περιοχή είναι τα Ταμπάκικα ή τα παλια σφαγεία .Τονίζω όμως η περιοχή εκει ξυπνά κυρίως το βράδυ!
Α σε όσους αρέσουν τα κρέατα υπάρχει μια καλή ταβέρνα στην Αμφιθέα Ιωαννίνων μετά το Πέραμα με το γνωστό σπήλαιο και με καταπληκτική θέα στη πόλη και τη λίμνη :ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Miranta και πάλι σ'ευχαριστώ!!!!
Τον Δεκέμβρη που βρέθηκα πάντως εκεί μου προτείνανε και πήγα στον Όμιλο που βρίσκεται πάνω στη λίμνη προς Πέραμα. Ήταν πολύ καλό για την περιοχή και ανάλογο με μαγαζια της Αθήνας θα έλεγα. Δεν ήταν όμως αυτό που έψαχνα εκείνη την στιγμή. Δεν ήθελα κάποιο μαγαζί που να μοιάζει με αυτά της Αθήνας αλλά κάποιο πιο ατμοσφαιρικό, πιο χαρακτηριστικό της περιοχής.

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Miranta και πάλι σ'ευχαριστώ!!!!
Τον Δεκέμβρη που βρέθηκα πάντως εκεί μου προτείνανε και πήγα στον Όμιλο που βρίσκεται πάνω στη λίμνη προς Πέραμα. Ήταν πολύ καλό για την περιοχή και ανάλογο με μαγαζια της Αθήνας θα έλεγα. Δεν ήταν όμως αυτό που έψαχνα εκείνη την στιγμή. Δεν ήθελα κάποιο μαγαζί που να μοιάζει με αυτά της Αθήνας αλλά κάποιο πιο ατμοσφαιρικό, πιο χαρακτηριστικό της περιοχής.
ΚΑΤΑΛΑΒΑ πήγες στη Λιμνοπούλα !Θεωρώ οτι είναι αρκετά ακριβό για αυτά που προσφέρει δεν το προτιμώ για αυτο και δεν το ανέφερα σε αυτο το επίπεδο τιμών θα προτιμούσα την Πολιτεία στου Φρότζου και απο κουζίνα αλλά και απο ατμόσφαιρα και θεα !

Zeta

Member
ΚΑΤΑΛΑΒΑ πήγες στη Λιμνοπούλα !Θεωρώ οτι είναι αρκετά ακριβό για αυτά που προσφέρει δεν το προτιμώ για αυτο και δεν το ανέφερα σε αυτο το επίπεδο τιμών θα προτιμούσα την Πολιτεία στου Φρότζου και απο κουζίνα αλλά και απο ατμόσφαιρα και θεα !

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι την επόμενη φορά θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα σε ενημερώσω για την άφηξή μου για να μου πεις ότι νεότερο υπάρχει!!!!!
Υ.Γ.: Από ότι βλέπω το Πολιτεία έχει και site και από τις φωτογραφίες φαίνεται υπέροχος χώρος, αυτό που έψαχνα...

miranta

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι την επόμενη φορά θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου και θα σε ενημερώσω για την άφηξή μου για να μου πεις ότι νεότερο υπάρχει!!!!!
Υ.Γ.: Από ότι βλέπω το Πολιτεία έχει και site και από τις φωτογραφίες φαίνεται υπέροχος χώρος, αυτό που έψαχνα...
στη διαθεσή σου!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88