• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Κροατία Σλοβενία Ζάγκρεμπ-λίμνες Πλίτβιτσε-Λιουμπλιάνα-λίμνη Μπλεντ-εθνικό πάρκο Τρίγκλαβ roadtrip

sabas

Member
Ζάγκρεμπ-λίμνες Πλίτβιτσε-Λιουμπλιάνα-λίμνη Μπλεντ-εθνικό πάρκο Τρίγκλαβ roadtrip

Καλησπέρα στην ομάδα! Ετοιμάζω 6μερο roadtrip στα προαναφερθέντα μέρη αρχές Ιουνίου και αναρωτιέμαι αν έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο, να με βοηθήσει/κατευθύνει/συμβουλέψει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Last edited by a moderator:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Καλησπέρα στην ομάδα! Ετοιμάζω 6μερο roadtrip στα προαναφερθέντα μέρη αρχές Ιουνίου και αναρωτιέμαι αν έχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο, να με βοηθήσει/κατευθύνει/συμβουλέψει. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Θα βρεις πολύ υλικό για μελέτη εδώ,

Ταξιδιωτικές Ιστορίες - Ευρώπη

οπότε μπορείς να ξεκινήσεις το διάβασμα και να επανέλθεις αν χρειαστεί με ερωτήσεις. :)

sabas

Member
Θα βρεις πολύ υλικό για μελέτη εδώ,

Ταξιδιωτικές Ιστορίες - Ευρώπη

οπότε μπορείς να ξεκινήσεις το διάβασμα και να επανέλθεις αν χρειαστεί με ερωτήσεις. :)
Τις έχω διαβάσει τις περισσότερες, βασικά τις πιο πρόσφατες, και είναι πολύ βοηθητικές, ειδικότερα για λίμνες Πλίτβιτσε και Μπλεντ... Αλλά δε βρίσκω τίποτα για το εθνικό πάρκο Τριγκλαβ οπου θέλουμε να κάνουμε καμιά πεζοπορία.

mpempa91

Member
Τις έχω διαβάσει τις περισσότερες, βασικά τις πιο πρόσφατες, και είναι πολύ βοηθητικές, ειδικότερα για λίμνες Πλίτβιτσε και Μπλεντ... Αλλά δε βρίσκω τίποτα για το εθνικό πάρκο Τριγκλαβ οπου θέλουμε να κάνουμε καμιά πεζοπορία.
Καλημέρα και καλή χρονιά! Εμείς επισκεφτήκαμε το vintgar gorge που στην ουσία είναι μέσα στο πάρκο.
Αρχικά να πω οτι είναι απίστευτης ομορφιάς, μην το χάσετε με τίποτα. Απο το bled μπορείς να ξεκινήσεις με τα πόδια (έχει αρκετά μεγάλη ανηφόρα), υπάρχει τοπικό λεωφορείο που σε πάει μέχρι ένα σημείο και υπάρχουν suttle busses που κάνουν τη διαδρομη (αν υπάρχει κόσμος για να κάνει το ίδιο δρομολόγιο είναι πολύ οικονομικό, εμείς δώσαμε 14€ το άτομο μόνο για τους 2 μας γιατί δεν υπήρχε άλλος!! Βέβαια ούτε στην είσοδο του φαραγγιού μας πήγε, ούτε ακριβώς στο τέλος του ήρθε κ μας πήρε γιατί ήταν αδύνατον. Θα εξηγήσω!)
Το κόστος για να μπείς στο φαράγγι είναι 10€. Το φυσικό τοπίο είναι πανέμορφο. Το διασχίζεις σε περίπου 50 λεπτά. Στο τέλος του έχεις δυο επιλογές για να φύγεις. Δεν θυμάμαι τα χρώματα που έχουν οι ταμπέλες, αλλα ο πιο σύντομος δρόμος είναι το δεξί μονοπάτι, που ανεβαίνεις τη σκάλα.
Εγώ πίστευα οτι το βαν θα μας πάρει απο εκεί😅. Η πραγματικότητα ήταν οτι έπρεπε να ανηφορίσουμε για 20-30 λεπτά με λίγη δυσκολία γιατί το χώμα είχε γίνει λάσπη απο προηγούμενη βροχή κ σε αρκετά σημεία βούλιαζες. Σήμα δεν έπιανε μέσα στο δάσος αλλά είχε παντού σημάνσεις.
Βγαίνοντας απο το δάσος, έχει ένα τεράστιο άνοιγμα με θέα στο Βled. Έχει καντίνα με τραπεζάκια στη σκιά. Κάντε μια στάση για ξεκούραση γιατί μετά ξεκινάει η κατάβαση για το Bled που περνάει μέσα απο την πόλη. Κάπου στη μισά αυτού του δρόμου είναι το σημείο συνάντησης με το βαν.
Αυτά θυμάμαι να πω. Αν χρειαστείς κάτι μου λες.🙂 (απο Ζαγκρεμπ δεν ξέρω, φέτος θα πάω κι εγώ)
Κι ένα μικρό τιπ απο Λιουμπλιάνα. Για βαρκάδα στο ποτάμι να επιλέξετε το ξύλινο καραβάκι. Είναι το πιο όμορφο. Να πάτε νωρίς, να κάτσετε μπροστά για να έχεις απεριόριστη θέα για φώτο κ βίντεο.🙂🙂

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.514
Νεότερο μέλος
Xanthos87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα