• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εurolines την έχετε χρησιμοποιήσει;

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Eγώ θα χρειαστώ για το Δεκέμβριο Στρασβούργο- Κολωνία, θα το πρότεινες? λες να υπάρχει αυτή η γραμμη?
Από το site της φαίνεται οτι υπάρχει, κάθε Δευτέρα Πέμπτη και Σάββατο: αλλά ξεκινά στις 04.30 το ξημέρωμα, φθάνει 09.00 το πρωι και το εισιτήριο στην περίοδο 10/12 έως 22/12 κυμαίνεται από 50/62/74 ευρώ. Δε θα το έλεγα και φθηνό. Ψάξε και με τρένο μήπως είναι πιο οικονομικό ή σε καλύτερες ώρες. Eurolines - Eurolines: Europes leading low cost travel coach company

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
και εγω που την χρησιμοποιησα την βρηκα αψογη και συνεπεστατη.το ταξιδι ηταν λιθουανια (vilnius) πολονια (βαρσοβια) και πολονια (βαρσοβια) τσεχια (πραγα).

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Προς Borealis: Ψιλοχαζεύοντας το site των γαλλικών σιδηροδρόμων βλέπω οτι με το τρένο Thalys στις 15/12 έχει τρία δρομολόγια τα οποία διαρκούν από 6.29 έως 7.33 ώρες σε λογικές ώρες αναχώρησης. (08.46/11.42/14.46)
Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται σήμερα από 77 σε 96 ευρώ. Πρέπει όμως να το φροντίσεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γιατί και τις επόμενες ημέρες οι τιμές εκτινάσσονται στον ουρανό.
Είναι πιο αργό το τρένο από το λεωφορείο- γιατί σε πηγαίνει πρώτα στο Παρίσι με TGV, αλλάζεις και σταθμό και παίρνεις το Thalys- αλλά είναι σε πιο λογικές ώρες και καθημερινά οι τιμές του αν κλείσεις εγκαίρως δεν πολυξεφεύγουν από το Eurolines.
(αυτό με την αλλαγή σταθμού-πολύ μανίκι!)

FRIDA08

Member
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Χρησιμοποίησα και εγώ την εταιρεία στο Βρυξέλλες-Αμστερνταμ. Πολύ καθαρό το λεωφορείο και πολύ άνετες θέσεις. Νοέμβρης 2006, 24 ευρώ round trip όταν οι τιμές του τρένου ήταν αστρονομικές. Εκανε 45 λεπτά περισσότερο από το πρόγραμμα γιατί κόλησε στην κίνηση έξω από το Άμστερνταμ.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Eγώ θα χρειαστώ για το Δεκέμβριο Στρασβούργο- Κολωνία, θα το πρότεινες? λες να υπάρχει αυτή η γραμμη?
Borealis συγνώμη, τώρα το είδα. Ως γνωστόν δεν έχω ιδέα πώς να τσεκάρω τα αδιάβαστα μηνύματά μου :cool:
Ναι θα το πρότεινα, εκτός αν - όπως λέει η Έρση - βρίσκεις σε κοντινές τιμές εισιτήρια τρένων. Δηλαδή για διαφορά της τάξεως των 15 ευρώ θα έπαιρνα τρένο. Ο λόγος μόνο και μόνο η περίοδος και όχι η εταιρεία: αν τύχεις χιόνια όπως εγώ θα ταλαιπωρηθείς παραπάνω.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
@ Borealis:
Κοιτάζοντας τα δρομολόγια του γερμανικού τρένου μου βγάζει οτι έχει πολλά δρομολόγια τρένου-σχεδόν κάθε μια ώρα- στις 15/12 από Στρασβούργο για Κολωνία τα οποία διαρκούν από τρείς ώρες και ένα τέταρτο ως τέσσερεις ώρες και ένα τέταρτο. (με μια ή δυό ανταποκρίσεις: Καρλρούη, Οφενμπουργκ ή Φρανκφούρτη).
Οι τιμές σήμερα είναι από 76, 40 έως 100 ευρώ, αλλά υπάρχουν και προσφορές των 49,00 και των 69, 00 ευρώ. (πράγμα που είναι πολύ καλή περίπτωση τιμής).
Νομίζω οτι είναι η καλύτερη λύση.

Borealis

Member
@ Borealis:
Κοιτάζοντας τα δρομολόγια του γερμανικού τρένου μου βγάζει οτι έχει πολλά δρομολόγια τρένου-σχεδόν κάθε μια ώρα- στις 15/12 από Στρασβούργο για Κολωνία τα οποία διαρκούν από τρείς ώρες και ένα τέταρτο ως τέσσερεις ώρες και ένα τέταρτο. (με μια ή δυό ανταποκρίσεις: Καρλρούη, Οφενμπουργκ ή Φρανκφούρτη).
Οι τιμές σήμερα είναι από 76, 40 έως 100 ευρώ, αλλά υπάρχουν και προσφορές των 49,00 και των 69, 00 ευρώ. (πράγμα που είναι πολύ καλή περίπτωση τιμής).
Νομίζω οτι είναι η καλύτερη λύση.
Τέλειο! εγώ είχα απλώς την έννοια αλλά δεν μπήκα να ψάξω:bleh: ευτυχώς υπάρχουν και οι φίλοι!
Σου δίνω το πρόγραμμα σε περίπτωση που βρεις και τίποτα τιπς!

15 Δεκ.: Φρανκφούρτη
16-17 Δεκ.: Χαιδελβέργη
18 Δεκ.: Στρασβούργο- Κολωνία
18-19 Δεκ.: Κολωνία
20-21 Δεκ.: Ντύσελντορφ

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Κοίταξα να δω σήμερα το Στρασβούργο-Κολωνία επικαιροποιημένο (ουφ! αυτή η λέξη μου έχει μείνει από το μνημόνιο...) στις 18/12

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/qu...7&rt=1&rememberSortType=minDeparture&OK#focushttp://reiseauskunft.bahn.de/bin/qu...berSortType=minDeparture&REQ0HafasScrollDir=1

έχει κάποιες πολύ καλές προσφορές των 39 ευρώ για 3.18 ώρες και 29 ευρώ για 4.55 ώρες (αλλά με δύο ανταποκρίσεις)
Πρεπει όμως να βιαστείς.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Χαιλδεβέργη -Σρασβούργο πώς θα πας; Θέλεις να το ψάξω και αυτό;

Borealis

Member
Χαιλδεβέργη -Σρασβούργο πώς θα πας; Θέλεις να το ψάξω και αυτό;
Μέχρι Χαιδελβέργη είμαστε μία παρέα. Μετά κάποιοι συνεχίζουν με νοικιασμένο προς Στρασβούργο και επιστρέφουν από Στουτγκάρδη και οι υπόλοιποι συνεχίζουμε για Κολωνία και επιστρέφουμε από Ντυσσελντορφ.
Εγώ, καθώς υπάρχει θέση, θέλω να πάω Στρασβούργο και μετα Κολωνία.
Σήμερα ο De Bahn δινει βραδυνό τρένο με 61. 5 ευρώ, θα το έκλεινα αλλά μετά σκέφτηκα αν γίνεται να πουλάει εισητήριο από Στρασβούργο και με τρένο TGV μέχρι τη Καλσρούη:roll: Το σάιτ του TGV δινει μόνο μέσω Παρισιού και καμιά διακοσαριά ευρώ και σχεδόν 7 ώρες:(
Αύριο θα μιλήσω με Γερμανία για να ξεδιαλύνω τον γρίφο.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Μιλαμε για δύο εταιρείες: μια είναι η SNFC δηλαδή ο γαλλικός ΟΣΕ η οποία σε πάει μέσω Παρισιού (βλακώδες!) και μια Γερμανική, D.B. (Deutsche Bahn) δηλαδή ο γερμανικός ΟΣΕ η οποία σε πηγαίνει με λογικό (και πιο οικονομικό) τρόπο.
Έχω την αίσθηση οτι οι Γάλλοι είναι λίγο στόκοι: αν τους ζητήσεις να πας στην Κολωνία μέσω της ιστοσελίδας τους θεωρούν οτι πρέπει να σε πάνε εκεί μόνο με γαλλικά τρένα, οπότε νάτο και το Παρίσι ώστε να πάρεις το γαλλικό τρένο που θα σε παέι απευθείας στην Κολωνία. δε σου προτείνουν πολύ πιο λογικές ανταποκρίσεις που όμως ανακατεύονται και γερμανικά τρένα. Οι γερμανοί είναι πολύ πιο πρακτικοί άνθρωποι και το site τους βάζουν μέσα και τα γαλλικά τρένα τα οποία θα σε φέρουν από την Γαλλία στην Καρλσρούη απ'όπου θα σε παραλάβουν. Θεωρούν δηλαδή εννιαία τη γραμμή και δε νοιάζονται αν το ένα τμήμα της το κάνει γαλλικό τρένο.
Τέλος πάντων δικές μου θεωρίες είναι αυτές, καλά θα κάνεις να τις διασταυρώσεις για να μην μείνεις με το εισιτηριο στο χέρι και το αυτοκίνητο στο παρκιγκ του αεροδρομίου.
Σε έμπλεξα εγώ, γιατί τα γερμανικά μου είναι μάλλον μέτρια, και στην ιστοσελίδα των γερμανικών σιδηροδρόμων έβαλα ως γλώσσα τα γαλλικά.

Last edited by a moderator:

chrisbd

Member
Αν εννοείται απο Καλσρούη για Στρασβούργο και επιστροφή εμένα μου βγάζει κανονικά 50 ευρώ πήγαινε έλα με TGV σε 40 λεπτά ...δεν μπορώ εδώ να ανεβάσω στο τοπικ φωτο (τι στο καλό έγινε) αλλά αν πάτε στις φωτογραφίες μου θα το δείτε...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom