• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Εύβοια vs Κρήτη

Εύβοια ή Κρήτη

• Total voters
    29

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Θα ψηφίσω Εύβοια λόγω εντοπιότητας.
Η Κρήτη είναι λατρεμένη. Η Εύβοια όμως είναι παρεξηγημένη αλλά και παρατημένη από το κράτος ως προς τις υποδομές. Έχει πολλά πανέμορφα σημεία και μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που χρειάζονται μέρες για να τα ανακαλύψει κάποιος.
Μην ξεχνάμε την Χιλιαδού που ξένοι τουρίστες την γνώριζαν από την δεκαετία του 50.
Η Εύβοια πάσχει από οδικό δίκτυο. Για να βρεθεί κάποιος από Κάρυστο σε Αιδηψό, μια απόσταση 225, θέλει κάπου 5-6 ώρες.
Η @Sassenach77 έχει γράψει μια πολύ ωραία ταξιδιωτική ιστορία για την Εύβοια. Σαν να σε πρόσμενα κυρά…Εύβοια! Οδοιπορικό, Ιούλιος 2020

Last edited:

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Είναι τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά.Πολλοί λένε πως καθένα τους είναι ένας ολόκληρος κόσμος.

Σε αντίθεση με τα μικρονήσια έχουν μεγάλες εναλλαγές τοπίων.

Και τα 2 αποτελούν προορισμούς όλων των εποχών.

Εύβοια ή Κρήτη;
Ίσως είναι άδικη η σύγκριση. Η Εύβοια μόνο με την Λευκάδα ίσως είναι δίκαιο να συγκριθεί για τον λόγο ότι και οι δύο συνδέονται οδικώς με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και για άλλους γεωπολιτικούς λόγους.
Σχετικό thread: Εύβοια vs Λευκάδα

alma

Member
Ίσως είναι άδικη η σύγκριση. Η Εύβοια μόνο με την Λευκάδα ίσως είναι δίκαιο να συγκριθεί για τον λόγο ότι και οι δύο συνδέονται οδικώς με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και για άλλους γεωπολιτικούς λόγους.
Σχετικό thread: Εύβοια vs Λευκάδα
Ούτε που το θυμόμουν αυτό το war...Κι είχα συμμετάσχει κιόλας...
Έχουν δίκιο όμως που λένε πως λόγω μεγέθους δεν μπορεί να συγκριθεί με τη Λευκάδα η Εύβοια...

Απόλυτη ταύτιση μεγεθών βέβαια δεν υπάρχει αλλά τουλάχιστον Κρήτη κι Εύβοια είναι τα 2 μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας, οπότε θεωρώ καλύτερη τη σύγκριση.
Άσχετα αν οι φαν της Εύβοιας ίσως δεν την θέλουν πολύ, επειδή κερδίζει ως τώρα η Κρήτη...
Από την άλλη παιχνίδι είναι, ας βάλει war και με τη Σίκινο οποίος νομίζει πως συγκρίνονται...

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Λατρεύω Εύβοια, έχω υπέροχες αναμνήσεις και από πεζοπορίες στη Δίρφη και διάφορα φαράγγια και από βόλτες για ουζοκατανυξεις και χάζι σε Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη και πέριξ και από μπάνια στο Αιγαίο και από ρομαντικούς περιπάτους στη Στενή κλπ κλπ.

Παρ' όλα αυτά ακόμα και η υποψία σύγκρισης με Κρητάρα είναι ιεροσυλία. 🙂🙂

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Λατρεύω Εύβοια, έχω υπέροχες αναμνήσεις και από πεζοπορίες στη Δίρφη και διάφορα φαράγγια και από βόλτες για ουζοκατανυξεις και χάζι σε Χαλκίδα, Νέα Αρτάκη και πέριξ και από μπάνια στο Αιγαίο και από ρομαντικούς περιπάτους στη Στενή κλπ κλπ.

Παρ' όλα αυτά ακόμα και η υποψία σύγκρισης με Κρητάρα είναι ιεροσυλία. 🙂🙂
Δεν έχω παρά να συμφωνήσω. Η Κρήτη (που με περιμένει το καλοκαίρι, για μια ακόμη φορά) είναι μια κατηγορία από μόνη της.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Είναι το ίδιο όπως και στο Πελοπόννησος vs Κρήτη, συγκρίνουμε μια περιοχή με σχεδόν τριπλάσια έκταση με μία άλλη.

Αγαπάμε Εύβοια σε όλες τις πτυχές της από Βορρά, Δίρφυ, κέντρο και Νότο, αλλά είναι ανόμοια σύγκριση με Κρήτη :)

Nikos86

Member
Κρήτη δεν έχω πάει ποτέ και Εύβοια μόνο στη Χαλκίδα και αυτό για λίγες ώρες. Επειδή όμως θα χάσει η Εύβοια ας μου επιτραπεί να τη ψηφίσω επειδή από εκεί ήταν ο Ρουμελιώτης ο αρθρογράφος της Ελευθεροτυπίας χάρη στον οποίο αγάπησα την ανάγνωση εφημερίδας. Άντε και επειδή ο Ρωχάμης ειναι απο εκεί και με έλκουν οι παράνομοι τέτοιου τύπου . Εεε και επειδή είναι το αουτσάιντερ, μπας και γίνει λίγο πιο ντέρμπι που δεν το βλέπω. Αλλά και μόνο ο πρώτος λόγος είναι αρκετός.

panpan

Member
Διάβασα πριν λίγο μονοκοπανιά την υπέροχη ιστορία της @Sassenach77 για την Εύβοια,
παρ' όλα αυτά η Κρήτη κερδίζει προτού μπει καν στο γήπεδο.
Αν και την έχω αδικήσει και τις τρεις φορές που πήγα, μένοντας δυο τρεις μέρες κάθε φορά και
κάνοντας μικρές εξορμήσεις. Σε μεγάλο βαθμό την αδικεί το οδικό της δίκτυο.
Ψήφο στην Κρήτη χωρίς δεύτερη σκέψη.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.789
Μέλη
39.518
Νεότερο μέλος
Kostasrs22

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα