psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιμένουμε πως και πως την ενημέρωση σου όταν με το καλό επιστρέψεις!Μόλις είδα το θέμα, δεν γινόταν καλύτερος συγχρονισμός!
Καλές διακοπες.
Περιμένουμε πως και πως την ενημέρωση σου όταν με το καλό επιστρέψεις!Μόλις είδα το θέμα, δεν γινόταν καλύτερος συγχρονισμός!
Η αγωνία στο κόκκινο για τις πληροφοριες σου Τόλη, σχεδιαζω το ταξιδι και ειμαι υπ'ατμον...Περισσότερα στο τέλος της εβδομάδας που θα επιστρέψουμε...
Κωνσταντινε, το αμάξι θυμασαι που το ειχατε αφησει για να περασετε απο Αγ. Στεφανο στους Οθωνους; Απλά εκει στο λιμάνι, θα ειναι ασφαλες νομιζεις; Γιατί θα περασουμε κι εμεις χωρις αμαξι και σκεφτομαστε που να το παρκαρουμε για τοσες μερες.
Το είχαμε αφήσει εκεί δίπλα από το λιμανάκι, στο δρόμο πάνω. Δεν πιστεύω μωρέ να παίζουν δολιοφθορές, ξέρω γω...Κωνσταντινε, το αμάξι θυμασαι που το ειχατε αφησει για να περασετε απο Αγ. Στεφανο στους Οθωνους; Απλά εκει στο λιμάνι, θα ειναι ασφαλες νομιζεις; Γιατί θα περασουμε κι εμεις χωρις αμαξι και σκεφτομαστε που να το παρκαρουμε για τοσες μερες.
είμαι από Κέρκυρα …. Για Διαπόντια νησιά έχει σχεδόν κάθε μέρα καραβάκι είτε από την πόλη της Κέρκυρας είτε από βόρεια Κέρκυρα (Άγιος Στέφανος) και κάποιες φορές βάζουν έκτακτα και από Σιδαρι …. Το πρόβλημα με αυτά τα νησιά είναι ότι τα πιάνει ο καιρός και έχει πχ 10 το πρωί να πας και 4 επιστροφή …. Ερείκουσα πιο οργανωμένη αρκετές επιλογές και για να μείνεις(αν θες τηλ έχει φίλος μου το ξενοδοχειο στην παραλία) ιδίως καθημερινές γιατί ΣΚ σκάνε μύτη όλα τα σκάφη από Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Αλβανία και Ιταλία … Μαθράκι -Οθωνοί καθαρά νερά όχι πολλές επιλογές γενικότερα ούτε για να μείνεις ούτε φαγητού .@KonstantinosAlyona μας έφτιαξες με τη περιγραφή σου και δε προλαβαίνω να χωρέσω τίποτα στο φετινό πρόγραμμα δυστυχώς...
Κάτι ακόμα όταν μπορέσεις, σύνδεση μεταξύ των νησιών έχει σε καθημερινή βάση ή απλά έτυχε να περνάει το πλοίο που ξεκίνησε από Κέρκυρα;
Επειδή ημουν τον Αυγουστο στους Οθωνούς, δεν νομιζω οτι το μεγαλυτερο απο τα 3 αυτά νησια ειναι λιγοτερο οργανωμενο από την Ερεικούσα και σίγουρα από Μαθρακι..Ερείκουσα πιο οργανωμένη αρκετές επιλογές και για να μείνεις(αν θες τηλ έχει φίλος μου το ξενοδοχειο στην παραλία) ιδίως καθημερινές γιατί ΣΚ σκάνε μύτη όλα τα σκάφη από Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα, Αλβανία και Ιταλία … Μαθράκι -Οθωνοί καθαρά νερά όχι πολλές επιλογές γενικότερα ούτε για να μείνεις ούτε φαγητού .
Τον Ιούνιο δεν ήταν όλα αυτά ανοιχτά ούτε πέρυσι λόγω κοβιντ προφανώς …. Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν επιλογές και επισκέπτες στα υπέροχα Διαπόντια νησιά μας !!Επειδή ημουν τον Αυγουστο στους Οθωνούς, δεν νομιζω οτι το μεγαλυτερο απο τα 3 αυτά νησια ειναι λιγοτερο οργανωμενο από την Ερεικούσα και σίγουρα από Μαθρακι..
Και σαφως, τις 5 ταβερνες/εστιατόρια (4 στον Αμμο, 1 στο Χωριό), ένα μπαρ που σερβιρει και επιλεγμενα φαγητα, 1 καφενειο, 2 σουπερ μαρκετ, και περίπου 10 καταλυματα(ξενοδοχεια και ενοικιαζόμενα δωματια), επιχειρηση με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και κ μηχανάκια, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν τα λες λίγες επιλογές για ένα τόσο μικρό ακριτικό νησί. Ισως έχεις να πας χρόνια, τι να πω...
Από ποιό σημείο του λιμανιού στην πόλη φεύγει για Διαπόντια;
Για Διαπόντια φευγει ένα πλοίο μόνο το EVDOKIA στις 06:30 το πρωι από το λιμάνι της Κέρκυρας (γιατί μετα ¨πιάνει καιρός" στα ανοιχτά και ειναί λίγο δυσκολο το δρομολόγιο), αυτή την περίοδο μόνο κάθε Πέμπτη, το καλοκάιρι πιο συχνα. Και ειναι ο μόνος τρόπος αν θες να πάρεις όχημα μαζί σου, πιθανώς δεν έχει τόσο κόσμο, γι'αυτό δεν διαφημιζοταν σε κάποιο σταντ, ή απλά ήταν πολύ πρωί και μετά το εβγαζαν.Από ποιό σημείο του λιμανιού στην πόλη φεύγει για Διαπόντια;
Σε όποιο πρακτορείο ρωτήσαμε, μας έλεγαν πως είναι πολύ δύσκολο να πάμε σε αυτά τα νησιά και να πάμε από Βόρεια Κέρκυρα αν θέλουμε. Δεν είδαμε και σε κάποιο καραβάκι να γράφει Διαπόντια ή να έχει αναρτήσει πρόγραμμα σε κάποιο stand μπροστά του, όπως γίνεται σε άλλα νησιά.
Εμείς είχαμε πολλές μέρες στο νησί και θα θέλαμε να τα επισκεφτούμε αλλά δεν τα καταφέραμε.
Και στη περίπτωση αυτή που αφήνεις το αμάξι;Ο άλλος τρόπος ειναι απο βόρεια, από τον Αγιο Στέφανο, με τον Πήγασο, κάθε Δευτερα-Τεταρτη-Παρασκευή 10:15/11:15 το πρωί, είναι μόνο επιβαταγωγό (μαζί με τα απαραίτητα ζαρζαβάτια και τα ψωμιά των νησιών βεβαια!)
Νομίζω και το καλοκαίρι πολύ αραιά ήταν τα δρομολόγια του. Κάπου 1-2 φορές την βδομάδα μόνο (σύμφωνα με πληροφορίες σε σάιτ, οι ντόπιοι δήλωναν άγνοια), αρχές Ιουλίου. Δεν ξέρω αν άλλαξε κατά την υψηλή σεζόν αλλά γενικά δεν ήταν συχνή ούτε εύκολη η μετάβαση από πόλη Κέρκυρας στα Διαπόντια δυστυχώς.Για Διαπόντια φευγει ένα πλοίο μόνο το EVDOKIA στις 06:30 το πρωι από το λιμάνι της Κέρκυρας (γιατί μετα ¨πιάνει καιρός" στα ανοιχτά και ειναί λίγο δυσκολο το δρομολόγιο),