amsterdam
Member
Αν κάποιος πιστεύει ότι θίγεται η προσωπικότητά του μπορεί κάλλιστα να το καταγγείλει στο SafeLine.gr: Η Ελληνική ανοικτή γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.
1.Η εν λόγω ιστοσελίδα δεν αφορά μόνο παράνομο περιεχόμενο,έχει και παρενόχληση κ.α.Δεν το κατάλαβα αυτό...
1. Τι σχέση έχει το παράνομο περιεχόμενο με το θέμα μας εδώ
2. Τι σχέση έχει το παραπάνω λινκ με μια ταξιδιωτική ιστορία;
3. Τι σχέση έχει ένας γενικός αόριστος χαρακτηρισμός που δεν απευθύνεται σε κανέναν προσωπικά με "προσβολή προσωπικότητας"?
1.SafeLine.gr: Νομοθεσία1. Πού το λέει αυτό
2. ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΠΑΝΩ. Αλλά οκ δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που γράφουμε όπου νάναι και περιμένουμε κάποιος να κάνει τη δουλειά και να μεταφέρει τα άσχετα μηνύματά μας κάπου αλλού.
3. Ασχολίαστο...
Τα μηνύματα μεταφέρθηκαν στο social forum φυσικά...
Επομένως δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς θέλεις να μας πεις με αυτό. Ότι εδώ έχεις δει κάποιο αδίκημα που άπτεται παιδικής πορνογραφίας, τρομοκρατίας, βίας, και γενικά των εγκλημάτων που το SafeLine έχει στόχο να καλύψει;Διαφοροποίηση όμως, θα υπάρξει ως προς τα εγκλήματα των οποίων η ποινική δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως και αυτών που ασκείται κατ' έγκληση, καθώς για κάποια εγκλήματα, όπως για παράδειγμα αυτό της εξύβρισης (αρ. 361 Π.Κ.), απαιτείται η καταγγελία τους:
Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα είναι δυνατή η προώθηση των καταγγελιών από τη SafeLine προς τις αστυνομικές αρχές αλλά απαιτείται η υποβολή της έγκλησης απευθείας από τον παθόντα ή/και αδικηθέντα.
- από τον αμέσως από την αξιόποινη πράξη παθόντα (αρ. 118 Π.Κ.), δηλαδή τον φορέα του έννομου αγαθού, που προστατεύεται από την οικεία ποινική διάταξη και προσβάλλεται αντίστοιχα με την εγκληματική πράξη, ή
- από τον αδικηθέντα, δηλαδή αυτόν που ζημιώθηκε με οποιονδήποτε τρόπο άμεσα από το έγκλημα, ο οποίος δεν είναι, όμως συγχρόνως και παθών.
Παρακάτω γράφει τα εξής:Χαίρομαι που συμφωνήσαμε στο 2, κανείς δεν καταλαβαίνει πόσο χρόνο τρώει αυτό το πράγμα με τις μεταφορές θεμάτων και μηνυμάτων.
Για το άλλο τώρα που γράφεις ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτό το σάιτ για να καταγγείλει ότι θίχτηκε η προσωπικότητά του από ένα σάιτ στο ίντερνετ, εγώ δεν το βλέπω πουθενά γραμμένο αυτό.
Βλέπω να αναφέρει συνέχεια για εγκληματικό και παράνομο περιεχόμενο, δίνοντας μάλιστα έμφαση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως η πορνογραφία ανηλίκων, η τρομοκρατία κλπ.
Μάλιστα, για περιπτώσεις ας πούμε που άπτονται αυτού που προσποαθείς να πεις, λέει:
1.Επομένως δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς θέλεις να μας πεις με αυτό. Ότι εδώ έχεις δει κάποιο αδίκημα που άπτεται παιδικής πορνογραφίας, τρομοκρατίας, βίας, και γενικά των εγκλημάτων που το SafeLine έχει στόχο να καλύψει;
2.Θα με ενδιέφερε επίσης η άποψή σου ως προς το τί είναι "ευθιξία προσωπικότητας".
3.Πχ το να σε βρίσει κάποιος σε ένα φόρουμ, είναι πιστεύω αντίστοιχο με το να σε βρίσει στο δρόμο, επομένως μπορείς φαντάζομαι να κάνεις ότι θάκανες και στο δρόμο, πχ να του κάνεις μήνυση για εξύβριση.Σωστά;
4.Αν κάποιος γράφει σε ένα σάιτ ένα γενικό χαρακτηρισμό που αφορά ας πούμε τους αργόχσχολους και εσύ είσαι αργόσχολος, θίγεται η προσωπικότητά σου; και τί νομικές ενέργειες θα έκανες εσύ σε αυτήν την περίπτωση;
Πώς είναι διακριτό από τα γραφόμενά σου όταν κάνεις ποστ αυτό το σάιτ σε μια ταξιδιωτική ιστορία και λες ότι ταιριάζει εκεί γιατί κάποιος μπορεί να θίχτηκε;1.Εννοείται ότι δεν έχω διαπιστώσει το παραμικρό στα οποία αναφέρεσαι και απορώ ειλικρινά γιατί ρωτάς.Δεν είναι διακριτό από τα γραφόμενά μου?Αν όχι,κάτι κάνω λάθος.
Νταξ, συμφωνούμε.3.Χωρίς να έχω ιδιαίτερη σχέση με τον Ποινικό Κωδικα,πολύ σωστά, υποβάλλεις μήνυση.
Σύμφωνοι, εγώ ρωτάω αν πιστεύεις ότι δικαιολογεί νόμιμη ενέργεια το να αναφερθεί κάποιος στους αργόσχολους, και καθώς εγώ και εσύ είμαστε αργόσχολοι, να θεωρήσουμε ότι θιχτήκαμε, και τί νόμιμη ενέργεια θα μπορούσε να είναι αυτή.4.Δεν έχουν όλοι τα ίδια όρια,άλλος θίγεται και άλλος όχι.Προσωπικά δεν μου καίγεται καρφί προς το παρόν,μπορεί στο μέλλον να θιγώ και να προβώ σε κάθε απαραίτητη νόμιμη ενέργεια.
Αν κάποιος πιστεύει ότι θίγεται η προσωπικότητά του μπορεί κάλλιστα να το καταγγείλει στο SafeLine.gr: Η Ελληνική ανοικτή γραμμή για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.