• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Εταιρίες low cost

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι επιβάτες που έχουν μία χειραποσκευή λογικών διαστάσεων ( και όχι μίνι-βαλίτσα ), αντιδρούν όταν βλέπουν άλλους να τακτοποιούν τις δικές τους - μεγάλες - χειραποσκευές και καλούν τις αεροσυνοδούς για να καθαρίσουν. Ο λόγος είναι ότι όσοι έχουν μεγάλες χειραποσκευές, ή απλώς περισσότερες από μία, πιάνουν χώρο και αναγκάζουν τους υπόλοιπους να ψάχνουν χώρο στην άλλη πλευρά του αεροπλάνου, ή αν δεν βρουν χώρο, να παρακαλάνε τις αεροσυνοδούς να τους βοηθήσουν.
Δηλαδή ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει αυτός που έχει πολλές χειραποσκευές, γίνεται πρόβλημα αυτού που είναι έχει προνοήσει να κουβαλάει λίγα πράγματα.
Προσωπικά, ήμουν μάρτυρας σε δύο τέτοια περιστατικά:
Μία κυρία που πέρα από την χειραποσκευή της είχε και δύο τσάντες με ψώνια, έγινε στόχος κάποιων, που δεν είχαν χώρο να βάλουν τα πράγματα τους, με φοβερή φασαρία.
Και μια άλλη φορά, ένας που είχε μία μίνι-βαλίτσα, ανγκάστηκε να την παραδώσει για τσεκ ιν, γιατί δεν άφηνε χώρο για τους υπόλοιπους.
Και μεταξύ μας, καμία χειραποσκευή αυτού του τύπου δεν ζυγίζει λιγότερο από 8 κιλά που είναι το όριο.
Προσοχή λοιπόν. Αν έχετε μεγάλη χειραποσκευή, ή παραπάνω τσάντες, να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε θυμωμένους συνεπιβάτες σας, καθυστέρηση και ίσως και έξτρα κόστος για παραπανίσια κιλά στο τσεκ ιν.

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
10 ευρώ με επιστροφη τελική τιμή για Πράγα. Ακόμα δεν πετάτε με loco?

StellAnna

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
Σε ευχαριστώ.
Θα κάνω μια βόλτα από το σάιτ

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Έκλεισε η περίφημη low cost Zoom Αirlines, παρατώντας εκατοντάδες επιβάτες σε διάφορα αεροδρόμια, από το Χονγκ Κονγκ, μέχρι τις Μπαχάμες.

Η EasyJet, μείωσε στο μισό όλες τις πτήσεις της από/προς Dortmund, μια από τις σημαντικότερες βάσεις της στην Ευρώπη.

Η Ryanair διέκοψε οριστικά 2 πτήσεις από το Cork της Ιρλανδίας, λόγω υπέρογκων εξόδων και προειδοποιεί για οριστική διακοπή και άλλων δρομολογίων. Ήδη διέκοψε τις πτήσεις της προς τη Μαγιόρκα, έναν από τους πιο δυνατούς της προορισμούς ( συνολικά 372 πτήσεις ).

Η Ryanair απειλείται – μαζί με άλλες 49 εταιρείες – οι περισσότερες low cost, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με κλείσιμο της ιστοσελίδας της.
Ο λόγος: παραπλανητική διαφήμιση με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, που αντιστοιχούν σε ανύπαρκτες θέσεις.
Aνάμεσα στις 50 εταιρείες είναι και η SkyEurope, που αναφέρθηκε πιο πάνω ότι πετάει στην Πράγα με 10 ευρώ τελική τιμή.
Το ότι οι φόροι ανέρχονται σε 45 ευρώ το λιγότερο, κάνει αυτή την εταιρεία μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, να πληρώνει και τους πελάτες της για να πετάξουν μαζί της!!!!!!!!!!!!!!

Κινδυνεύει με κλείσιμο και η Virgin Blue, low cost εταιρεία της Αυστραλίας. Το ίδιο και η Adam Air της Ινδονησίας.

Στις ΗΠΑ, προβλέπεται να κλείσουν 10 εταιρείες, από τις οποίες οι 9 είναι low cost.

Μη πάμε μακριά: Θυμάστε την περίφημη δικιά μας Cretan Airlines? Η πρώτη διδάξασα στην Ελληνική αγορά. Πως ξεκίνησε και πως παράτησε τόσο κόσμο χριστουγενιάτικα στα αεροδρόμια της Ευρώπης…

Traveller

Member
Μήπως είσαι λίγο προκατελημένος με τις loco?

1. H Zoom δεν παράτησε κανέναν πουθενά. Έκλεισε μεν αλλά όλοι οι επιβάτες της γύρισαν σπίτια τους με άλλες εταιρίες... ρίξε μια ματιά στο site της να δεις...

2. Ειναι αλήθεια ότι πολλές loco διέκοψαν πολλές πτήσεις τους αλλά δεν βλέπω που είναι το μεμπτό. Οι τιμές του πετρελαίου είναι στα ύψη και παραδοσιακά το χειμερινό πρόγραμμα λόγω μικρότερης κίνησης είναι μειωμένο όχι μόνο στις loco αλλά και στις κανονικές εταιρίες... που είναι το παράξενο??

3.Παραπλανητική διαφήμηση έκαναν όλες οι εταιρίες και όχι μόνο οι loco... Το θέμα όμως λύθηκε μετά από την σωστή παρέμβαση της Ε.Ε. Πρέπει όμως όλοι να ξέρουν πως πριν πατήσεις το κλικ του ποντικιού και αγοράσεις εισιτήριο βλέπεις και έβλεπες πάντα το τελικό ποσό χρέωσης. Φυσικά και ήταν καραγκιοζιλίκια αυτά με τις τιμές αλλά πάντα ήξερες πόσα θα πλήρωνες...

4. Κινδυνεύουν με κλείσιμο πολλές loco αλλά επίσης κινδυνεύουν με κλείσιμο και η Alitalia και η Ο.Α. Επιχειρήσεις είναι άλλες πάνε καλά άλλες όχι... Φυσιολογικό είναι να κλείνουν μερικές και να ανοίγουν άλλες...

5. Η Cretan και η Apollo και η Venus δεν ήταν loco. Ήταν Ελληνικές αρπακολατζίδικες τσαρτεράδικες εταιρίες που έκαναν αρπαχτές γιαυτό και έκλεισαν... Ατυχές το παράδειγμα...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Όλες οι πληροφορίες που έχω γράψει προέρχονται από σχετικά sites του internet.
Τίποτα δεν είναι αυθαίρετο.
Είναι πολύ εύκολο να βαφτίζουμε κάτι που δεν μας συμφέρει σε κάτι άλλο.
Ξαφνικά όλες οι low cost που τα άρπαξαν χοντρά, ή σκότωσαν κόσμο, βαφτίστηκαν ιδιωτικές. Και όλα μια χαρά πλέον.
Προσωπικά δεν τα πάω καλά με τις low cost, γιατί την έχω πατήσει πολλές φορές από τις δήθεν προσφορές τους, κάτι που διαπιστώνω και από αυτά που γράφουν και άλλοι εδώ μέσα.
Εσύ όμως??? Το δικό σου το κόλλημα δεν καταλαβαίνω.
Αρχίζω να πιστεύω ότι ίσως να έχεις και συμφέρον. Και ίσως να το πιστεύουν και άλλοι. Τόση πια υποστήριξη!!!!
Τέλος πάντων, δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα.
Έχω την άποψη μου και δεν μου την αλλάζεις. Τόσα χρόνια ταξιδεύω, κάτι θα ξέρω και γω.
Ο καιρός θα δείξει ποιός θα επιβιώσει στους αιθέρες.

Traveller

Member
Ότι πεις εσύ αφεντικό... Καμμιά πρόθεση να αλλάξω την γνώμη σου δεν έχω... Πίστευε ότι θέλεις, απλά μόνο μην τρομοκρατείς τον κόσμο γράφοντας ανακρίβειες...

Το ότι πιθανόν ταξιδεύεις δεν σε κάνει σχετικό με το θέμα αεροπορική εταιρία...
Είναι ένα θέμα που κατέχεις ελάχιστα, διαβάζοντας από δω κι από κει... και ως γνωστόν η ημιμάθεια...

Βαριέμαι να γράφω πάλι τα ίδια... Βάφτισες loco όλα τα τριτοκοσμικά ερείπια, έγραψες ότι ήθελες για την Spanair, την Ζοοm, την Cretan, ανακάλυψες ότι οι loco δεν συντηρούν τα αεροπλάνα τους, στήριξες την γνώμη σου σε αυτά που γράφουν οι άλλοι εδώ μέσα(!!) και στο ότι την πάτησες πολλές φορές με τις προσφορές τους (αν το πάιζεις πονηρός και δεν ξέρεις αυτά παθαίνεις) κι εγώ κάθομαι και στα εξηγώ με λεπτομέρειες και όχι μόνο δεν θες να καταλάβεις αλλά λες από πάνω ότι έχω συμφέροντα σε loco!! Τι άλλο να κάνω πια...

Μήπως θα έπρεπε να σου περάσει από το μυαλό ότι υπάρχει κάποιος άλλος που κατέχει το θέμα καλύτερα από σένα?? Μήπως?? Κάνε μια ποιό προσεκτική έρευνα στο διαδίκτυο και ίσως έτσι καταλάβεις ποιές εταιρίες είναι ιδιωτικές, ποιές loco και ποιές charter...

Αυτά και χωρίς παρεξήγηση...

Υ.Γ Το ποιός θα επιβιώσει στους αιθαίρες ελάχιστη σχέση έχει με το θέμα μας...

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
Mόλις πριν από λίγο το TVΜακεδονία είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή για την low cost εταιρεία Flash Airlines, που δραστηριοποιόταν στην Ευρώπη ( δεν ξέρω αν συνεχίζει πλέον) και έχασε ένα από τα αεροπλάνα της στην Ερυθρά το 2005. Το αποτέλεσμα ήταν 148 νεκροί, οι περισσότεροι Γάλλοι.
Προσέξτε: πρόκειται για ευρωπαϊκή εταιρεία, που υποτίθεται ότι ελέγχεται.
Θα σταθώ σαυτό που είπαν οι ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ που ερεύνησαν το ατύχημα: Οι low cost εταιρείες, προκειμένου να μειώσουν το κόστος και να επιβιώσουν στον ανελέητο ανταγωνισμό, αναγκάζουν τα αεροπλάνα τους να πετούν μέχρι και 24 ώρες το 24ωρο, από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. Έτσι γλυτώνουν και τα έξοδα στάθμευσης ιδίως σε ακριβά αεροδρόμια.
Φίλε traveller δεν το λέω εγώ αυτό, οι εμπειριγνώμονες το λένε.
Το αποτέλεσμα είναι ελλιπείς έλεγχοι και καταπόνηση των αεροσκαφών.
Άλλωστε η διαφορά τιμής με τις μεγάλες εταιρείες είναι τέτοια, που δεν δικαιολογείται από τις 10 θέσεις παραπάνω που έχει το αεροπλάνο, ούτε φυσικά από την έλειψη φαγητού.
Όταν για να πας Λονδίνο θέλεις 300 ευρώ και μία low cost σε πάει με 80, είναι σίγουρο ότι τα 220 ευρώ που γλυτώνεις, δεν αντιπροσωπεύουν το θλιβερό φαγητό που σερβίρουν οι περισσότερες εταιρείες. ( αυτό είναι προσωπική μου άποψη)
Και για όσους νομίζουν ότι τρομοκρατώ τον κόσμο, επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι σε πραγματικά γεγονότα και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ και όχι σε αοριστίες του τύπου: δεν γνωρίζεις γιατί μιλάς. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Φίλε traveller για σένα αυτό: Η Ζoom, όντως παράτησε τους επιβάτες της στα αεροδρόμια, τους οποίους μετέφεραν στις πατρίδες τους κακές και αιματορουφήχτρες μεγαλοεταιρείες όπως η British Airways.
Kαι αντί να θυμώνεις μαζί μου, καλύτερα να θυμώσεις με όλα αυτά τα sites και τα fora, από τα οποία πήρα τις πληροφορίες μου.
Εγώ απλώς έγραψα τη γνώμη μου, την τεκμηρίωσα και εισέπραξα μια επιθετική απάντηση, λες και είμαι εγώ υπεύθυνος για τους χιλιάδες δυσαρεστημένους των low cost, ή για τα ατυχήματα που τις ταλαιπωρούν συνεχώς.

Blondeamon

Member
Traveladdict συγγνώμη που θα στο πώ ωμά αλλα λές ότι να ναι. Μπορώ να σου πω αρκετές εταιρίες που χάσανε αεροπλάνα με πολλούς νεκρούς και ΔΕΝ ήτανε loco.

Με την μικρή εμπειρία μου με 2-3 loco δεν είχα κανένα παράπονο , αντίθετα με ΟΑ άστα καλύτερα μην αρχίσω.

Είπες "χιλιάδες δυσαρεστημένους" των loco...γιατί εγώ βλέπω μόνο εσένα να ωρύεσαι και να δυσφημείς τότε ? όλοι εδω μέσα έχουμε πετάξει με easyjet και skyeurope και σε πληροφορώ οτι ήμουν σαν βασιλιάς.

Το να κάνεις άσχετες εκτιμήσεις οτι οι loco δεν συντηρούν τα αεροπλάνα τους για αυτό έχουν φθηνές τιμές είναι χειρότερο απο ημιμάθεια , είναι τρομακτική βλακεία γιατί τρομοκρατείς τον κόσμο που μπορεί και να σε πιστέψει. Ναί πετάνε νύχτα και καλά κάνουν στη τελική.
Προτιμώ να φύγω νύχτα για Παρίσι και να πληρώσω 45 ευρώ παρα 11 η ώρα και να δώσω 250. Είσαι σοβαρός ?

Αυτό που μου κάνει τρομερή εντύπωση πάντως είναι οτι έχεις πάει σε 105 χώρες.... ή έχεις πολλααααά λεφτά και ποτέ δεν κοίταξες ούτε απεξω low cost εταιρία είτε απλά έχεις βάλει παραμύθια ταξίδια.

Δεν ξαναασχολούμαι με το θέμα , δεν είσαι συζητήσιμος και προσπαθείς να μειώσεις τον traveller που το παλικάρι ότι έχει πεί και γράψει το έχω δεί να βγαίνει σωστό. Και έρχεσαι εσύ να μας πείς οτι οι loco εταιρίες είναι φονιάδες αρπάχτρες δολοφόνοι μπλα μπλα.... ε τότε πλήρωνε 250 ευρώ με aegean για Πράγα και μή δίνεις 60 με sky europe.

Traveller

Member
Θα σε λυπήσω αλλά δεν τεκμηριώνεις τίποτε... Την μια ανακρίβεια πάνω στην άλλη λες... Στο ξαναλέω δεν το έχεις το θέμα αεροπορικές εταιρίες άστο...

Η Flash Air ήταν Αιγυπτιακή charter εταιρία και όχι ευρωπαϊκή loco... μου αρέσει που επιμένεις κιόλας... Ήθελα να ήξερα που τα βρήκες και τα γράφεις αυτά...

Ακόμα περιμένω και θα περιμένω πολύ, γιατί απλά δεν υπάρχει, να μου πεις ένα θανατηφόρο ατύχημα με Ευρωπαϊκή loco...

Ποιός σου είπε ότι τα αεροπλάνα των loco πετάνε 24 ώρες... Ποιοί εμπειρογνώμονες και αηδίες? Ξέρει ο εμπειρογνώμονας το timetable της κάθε εταιρίας? Ρίξε μια ματιά στα timetable των loco και δες αν πετάνε 24 ώρες... Έχεις ιδέα πόσο καταπονημένα είναι τα νοικιάρικα αεροσκάφη που χρησιμοποιεί η Ο.Α... Ψάξε , ρώτα τι εστί SX-BTO, το διαβόητο 733 που πέταγε η Aegean και μετά μίλα για καταπόνηση... Πραγματικά εκνευρίζομαι ρε συ γιατί δεν ξέρεις βασικά πράγματα και μιλάς...

Βαριέμαι να εξηγώ τους δεκάδες λόγους που μια loco είναι φτηνότερη από μια κανονική εταιρία... Σκέψου λίγο... Αεροδρόμιο, προσωπικό, λεφτά που κερδίζει από φαγητό και άλλα που πουλάει, χρεώσεις υπέρβαρου, χρεώσεις αποσκευών και πολλά άλλα... Για βλάκες τους έχεις να μην συντηρούν τα αεροπλάνα τους? Αν πέσει ένα αεροπλάνο η εταιρία δεν σηκώνει το κόστος και θα κλείσει... Αυτό νομίζεις θέλουνε?

Στο ξαναλέω για τελευταία φορά... Γράφεις ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ για να μην πω κάτι χειρότερο...
Λυπάμαι που είμαι επιθετικός και πραγματικά δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά μην προσπαθείς να βγάλεις το άσπρο μαύρο...

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος