• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Εστα η Βιζα?

jimp

Member
Με εκτυπωμένη την ESTA, θα είμαι καλυμμένος ή να κατεβάσω και τις εφαρμογές?
Το Mobile Passport Control πόσο βοηθάει?
Εκτυπωσε στα αγγλικά την έγκριση και θα είσαι κομπλέ, τους βοηθάει να την έχεις εκτυπωμένη.

eui

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περου
Ταξίδι-Όνειρο
Ναμίμπια
Πρόσφατα είδαμε για ταξίδι του μέλιτος το μαιμι κ κρουαζιέρα στην καραϊβική. Έχουμε επισκεφθεί το 2019 όμως την Κούβα και μας ενημέρωσαν ότι χρειάζεται να βγάλουμε βίζα στην πρεσβεία της Αμερικής στην Αθήνα. Μπαίνοντας για να κλείσω ραντεβού μου βγάζει σε 45 εργάσιμες πράγμα που είναι αδύνατον για έμας (που μένουμε κ Χαλκιδική κ είναι ολόκληρη ιστορία να πάμε Αθήνα κ να γυρίσουμε μόνο γι αυτό) επίσης σε 45 εργάσιμες οι τιμές των εισιτηρίων για τέλος Οκτώβρη θα ναι στο θεό. Έχει κάνεις κανει αυτή τη διαδικασία να μας πει τι και πως;
Η να το πάρουμε απόφαση ότι η Ασία είναι μονόδρομος για honeymoon

evi01

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Η υποχρέωση για βίζα είναι για αυτούς που επισκέφτηκαν την Κούβα μετά τις 12/1/2021.
Visa Waiver Program
Εσείς που πήγατε το 2019 δεν χρειάζεστε βίζα.

eui

Member
Επόμενο Ταξίδι
Περου
Ταξίδι-Όνειρο
Ναμίμπια
Η υποχρέωση για βίζα είναι για αυτούς που επισκέφτηκαν την Κούβα μετά τις 12/1/2021.
Visa Waiver Program
Αχ πολύ σας ευχαριστώ μίλησα με 2 ταξιδιωτικά και δεν μου είπαν τίποτα για χρονικό περιθώριο. Μου είπαν απλά οτι πρέπει να κάνω αυτή τη διαδικασία κ δεν μπορώ να πάρω έστα λόγω της επίσκεψης μας στην Κούβα. Τεσπα, κάπου το όνειρο ξαναγεννιέται 🥰

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Visa Waiver Program
Σωστα, πριν λιγους μηνες η κυβερνηση Μπαιντεν επιτελους συγκεκριμενοποιησε την ημερομηνια εναρξης στις 12.1.2021 , οποτε αν εχεις επισκεφθεί την Κουβα πριν απο αυτη την ημερομηνία εισαι ΟΚ. Μεχρι πριν λιγους μηνες δεν ησουν, η αποφαση εξαρτοταν απο την κριση του καθε immigration officer εξ ου και το μπαχαλο, πχ σε φιλικο ζευγαρι εγκριθηκε η ΕSTA για τον εναν και απορριφθηκε για τον αλλον παροτι είχαν ππαει στην Κουβα παρεα πριν το 2021.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
@Yorgos Πόσο εύκολα εγκρίνεται η visa;
Δεν με κωλύει η Κούβα, ναι, αλλά το Ιράν.
Πολύ παλιά που είχαμε πάρει για υπηρεσιακό ταξίδι, μας έδωσαν αυστηρότατα για τις μέρες του συνεδρίου!
Με την Esta δεν είχαμε προβλήματα, αλλά η visa με σκιάζει.

Last edited:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
@Yorgos Πόσο εύκολα εγκρίνεται η visa;
Δεν με κωλύει η Κούβα, ναι, αλλά το Ιράν.
Πολύ παλιά που είχαμε πάρει για υπηρεσιακό ταξίδι, μας έδωσαν αυστηρότατα για τις μέρες του συνεδρίου!
Με την Esta δεν είχαμε προβλήματα, αλλά η visa με σκιάζει.
Στη δική μου περίπτωση πολύ εύκολα. Οι κλασικές ερωτήσεις περί εισοδήματος, οικονομικής σταθερότητας κλπ και μια -δυο ερωτήσεις γιατί πήγες στις "ύποπτες χώρες" όπου απαντάς τα κλασικά περί τουρισμού. Α, με ρώτησαν και πόσες φορές και σε ποια μέρη στις ΗΠΑ είχα ξαναπάει, φαντάζομαι είναι θετικό να έχεις πάει και να μην έβαλες βόμβες. Τα ραντεβού αργούν, αλλά οι 2 τελευταίες περιπτώσεις που ξέρω, παρότι πήραν ημερομηνία μήνες μετά, στην εβδομάδα τους πήρε η πρεσβεία και τους ρώτησε αν θέλουν να το επισπεύσουν για ραντεβού εντός των επόμενων ημερών.

apodrasi

Member
Επόμενο Ταξίδι
France
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Στη δική μου περίπτωση πολύ εύκολα. Οι κλασικές ερωτήσεις περί εισοδήματος, οικονομικής σταθερότητας κλπ και μια -δυο ερωτήσεις γιατί πήγες στις "ύποπτες χώρες" όπου απαντάς τα κλασικά περί τουρισμού. Α, με ρώτησαν και πόσες φορές και σε ποια μέρη στις ΗΠΑ είχα ξαναπάει, φαντάζομαι είναι θετικό να έχεις πάει και να μην έβαλες βόμβες. Τα ραντεβού αργούν, αλλά οι 2 τελευταίες περιπτώσεις που ξέρω, παρότι πήραν ημερομηνία μήνες μετά, στην εβδομάδα τους πήρε η πρεσβεία και τους ρώτησε αν θέλουν να το επισπεύσουν για ραντεβού εντός των επόμενων ημερών.
Ευχαριστώ.

ARGYRO S.

Member
Καλησπέρα θέλουμε τα,επόμενα Χριστούγεννα να πάμε Νέα Υόρκη οικογενειακως πλέον 3 ενήλικες κι 1 παιδί 14 ετών...Πείτε μου παρακαλώ γιατί δεν τα καταφέρνω τι πρέπει να,κάνω για την esta πως βγαίνει για ολους;;; lη μήπως πρέπει να βγάλουμε visa?

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπέρα θέλουμε τα,επόμενα Χριστούγεννα να πάμε Νέα Υόρκη οικογενειακως πλέον 3 ενήλικες κι 1 παιδί 14 ετών...Πείτε μου παρακαλώ γιατί δεν τα καταφέρνω τι πρέπει να,κάνω για την esta πως βγαίνει για ολους;;; lη μήπως πρέπει να βγάλουμε visa?
Εφόσον πας για διακοπές και δεν έχεις επισκεφθεί πρόσφατα κάποιες "κακές" κατά τους Αμερικάνους χώρες, βγάζεις απλά ESTA (αλλιώς αναγκαστικά Visa). Είχα γράψει και ένα μικρό οδηγό για αυτό.

Κάνεις μια ομαδική αίτηση, δηλώνοντας αρχικά τα στοιχεία κάποιου από τους ενήλικες ως εκείνου που κάνει την αίτηση και στη συνέχεια συμπληρώνεις και τα στοιχεία και των υπολοίπων που θα πάτε μαζί. Δεν χρειάζεται να κανείς πολλαπλές, μεμονωμένες, αιτήσεις…

ARGYRO S.

Member
Εφόσον πας για διακοπές και δεν έχεις επισκεφθεί πρόσφατα κάποιες "κακές" κατά τους Αμερικάνους χώρες, βγάζεις απλά ESTA (αλλιώς αναγκαστικά Visa). Είχα γράψει και ένα μικρό οδηγό για αυτό.

Κάνεις μια ομαδική αίτηση, δηλώνοντας αρχικά τα στοιχεία κάποιου από τους ενήλικες ως εκείνου που κάνει την αίτηση και στη συνέχεια συμπληρώνεις και τα στοιχεία και των υπολοίπων που θα πάτε μαζί. Δεν χρειάζεται να κανείς πολλαπλές, μεμονωμένες, αιτήσεις…
Ok ευχαριστώ πολύ! Απλά πήγα στην αρχή και δεν είδα επιλογη family και μην κάνω κάποιο λάθος...
Οπότε μια χαρά!

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Ok ευχαριστώ πολύ! Απλά πήγα στην αρχή και δεν είδα επιλογη family και μην κάνω κάποιο λάθος...
Οπότε μια χαρά!
Δεν έχει "family", στην αρχική σελίδα κάνεις κλικ στο "Create New Application" και αντί για individual επιλέγεις να κάνεις group of applications. Μπορεί να είστε συγγενείς, φίλοι δεν έχει σημασία. ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom