Hercules211
New Member
Γεια σας, είμαι ρώσος υπήκοος που διαμένει στην Ελλάδα με την μπλε βεβαίωση (περιμένω την άδεια διαμονής από Ιούλιο 2018) και έχω κλείσει εισιτήρια για ροτερνταμ με τους φίλους μου, πως μπορώ να ταξιδέψω;
Λοιπόν χτες ο φίλος μας απευθύνθηκε στην περιφέρεια στην διεύθυνση..του απάντησε ότι με την μπλε βεβαίωση ταξιδεύει κανονικά..με το διαβατηριο κ την μπλε βεβαίωση για την είσοδο Ελλάδα..Χρησιμοποιώντας το ξένο διαβατήριο στο εξωτερικό κάνεις ότι θες. Το πρόβλημα είναι η έξοδος και επιστροφή στην Ελλάδα που πρέπει να γίνει με τον συγκεκριμένο τρόπο που περιγράφω.
Εξαρτάται από τον προορισμό εκτός Σένγκεν, υπάρχουν και χώρες που δεν το επιτρέπουν. Εντός Σένγκεν μπορεί.Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει.
Πολίτης με διαβατήριο τρίτης χώρας και με Ελληνική άδεια διαμονής τύπου full market access (5ετης) και μόνιμη διαμονή πλέον στην Ελλάδα, μπορεί να ταξιδέψει χωρίς βίζα σε κράτη εντός και εκτός Σενγκεν με τις ίδιες προϋποθέσεις κατόχου Ελληνικού διαβατηρίου?
Για Γεωργία που έψαξα τα Αλγερινά διαβατήρια είναι στη λίστα covidban αλλά αναρωτιέμαι αυτός ο αποκλεισμός ισχύει για όλα τα Αλγερινά διαβατήρια ανεξαιρέτως ή για όσους έρχονται από Αλγερία πράγμα αδύνατον εφόσον τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά από τον περασμένο Μάρτη.Εξαρτάται από τον προορισμό εκτός Σένγκεν, υπάρχουν και χώρες που δεν το επιτρέπουν. Εντός Σένγκεν μπορεί.
Εγω ξέρω στην Ευρώπη ναι..εκτός Ηνωμένου ΒασιλείουΕρώτηση προς όποιον γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει.
Πολίτης με διαβατήριο τρίτης χώρας και με Ελληνική άδεια διαμονής τύπου full market access (5ετης) και μόνιμη διαμονή πλέον στην Ελλάδα, μπορεί να ταξιδέψει χωρίς βίζα σε κράτη εντός και εκτός Σενγκεν με τις ίδιες προϋποθέσεις κατόχου Ελληνικού διαβατηρίου?
Τι εννοείς ακριβώς? Με τις ίδιες υποχρεώσεις περί βίζας που θα είχες αν ταξίδευες απευθείας από την τρίτη χώρα του διαβατηρίου σου?Εκτός Σένγκεν με το διαβατήριο τρίτης χώρας
Οι διαμονές κλπ που εκδίδονται από τις χώρες Σέγκεν/ΕΕ αφορούν μόνο στις χώρες Σέκγεν/ΕΕ. Για τις υπόλοιπες χώρες δεν παίζουν κανένα ρόλο, εφαρμόζουν τις δικές τους προϋποθέσεις, που στην πλειονότητά τους δεν εξετάζουν τίποτε άλλο πέρα από τη χώρα έκδοσης του διαβατηρίου και τον τύπο του (απλό, διπλωματικό, κλπ).Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει.