• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ερώτηση για expedia & ανταποκρίσεις πτήσεων

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Έχω μια επείγουσα ερώτηση: είχα κλείσει εισιτήρια μέσω expedia πριν κάνα μήνα. Την Κυριακή έλαβα μια ειδοποίησή τους, ότι η Lufthansa έκανε αλλαγές στις πτήσεις της άρα πρέπει επειγόντως να επικοινωνήσω μαζί τους για να διευθετήσουν το πρόβλημα πιθανώς αλλάζοντάς μου την πτήση. Σημειώνουν ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα καθώς οι θέσεις μπορεί να είναι περιορισμένες. Τους παίρνω τηλ και δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα στην κράτησή μου. τι κάνουμε? το ξεχνάω το όλο θέμα? Αν μιλήσω με Lufthansa, είμαι καλυμμένος? Ποια η ανάμιξη του μεσάζοντα?

fotast

Member
Έχω μια επείγουσα ερώτηση: είχα κλείσει εισιτήρια μέσω expedia πριν κάνα μήνα. Την Κυριακή έλαβα μια ειδοποίησή τους, ότι η Lufthansa έκανε αλλαγές στις πτήσεις της άρα πρέπει επειγόντως να επικοινωνήσω μαζί τους για να διευθετήσουν το πρόβλημα πιθανώς αλλάζοντάς μου την πτήση. Σημειώνουν ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα καθώς οι θέσεις μπορεί να είναι περιορισμένες. Τους παίρνω τηλ και δεν βρίσκουν κανένα πρόβλημα στην κράτησή μου. τι κάνουμε? το ξεχνάω το όλο θέμα? Αν μιλήσω με Lufthansa, είμαι καλυμμένος? Ποια η ανάμιξη του μεσάζοντα?
Θα έλεγα να ζητήσεις μια επιβεβαίωση με Lufthansa και μετα να το ξεχάσεις.Συνήθως απαντούν αρκετά γρήγορα ακόμη και άν δεν έχεις την κάρτα τους(miles & more).Για expedia δεν εχω σχεδόν καθόλου εμπειρία(μία φορά πρίν αρκετό καιρό χωρίς κανένα πρόβλημα).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μάλλον είναι ένα τυπικό αυτοματοποιημένο μήνυμα.
Μπορεί να είναι οτιδήποτε minor, π.χ. αλλαγή τύπου αεροσκάφους, αλλαγή ωρας αναχώρησης κατά 5 λεπτά, αλλαγή του αριθμού της πτήσης (χωρίς αλλαγή ώρας κλπ), αλλαγή terminal σε κάποιο αεροδρόμιο κλπ.
Βάλε το booking ref που έχεις στο www.checkmytrip.com, και θα δεις τι ισχύει για την κράτησή σου. Σύγκρινε το και με τα στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου από την expedia, κι αν χρειαστεί πάρε τους τηλέφωνο με συγκεκριμένο αίτημα...

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Ευχαριστώ! Aπό τι βλέπω αλλάξανε εντελώς την FRA-ATH! Aπό κει που θα έφθανα στις 12:15, φτάνω 17:15..... και αν θυμάμαι καλά... υπάρχει άλλη μια πτήση στις 18:35.... ATH-FRA.... άρα μια μικρή καθυστέρηση στην πτήση, στην παραλαβή των αποσκευών, στο check in και θα υπάρξει πρόβλημα. Λέτε να μπορώ να στείλω την αποσκευή από το PHL σε FRA-ATH-FRA?? Έτσι θα γλυτώσω τουλάχιστον δύο πηγές πιθανής καθυστέρησης.

Last edited by a moderator:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ευχαριστώ! Aπό τι βλέπω αλλάξανε εντελώς την FRA-ATH! Aπό κει που θα έφθανα στις 12:15, φτάνω 17:15..... και αν θυμάμαι καλά... υπάρχει άλλη μια πτήση στις 18:35.... ATH-FRA.... άρα μια μικρή καθυστέρηση στην πτήση, στην παραλαβή των αποσκευών, στο check in και θα υπάρξει πρόβλημα. Λέτε να μπορώ να στείλω την αποσκευή από το PHL σε FRA-ATH-FRA?? Έτσι θα γλυτώσω τουλάχιστον δύο πηγές πιθανής καθυστέρησης.
Σίγουρα γίνεται. Μάλιστα μπορείς (και πρέπει) στην PHL να ζητήσεις και να πάρεις και τα 4 boarding passes και να πάει through η βαλίτσα σου από PHL ως τον τελικό προορισμό (FRA ή τον επόμενο).

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μπορείς να πάρεις boarding pass για πτήση που δεν είναι εντός εικοσιτετραώρου? Και το πράγμα μπλέκει κι άλλο: Φεύγω από PHL 18:05 (GMT -5 και GMT+1 στο FRA) ενώ η πτήση που με ενδιαφέρει είναι στις 18:35 σε GMT+2 (24+ ώρες). Άρα πως ορίζεται το εικοσιτετράωρο? Με απόλυτες ώρα ή σχετικές?
Άσχετο: μιλάμε ρίχνει μια βρόχα τώρα... Τυπικό tropical storm!!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Χμ... έχεις κι ένα ακόμη θέμα, γιατί το το ATH-FRA άλλαξε κι αυτό ώρα για 18:05 .... :( Το ίδιο αεροπλάνο είναι, με 40 λεπτά turnaround. Βγαίνεις, ανεβαίνεις τις σκάλες και ξαναμπαίνεις :) (Μην ανησυχείς, το Ελ. Βενιζέλος είναι πάρα πολύ βολικό αεροδρόμιο για turnarounds, ούτε 5 λεπτά δε χρειάζεσαι).

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Όμορφα, άρα αν δω ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα με το θέμα του 24ωρού (δηλ. να μη μου δίνει το PHL την ATH-FRA), μήπως θα ήταν σωστό να στείλω τις βαλίτσες από PHL σε FRA, να τις παραλάβω μιας και θα έχω άπλετο χρόνο και από κει να τις κλείσω για FRA-ATH-FRA? (αν γίνεται βέβαια να σπάσω το εισιτήριο) γιατί διαφορετικά το βρίσκω πολύ tight. Μπορεί αυτό το turnaround να μου εξασφαλίσει ότι δεν θα περιμένω στα belts και στα check ins?

ά και για την βοήθειά σου, ένα offtopic δώρο που απεικονίζει το τι εστί βροχή (ή γκανέζικη μόνωση! μπορείς να κάνεις το ντουζ σου στον διάδρομο :))

Attachments

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όμορφα, άρα αν δω ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα με το θέμα του 24ωρού (δηλ. να μη μου δίνει το PHL την ATH-FRA), μήπως θα ήταν σωστό να στείλω τις βαλίτσες από PHL σε FRA, να τις παραλάβω μιας και θα έχω άπλετο χρόνο και από κει να τις κλείσω για FRA-ATH-FRA? (αν γίνεται βέβαια να σπάσω το εισιτήριο) γιατί διαφορετικά το βρίσκω πολύ tight. Μπορεί αυτό το turnaround να μου εξασφαλίσει ότι δεν θα περιμένω στα belts και στα check ins?

ά και για την βοήθειά σου, ένα offtopic δώρο που απεικονίζει το τι εστί βροχή (ή γκανέζικη μόνωση! μπορείς να κάνεις το ντουζ σου στον διάδρομο :))
Α, για τις Βαλίτσες δεν υπάρχει θέμα 24ώρου. Μπορείς να τις στείλεις με interline σε πολλαπλά διαδοχικά εισιτήρια, ακόμα κι αν δεν έχεις κάνει ακόμα check-in για τις πτήσεις.
Όμως μάλλον είναι καλύτερο να τις αφήσεις στη Φρανκφούρτη (π.χ. στο ξενοδοχείο που θα μείνεις το βράδυ (...) ή σε κάποιο left luggage στο αεροδρόμιο), για να αποφύγεις το μικρό έστω κίνδυνο να χαθούν σε κάποια ανταπόκριση - Αυτό από την άλλη προϋποθέτει να έχεις το χρόνο να βγείς από το transit area του αεροδρομίου.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
στο ξενοδοχείο που θα μείνεις το βράδυ (...)
Λίγο σουρεάλ (γεια σας, κλείνω δωμάτιο, πετάγομαι μια Αθήνα και έρχομαι) αλλά τέλειο!

Άρα μπορώ να σπάσω την πορεία της βαλίτσας στο κλειστό εισιτήριο PHL-FRA-ATH! Super:clap:

Ευχαριστώ Κώστα

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom