Γενικά Ερωτήσεις και πληροφορίες για λεωφορεία στην Ευρώπη (flixbus, eurolines κτλ)

connosp

Member
Όσοι χρησιμοποιείτε τα flixbus,υπάρχουν γενικά έλεγχοι/καθυστερήσεις στα σύνορα μεταξύ χωρών Σένγκεν;Χρειάζεται και διαβατήρια εκτός απο ταυτότητα;Μ'ενδιαφέρει κυρίως για απο/προς Γερμανία.
Την έχω χρησιμοποιήσει 5-6 φορές αλλά όχι σε Γερμανία, τυπική στην ώρα της,(εκτός τροχαίου που άργησε) στα σύνορα προτιμήστε διαβατήριο.

paefstra

Member
Όσοι χρησιμοποιείτε τα flixbus,υπάρχουν γενικά έλεγχοι/καθυστερήσεις στα σύνορα μεταξύ χωρών Σένγκεν;Χρειάζεται και διαβατήρια εκτός απο ταυτότητα;Μ'ενδιαφέρει κυρίως για απο/προς Γερμανία.
Καθολου διαβατηρια μονο ταυτοτητα. Τα δρομολογια για και απο Γερμανια εχουν καθυστερησεις. Αυτο ειδα το περασμενο καλοκαιρι.

Robert

Member
Γενικά στα σύνορα πως γίνεται ο έλεγχος;Μπαίνουν αστυνομικοί και ζητάνε ταυτότητες/διαβατήρια;Σας έτυχε να κατεβάσουν κανέναν;Και μιλάω για πολίτες ΕΕ,όχι εκτος.

Απλά επειδή κάποιοι είμαστε ακόμα με τις παλιές ταυτότητες,λέμε μήπως πέσουμε σε καναν στραβωμένο και μας δημιουργήσει θέματα

paefstra

Member
Γενικά στα σύνορα πως γίνεται ο έλεγχος;Μπαίνουν αστυνομικοί και ζητάνε ταυτότητες/διαβατήρια;Σας έτυχε να κατεβάσουν κανέναν;Και μιλάω για πολίτες ΕΕ,όχι εκτος.

Απλά επειδή κάποιοι είμαστε ακόμα με τις παλιές ταυτότητες,λέμε μήπως πέσουμε σε καναν στραβωμένο και μας δημιουργήσει θέματα
Στα συνορα απο Γερμανια προς Βελγιο εγινε αυτο ακριβως.. Εντοπισαν ατομο χωρις καν χαρτια μαλλον προσφυγα, του εκαναν παρατηρηση, αλλα δεν το κατεβασαν. Μαλλον γιατι εφευγε απο Γερμανια.
Παντως σε καμια 10ρια χωρες που εχω παρει λεωφορειο δεν μπαινει αατυνομια ουτε γινεται ελεγχος. Πρωτη φορα στη Γερμανια το ειδα.

Last edited:

connosp

Member

Προσωπικά δεν στο προτείνω.

kabamarou

Member
Παλιές ταυτότητες τι εννοείς; Που έχουν εκδοθεί πριν μια δεκαετία η που δεν είναι από αυτές τις καινούριες που είναι στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας;
Υπάρχει θέμα και με το αν δεν έχεις αυτές τις τελευταίες από την φετινή χρονιά;

Robert

Member
Παλιές ταυτότητες τι εννοείς; Που έχουν εκδοθεί πριν μια δεκαετία η που δεν είναι από αυτές τις καινούριες που είναι στο μέγεθος πιστωτικής κάρτας;
Υπάρχει θέμα και με το αν δεν έχεις αυτές τις τελευταίες από την φετινή χρονιά;
20ετιας.Με τις οποίες σε όσες χώρες ταξιδέψαμε ως τώρα,δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα,ούτε σε αεροδρόμια ούτε σε ξενοδοχεία.Απλά δεν έχουμε περάσει ποτέ χερσαία σύνορα

kabamarou

Member
Εναν φίλο μου στα κατεχόμενα της Κύπρου δεν τον έχουν επιτρέψει πολλές φορές να μπει γιατί είχε ταυτότητα εικοσαετίας περίπου. Ήταν και λίγο φθαρμένη βέβαια. Είχε φύγει όλο το πλαστικό από πάνω. Στα αεροδρόμια επίσης πολλές φορές του κάνανε παρατήρηση αλλά τον αφήνανε τελικά να περάσει. Παίζει ρόλο που θα πέσεις και σίγουρα έχει ρίσκο να ταξιδεύεις έτσι

Robert

Member
Οι ελληνικές ταυτότητες όμως δεν αναγράφουν ημερομηνία λήξεως.Και στo PRADO λέει ότι έχουν ισχύ επ'αόριστον,ακόμα και οι πιο παλιές.

Εναν φίλο μου στα κατεχόμενα της Κύπρου δεν τον έχουν επιτρέψει πολλές φορές να μπει γιατί είχε ταυτότητα εικοσαετίας περίπου. Ήταν και λίγο φθαρμένη βέβαια. Είχε φύγει όλο το πλαστικό από πάνω. Στα αεροδρόμια επίσης πολλές φορές του κάνανε παρατήρηση αλλά τον αφήνανε τελικά να περάσει. Παίζει ρόλο που θα πέσεις και σίγουρα έχει ρίσκο να ταξιδεύεις έτσι
Η Κύπρος δεν είναι στο Σένγκεν οπότε προφανώς χρειάζεται διαβατήριο.Και οι παρατηρήσεις στα αεροδρόμια λογικά γίνονται λόγω φθοράς της ταυτότητας και όχι ηλικίας.

georgi d

Member
https://www.consilium.europa.eu/prado/el/GRC-BO-01004/index.html
_20250325_165723.JPG
Έχεις δίκαιο για τις ταυτότητες. Για την Κύπρο δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα. Νομίζω το γράφουν από Ευρώπη πάνε με ταυτότητες. Για τα Κατεχομενα εκεί δεν γνωρίζω και λογικά δεν θα πήγαινα.

kabamarou

Member
Για να πας στην Κύπρο (ελεύθερη και κατεχόμενη) δεν χρειάζεται διαβατήριο αν είσαι από την Ευρωπαική Ενωση. Εχω πάει πάρα πολλές φορές με την ταυτότητα και δεν υπήρξε ποτέ θέμα. Στις χώρες που δεν ανήκουν στην συνθήκη Σένγκεν και είναι στην Ε.Ε χρειάζεται να καταγράψουν τα στοιχεία σου. Στις χώρες που είναι στην συνθήκη Σένγκεν όταν περνάς από την μία χώρα στην άλλη δεν γίνεται καταγραφή στοιχείων και ούτε και έλεγχος από ότι έχω ακούσει αλλά και διαπιστώσει όσες φορές ταξίδεψα.

Οι ταυτότητες παλιότερα λήγανε στα 15 χρόνια. Άσχετά που δεν το έγραφε πουθενά στην ταυτότητα. Τώρα πλέον λήγουν στα 10
ΔΔ:Αντικατάσταση δελτίου ταυτότητας λόγω παρέλευσης δεκαετίας

Με τον ίδιο φίλο μου υπήρξε θέμα όταν πήγα να κλείσω εισιτήρια πέρυσι με την wizzair. Δεν υπήρχε επιλογή στο σύστημα για να δηλώσω ημερομηνία έκδοσης τόσο παλιά. Μπορούσα δηλαδή να επιλέξω μέχρι κάποια χρονιά και από εκεί και κάτω δεν με άφηνε

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.967
Μέλη
39.668
Νεότερο μέλος
funroad

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα