Ερωτήσεις για Mini tour στην Ευρώπη ( Μπέργκαμο - Πράγα - Αλσατία )

helmo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα - Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Αν ο προορισμος σας ειναι η Πραγα και το Στρασβουργο γιατι δεν προσγειωνεστε καπου αναμεσα σε γερμανικο αεροδρομιο και λετε να πληρωσετε ενα σκασμο λεφτα σε βινιετες, βενζινες και μερες ενοικιασης αυτοκινητου τοτε; Αφου δεν θα δειτε τιποτε απο Ιταλια, Αυστρια και Ελβετια.
Επειδή μόνο στην Ιταλία βρήκαμε να νοικιάσουμε με χρεωστικη...

Θα ημουν περιεργη για το ποσο ακριβοτερα κοστιζει αν υπολογισεις οτι εφοσον προσγειωθεις πιο κοντα γλιτωνεις 2 μερες αυτοκινητο, βινιετες 45 ευρω συν βενζινες για πολλα αδικα χιλιομετρα.
Η αλήθεια είναι ότι δεν τα θεωρούμε άδικα χλμ τη θα περάσουμε από χιονισμένα όμορφα τοπία..

Κι εμένα μου φαίνεται περίεργη επιλογή, αφενός γιατί απ' όλη την (κεντρική) Ευρώπη αυτές τις 2 σχετικά απομακρυσμένες περιοχές (κι όχι π.χ. Βιέννη-Πράγα ή Αλσατία-Ελβετία/Γερμανία), αλλά κυρίως η αφετηρία, που αν θέλετε να δείτε και τίποτα πέρα από το περάσετε τα σύνορα 6 χωρών σε 6 μέρες (ακούγεται μέρος bucket list) η αναλογία ψυχαγωγίας/κούρασης φαίνεται να γέρνει προς το δεύτερο. Και η Φραγκφούρτη έχει αεροδρόμιο με φτηνά εισιτήρια (πετά κι η Ryan) και τα γερμανικά χωριά/πόλεις είναι όμορφα (π.χ. Χαϊδελβέργη, Στουτγκάρδη -μουσείο Mercendes Benz must για τους φαν (και μη) του σπορ- και πέριξ και συνδυάζονται άνετα με Στρασβούργο/Κολμάρ/Αλσατία), ιδίως αν σκέφτεστε προς Χριστούγεννα(?), είναι πολύ ατμοσφαιρικά.

Υ.Γ. Προφανώς ο καθένας το φαντάζεται διαφορετικά, κι άμα θέλετε αυτή τη διαδρομή, προφανώς και αυτή θα κάνετε. Εγώ απλώς τη γνώμη μου παρέθεσα, που ελπίζω να σας χρησιμεύσει.
Όλες οι γνώμες χρησιμεύουν! Ευχαριστούμε για τις εναλλακτικές !

Αν και νομιζω οτι ειναι παρα πολυ μεγαλο ταξιδι για εξι ημερες εχω να σου πω για αυτο που ρωτας τα εξης:ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ εχουν διοδια.ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ πρεπει να παρεις βινιετα που κανει οκτω ευρω για μια εβδομαδα.ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ πρεπει να παρεις βινιετα 45 ευρω.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ δεν εχει διοδια αλλα και ουτε βινιετα χρειαζεται.
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!

Last edited by a moderator:

Eurotraveler

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Επειδή μόνο στην Ιταλία βρήκαμε να νοικιάσουμε με χρεωστικη...
Ποια εταιρεία βρήκατε; Ρωτάω γιατί εξετάζω κι εγώ το ενδεχόμενο ενοικίασης αυτοκινήτου με χρεωστική από το Μπέργκαμο.

Αναφορικά με το πρόγραμμα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Εγώ επιλέγω την ενοικίαση αυτοκινήτου όταν θελω σε ένα ταξίδι να δω περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες με τα μέσα (π.χ. ένα alpine pass) ή όταν οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς είναι πιο ακριβές (π.χ. ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία για ταξίδι στην Ελβετία). Καλύτερα λοιπόν να περιοριστείτε κάποιου πιο κοντά ή έστω να φτάσετε μέχρι το Στρασβούργο, αλλά όχι και μέχρι την Πράγα.

helmo

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα - Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Ποια εταιρεία βρήκατε; Ρωτάω γιατί εξετάζω κι εγώ το ενδεχόμενο ενοικίασης αυτοκινήτου με χρεωστική από το Μπέργκαμο.

Αναφορικά με το πρόγραμμα συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Εγώ επιλέγω την ενοικίαση αυτοκινήτου όταν θελω σε ένα ταξίδι να δω περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες με τα μέσα (π.χ. ένα alpine pass) ή όταν οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς είναι πιο ακριβές (π.χ. ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ιταλία για ταξίδι στην Ελβετία). Καλύτερα λοιπόν να περιοριστείτε κάποιου πιο κοντά ή έστω να φτάσετε μέχρι το Στρασβούργο, αλλά όχι και μέχρι την Πράγα.
Η εταιρεία είναι η sixt! Πραγματικά δεν μπορώ να σας περιγράψω τις ατελείωτες ώρες και τα τηλεφωνήματα μέχρι να βρούμε αυτή την "όαση". Η προοπτική ενοικίασης αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική φάνταζε άπιαστο όνειρο.. Αλλά με τη sixt αρχίσαμε να ελπίζουμε ξανά. Βέβαια με πιστωτική μπορεί κανείς να νοικιάσει πολύ πιο οικονομικά αλλά ας μην ξεχνάμε και τις κρυφές χρεώσεις, που τις γλιτώνεις αν χρησιμοποιήσεις χρεωστική!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.741
Μέλη
39.475
Νεότερο μέλος
Drnv

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα