Έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με ληγμένη ταυτότητα,15ετιας, σε εισοδοΣερβιας και Κροατίας... εκεί έμαθα πως λήγουν οι ταυτότητες...
Το πραγματικό πρόβλημα είναι όταν με μηχανή έχεις αριθμόΖΧΑ 16 και η άδεια γράφει ΖΧΑ0016... εκεί να σε έχω, να προσπαθείς να πείσεις τον Τούρκο, ότι είναι η ίδια μηχανή...Καλησπέρα! Άλλαξα ταυτότητα πρόσφατα κι ο αριθμός πλεον απ'το ωραίο ΑΖ έγινε ΑΡ... Τώρα πως το γράφω το ΑΡ όταν πάω να βγάλω εισιτήριο σε αεροπορική? AR είναι το σωστό προφανώς, αλλά οποίος ξένος το κοιτάξει θα υποθέσει ότι είναι λάθος... Με το ΑΖ δεν είχα ποτέ τέτοια προβλήματα 🥲
Μην ανησυχείς, αυτός ο νόμος είναι για τις νέες, που δεν έχουν βγει ακόμη,η δικιά σου λήγει σε 15χρονιαΓεια σε όλους!!!
Έχω να ρωτήσω σχετικά με μια δημοσίευση που διάβασα μόλις χθες τυχαία, ότι βγήκε νέο ΦΕΚ που θέτει όριο διάρκειας 10 ετών για ταυτότητες αντί για 15 που ισχυε μέχρι τώρα. Η ταυτότητα μου είναι 14 ετών και σε ένα μήνα ταξιδεύω για Μαλτα με ryanair...θα έχω θέμα λέτε στον έλεγχο ;;;
Ωστόσο είδα πως ο νόμος αυτός ισχύει ήδη από τον Φεβρουάριο του 2023, και εγώ τον Απρίλη ταξίδεψα Παρίσι επίσης με ryanair με "ληγμένη" ταυτότητα καθώς δεν το γνώριζα και δεν είχα κανένα πρόβλημα...αλλά τώρα που το γνωρίζω αγχωθηκα μήπως υπάρχει περίπτωση να μην με αφήσουν να ταξιδέψω...έχει συμβεί σε κάποιον;
Ευχαριστώ πολύ!Μην ανησυχείς, αυτός ο νόμος είναι για τις νέες, που δεν έχουν βγει ακόμη,η δικιά σου λήγει σε 15χρονια
ειναι θεμα του ανθρωπου , που ειναι στην εισοδο του αεροδρομιου στην Ιταλια... αλλους τους αφηνουν , αλλους οχι... το ΦΕΚ λεει οτι οι ταυτοτητες ληγουν σε 15 χρονια, απο την ημερομηνια εκδοσης...Παιδια καλημερα. Λυστε μου μια απορια, γιατι ο καθενας μου λεει ο. Τι θελει.εκλεισα αεροπορικα με ραιαν με την παλια ταυτοτητα τουτεστιν φεβρουαριος του 2008.υπαρχει θεμα στο ταξιδι; κατι διαβασα για 15ετια...ευρωπη ιταλια παω.
Τί πρόβλημα αντιμετώπισες;Γιατί έχω κλείσει για Ζάγκρεμπ τον άλλο μήνα και δεν θέλω να αγχώνομαι απ'το πουθενάΈχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με ληγμένη ταυτότητα,15ετιας, σε εισοδοΣερβιας και Κροατίας... εκεί έμαθα πως λήγουν οι ταυτότητες...
Οταν ταξιδευεις εκτος σενγκεν, με ληγμενη ταυτοτητα θα εχεις προβλημα.Τί πρόβλημα αντιμετώπισες;Γιατί έχω κλείσει για Ζάγκρεμπ τον άλλο μήνα και δεν θέλω να αγχώνομαι απ'το πουθενά
Έχω ταυτότητα άνω της 15ετίας, και μέσα στο 2023 ταξίδεψα Ιταλία χωρίς να έχω κάποιο θέμα.Δεν μας έκαναν και έλεγχο πουθενά.
Απο Αθηνα προς Ιταλια και απο Ιταλια προς Αθηνα δεν υπαρχει ελεγχος ταυτοτητων. Μονο ο υπαλληλος της αεροπορικης βλεπει την ταυτοτητα που οι περισσοτεροι, αν οχι ολοι, δεν ξερουν καν για τη ληξη στη 15ετια και εφοσον δεν αναγραφεται στο εγγραφο κανεις δεν ασχολειται με το... ΦΕΚ.ειναι θεμα του ανθρωπου , που ειναι στην εισοδο του αεροδρομιου στην Ιταλια... αλλους τους αφηνουν , αλλους οχι... το ΦΕΚ λεει οτι οι ταυτοτητες ληγουν σε 15 χρονια, απο την ημερομηνια εκδοσης...
τωρα, αν ο Ιταλος ειναι ψειρας, ισως να υπαρχει προβλημα...