underwater
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ανταρκτική
Σε αυτό έχεις δίκιο με την έννοια ότι όσα λιγότερα "αποδεικτικά" προηγούμενων ταξιδιών έχουμε στα ταξιδιωτικά μας έγγραφα, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να ταλαιπωρηθούμε σε μελλοντικά, τα οποία ενδεχομένως να μην έχουμε σκεφτεί καν να κάνουμε. Επί της ουσίας δε μου δημιούργησαν πρόβλημα οι τουρκικές σφραγίδες, απλά μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις. Είναι διαφορετικό το να αποφύγουμε μια σφραγίδα που γνωρίζουμε ότι αποτελεί επίσημο λόγο άρνησης εισόδου σε άλλες χώρες (όπως πχ του Ισραήλ, που εντάξει, σε αυτή τη φάση δίνουν χαρτάκι χωρίς καν να το ζητήσεις) και άλλο το να αποφύγουμε να μας βάλει σφραγίδα η Τουρκία καλή ώρα.Εννοω οτι παμε με ταυτοτητα, ουτε σφραγιδες ουτε τπτ. Αν δειχνεις διαβατηριο σφραγιζεται κ μετα εχεις ερωτησεις στο Ισραηλ.
Από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο ότι χρησιμοποιώντας διαβατήριο διευκολύνουμε αφάνταστα τις μετακινήσεις μας. Δε λέω να βγάλουμε ντε και καλά, αλλά αν το έχουμε ήδη δε βρίσκω λόγο να μην το χρησιμοποιούμε απλά επειδή έχουμε το δικαίωμα να μπούμε σε μια χώρα ΚΑΙ με ταυτότητα. Πχ έχουμε διαβάσει εδώ στο forum αρκετές φορές ζητηματάκια που μπορεί να έχουν δημιουργήσει συνοριοφύλακες του Ηνωμένου Βασιλείου σε Έλληνες πολίτες που ταξίδεψαν με την ταυτότητά τους. Δε λέω ότι δικαιολογημένα δημιουργήθηκαν τα χ, ψ ζητήματα, συχνά ένας συνοριοφύλακας θα το "παίξει εξουσία" απλά "επειδή μπορεί". Για ποιό λόγο όμως να μπούμε σε μια ενδεχόμενη διαδικασία σπασίματος νεύρων όταν μπορούμε να την αποφύγουμε;
Αλλά και ακόμα πιο πρακτικά, ξέρετε πόσες φορές έχω βρεθεί σε τρελές ουρές στον έλεγχο του αεροδρομίου της Σόφιας πχ, στις οποίες θα έπρεπε να περιμένω για ώρα αν είχα ταξιδέψει με ταυτότητα, αλλά περνάω στο λεπτό επειδή απλά σκανάρω το διαβατήριό μου στα ειδικά μηχανήματα;
Θέλω να πω υπάρχουν συν και πλην στην κάθε επιλογή και ο καθένας μπορεί να κάνει αυτό που θεωρεί πιο πρακτικό για τον ίδιο.
@tripakias αυτό που σου έβαλαν ξεχωριστό χαρτάκι μου έκανε εντύπωση, δεν το έχω ξανακούσει. Πότε έγινε;