• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ερωτήσεις για Ταιλάνδη το καλοκαίρι...

GTS

Member
παμε για τις πρώτες αποριες!

φτάνω 4 Αυγουστου απόγευμα Bangkok (όπου σκέφτομαι να μείνω 3-4 βράδια... σωστός χρόνος έτσι??? :roll:)

και στη συνέχεια φεύγω από Bangkok για Αθήνα στις 17 Αυγούστου το πρωί...

Τώρα στο ενδιάμεσο βλεπω οτι προτεινετε Samui λόγω καιρού... η παρέα μου όμως θέλει και Πουκέ.... :roll:

μπορώ να τα συνδυάσω και τα 2 σε 8-9 περίπου μερούλες που θα μείνω συνολικα??? χωράει και κάτι άλλο και πού? (Κο Πανγκάν και Κο Τάο που προτείνει ο GTS προλαβαίνω?) καμια εκδρομή?

Από Bangkok σε όπου πάω ποια εταιρεία να προτιμήσω???
Αν έχεις συνολικά μόνο 13-14 μέρες και φας τις 3-4 στη Μπανγκόκ, τότε δες μόνο Σαμούι και Πανγκάν....άσε το Κο Τάο για την επόμενη φορά.....

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
οκ!

με μια πρωτη σκεψη βλεπω 3 βραδια bangkok, μετα 5 μερες σαμουι και μετα 5 πουκε (που θελει και η παρεα..) :roll: και επιστροφη απο πουκε σε bangkok...

και ο,τι προλαβω οκ... τι να κανουμε... δε γινεται να μεινουμε και μηνα...:D

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
οκ!

με μια πρωτη σκεψη βλεπω 3 βραδια bangkok, μετα 5 μερες σαμουι και μετα 5 πουκε (που θελει και η παρεα..) :roll: και επιστροφη απο πουκε σε bangkok...

και ο,τι προλαβω οκ... τι να κανουμε... δε γινεται να μεινουμε και μηνα...:D
Μπράβο κριστίν που το αποφάσισες για ταυλάνδη!!
κι επειδή με προσοχή διαβάζω τα της ταυλάνδης, λεω να προλάβω τον Xeno και τον GTS και να σου προτεινω να μεινεις και στο κο πανγκάν!!! (και όχι στο πουκέ)

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
λες οχι πουκε? ξερω γω.. θα δουμε τι θελει και η παρεα μου...

απο σαμουι σε πανγκαν πας με πλοιο ε?

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
λες οχι πουκε? ξερω γω.. θα δουμε τι θελει και η παρεα μου...
απο σαμουι σε πανγκαν πας με πλοιο ε?
Αυγουστο ειναι πιθανο να φατε βροχουλες στο Πουκετ. Σαμουι-Παγκαν συνδεονται δια θαλασσης ναι. Θα ελεγα να μοιρασεις τις μερες σε αυτα τα δυο (οχι xene μου , δεν κακολογω το Πουκετ..λογω καιρου και ημερων το λεω :lol:).

Παντως εχουν ερθει τα πανω κατω εδω μεσα. Μετα το καλοκαιρι παρακαλω να επανελθουμε ολοι στους προορισμους μας :haha:

GTS

Member

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Συμφωνω και εγω με τους παραπανω περι ατομικου ταξιδιου. Λιγες προσωπικες συμβουλες (αν θελεις τις ακολουθεις) για το ταξιδι σου και απο εμενα.

1. Σαμουι: Μακραν το ομορφοτερο αεροδρομιο που εχοθν δει τα ματια μου. Σε μεταφερους απο/προς το αεροπλανο μα βανακι καμπριο ζωγραφισμενο με λουλουδια, και η αιθουσα για τις βαλιτσες ειναι σε στυλ ξυλινης καλυβας. Συνηθως τετοια εποχη εριμενε 30-35 βαθμους και περιπου 75-80% υγρασια.

Μακρυα απο Chaweng Beach. Γινεται ενας χαμος απο τον κοσμο και τους πλανωδιους και δεν θα βρεις ησυχια. Επιπλεον δεν υπαρχει πολυς χωρος για να κινηθεις στη παραλια - να ξερεις οτι ειναι η κοινη παραλια για πολλα παραλιακα ξενοδοχια στη σειρα και εμπρος απο τα ξενοδοχεια ειναι ο κεντρικος δρομος του Samui. Αντιθετα σου προτεινω τη Chaweng Noi με μονο τρια ξενοδοχεια και δυο παραλιακα εστιατορια σε περιπου 1 χλμ παραλια. Ειναι μολις 10 λεπτα με ταξι (κοστος 1 ευρω) απο το night life. Επισης καλη ειναι η Lamai στο νοτο και η Maenam στο Βορρα , αλλα μονο αν θελεις να μεινεις καπως απομερα.

Επισης αξιζει να πας στo Na Muang για μπανιο στους καταρρακτες, σοου με κρκοδειλους και φυσικα να ανεβεις σε ελεφαντα.

Μη ξεχασεις να δοκιμασεις μπαρακουντα στον ατμο με καυτερη σαλτσα, να δεις ζωντανη ροκ μουσικη στο Tropical Murphy's Irish Bar και επισης Must ειναι το βραζιλιανικο εστιατοριο Zico's.

2. Μπανκογκ: Θελει προσοχη γιατι στο νεο αεροδρομιο της Μπανκογκ χρειαζεται ασανσερ για να πας στις αναχωρησεις εσωτερικου και δεν υπαρχουν πολλες πινακιδες γι' αυτο. Προσεχε επισης τα βραδυα γιατι κλεβουν ολιγον τι στους δρομους με τουριστες.

3. Ντουμπαι: Το παρεξηγημενο μερος. ΟΚ δεν ειναι ωραιο να βλεπεις ενα μοντερβο Μανχαταν χωρις Central Park αλλα με πολυ μπετον και αμμο, αλλα πρεπεινα ομολογησουμε οτι ο Εμιρης κανει καλη δουλεια. Ουτε βρωμα υπαρχει, ουτε εγκληματικότητα και οι υπηρεσιες ειανι απιστευτες. Τωρα γιατι ολοι λενε ασκημα λογια για το Ντουμπαι? Ισως επειδη εμειναν 2-3 ημερες στη Deira και πηγαν με σκοπο να αγορασουν σε εξευτελιστηκες τιμες ηλεκτρονικα και κοσμηματα (δυστυχως ειναι μυθος!). Αν θελεις τη συμβουλη μου μεινε σε ξενοδοχειο στη παραλια της Jumeirah και μην σκεφτεσαι οτι αν και μενεις στον 12ο οροφο, πισω σου υπαρχουν κτιρια με 70-80 οροφους. Απλα απολαυσε τη θεα στη θαλασσα και την πισινα μεσα στους φοινικες. Μπανιο στη θαλασσα (αν και ειναι εκπληκτικη η παραλια) δεν μπορεις να κανεις τον Αυγουστο. Εγω πηγα μεσα Σεπτεμβρη και η θερμοκρασια ηταν 43 βαθμοι ενω η θερμοκρασια της θαλασσας 39! (αν εχεις ασθμα ή προβληματα αναπνοης ξεχνα το).

Οτι αποφασισεις σου ευχομαι καλες διακοπες.

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Αν και δεν εχω παει ποτε καλοκαιρι στην Μπανγκοκ η προσφορα της emirates με εστειλε πρωι-πρωι στα γραφεια της.
Εφτα υπαλληλοι δεν προλαβαινανε να σηκωνουν τηλεφωνα:haha: για κρατησεις.

Προσοχη σε περιπτωση που πληρωσετε και δεν πραγματοποιησετε την πτηση σας τα χρηματα δεν επιστρεφονται,οπως επισης δεν καλυπτει ξενοδοχειο σε περιπτωση μεγαλου stopover.
Τωρα με 427 ευρω δεν πρεπει ναχει κανεις παραλογες απαιτησεις.Ναναι καλα οι αραβες μας εχουν ξελασπωσει.

chrikky διαλεξε αναμεσα σε Πουκετ,νησια Πι Πι,και Κραμπι που ειναι ολα στην ιδια κατευθυνση.
Δευτερη εναλλακτικη Σαμουι,κο Παγκαν,κο Ταο.
Μην κανεις πολλες μετακινησεις γιατι δεν γινεται να τα δεις ολα,και θασαι με μια βαλιτσα στο χερι.
Κατσε και απολαυσε κανα-δυο μερη που θα διαλεξεις.

Το θεμα καιρου τον Αυγουστο μονο ο θεος Βουδας το ξερει.
Περισυ τον Αυγουστο πηγε γνωστος μου Πουκετ και δεν εφαγε σταγονα.

Το Πουκετ για μενα χωρις να τοχω ψαξει σχεδον καθολου οταν πηγα ηταν
η εισαγωγη στην τροπικη μαγεια της Ταιλανδης,και ηταν αυτο η αιτια που ξαναπηγα αλλες 2 φορες στα καπακια,σε διαφορετικα μερη βεβαια.
Γουστα ειναι αυτα.

Ευχομαι να περασεις ομορφα με την παρεα σου οπου κι αν πας.:D

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
:xalara:
απα πα... εκλεισα τελικα για 3 με 17 αυγουστου...

:D
Δεν σε πιστεύω...:shock:

Τί άλλο θα δω πια. εδώ μέσα? :haha:

Chrikky, μπράβο, να περάσεις τέλεια :clap:

Αντε, και σε Μπαλί μεριά, το επόμενο...:xalara:

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
pandora σ' ευχαριστώ πολύ πολύ! και σε σένα τα καλύτερα ταξίδια και σύντομα! :p

xene, σκεφτόμουνα το "μισό πουκέ μισό σαμούι" επειδή και η παρέα μου θέλει να δει το πουκέ και φοβάμαι να δώσω σ' αυτό και τα υπόλοιπα κοντινά του όλες τις μέρες λόγω καιρού... :roll: μην είμαστε και 10 μέρες μες τη βροχή και τον αέρα... :roll:

δεν ξέρω πάλι θα το συζητήσω με την παρέα μου και βλέπουμε... μπορεί να μείνουμε μόνο σε σαμούι και κοντινά, μπορεί και να συνδυάσουμε πουκέ-σαμούι...

πιστεύεις ότι 3 εσωτερικές πτήσεις σε 10 μέρες θα με κουράσουνε ε?

GTS

Member
Αν και δεν εχω παει ποτε καλοκαιρι στην Μπανγκοκ η προσφορα της emirates με εστειλε πρωι-πρωι στα γραφεια της.
Εφτα υπαλληλοι δεν προλαβαινανε να σηκωνουν τηλεφωνα:haha: για κρατησεις.
Έκλεισες ρε θηρίο?? Αυτά είναι, δε χρειάζεται να πω πόσο ζηλεύω.....να τις εκατοστήσεις τις φορές!!

Ναι chrikky, 3 πτήσεις αν ρωτήσεις εμένα είναι πολλές σε 10 μέρες.....κάτσε να δεις 2 μέρη μόνο, κοντινά για να τα ευχαριστηθείς...εγώ Αύγουστο δε θα πήγαινα Πουκέτ, αλλά πού ξέρεις, ίσως ο θεός Ήλιος να είναι μαζί σου....

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
chrikky οπως και να το κανουμε 3 πτησεις ειναι ταλαιπωρια σε ενα 10ημερο.
Στην Ταιλανδη ολα γινονται με αργους νωχελικους ρυθμους,μην εισαι εσυ συνεχεια στη τσιτα.Πρεπει να απολαυσεις τις διακοπες σου χαλαρααααα.
Παντως ολα ειναι και θεμα παρεας.Παρτε την αποφαση εσεις και η Ταιλανδη ειναι γεματη απο ωραια μερη.Σαν συνδιασμος πουκετ-σαμουι ειναι πολυ ωραια και αμα κατσει και καλος καιρος θα περασετε υπεροχα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom