Νότια Κορέα Ερωτήσεις για Νότια Κορέα

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Απο εδώ. Με αρκετή δύσκολία όμως. Μια δεν έφτανε την κράτηση ως το τέλος, μετά δεν δεχόταν την πιστωτική. Γενικά με ταλαιπώρησε λιγο. Στο τέλος έκλεισα μόνο το Σεούλ Μπουσάν και όλα τα υπόλοιπα τα έκλεισα όταν έφτασα εκεί. Απευθείας στους σταθμούς. Θα σας πρότεινα τη μια από τις δύο διαδρομές η την αναχώρηση ή την επιστροφή να την κάνετε με express lux bus. Οι θέσεις ξάπλώνουν και είναι σούπερ άνετες. Τολμώ να πω καλύτερες και από business σε αεροπλάνο σε υπερατλαντικό ταξίδι.
Επίσης βγαίνουν στο terminal των λεωφορείων τα εισιτήρια. On line δεν σας αφήνει. Θέλει Κορεάτικο αριθμό τηλεφώνου.

https://www.korail.com/intro

Σας βαζω να δείτε το λεωφορείο.
Προσωπικά αν το ήξερα από την αρχή θα έκλεινα πήγαινε έλα έτσι

- YouTube
Το ίδιο προβλημα είχα και εγω με τα εισιτηρια του τρενου. Υπήρχε απ ότι διαβασα καποιο προβλημα με τον ελεγχο την κάρτας, τις τελευταιες μερες νομίζω διορθωθηκε. Εγω εκλεισα πριν 2 μέρες Σεουλ-Ουλσαν.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Δεν πήγα καθόλου εκεί καθώς διαλέξαμε να μείνουμε στο mipo OceanSide Hotel που βρίσκεται στην Haeundae beach. Σχεδόν μια ώρα μακριά από τον σιδηροδρομικό σταθμό με τα μέσα.
Με ταξί γύρω στα 20 λεπτά.
Θα είμαι στην Μπουσαν τον Απρίλιο, ο γίος μου είναι στο πανεπιστήμιο στην Ούλσαν ( αρκετα κοντά) είχα σκεφτει να πάμε ημερήσια, απ ότι καταλαβαίνω καλυτερα να μέινουμε 1-2 βράδια στην Μπουσαν. Ηταν καλη η επιλογή του ξενοδοχείου σου η της περιοχής?

Mary Stardust

Member
Θα είμαι στην Μπουσαν τον Απρίλιο, ο γίος μου είναι στο πανεπιστήμιο στην Ούλσαν ( αρκετα κοντά) είχα σκεφτει να πάμε ημερήσια, απ ότι καταλαβαίνω καλυτερα να μέινουμε 1-2 βράδια στην Μπουσαν. Ηταν καλη η επιλογή του ξενοδοχείου σου η της περιοχής?
Η περιοχή είναι καταπληκτική. Ολο το κομμάτι πάνω στην παραλία, με ωραία θέα και μεγάλο μέρος για περπάτημα. Το ξενοδοχείο ήταν οικονομικό, πεντακάθαρο με λιτά δωμάτια, και θέα θάλασσα. Το προτίμησα έναντι των ουρανοξυστων. Και λόγω τιμής και επειδή μου έκανε καλύτερη αίσθηση. Ναι χρειάζεται να μεινετε. Ημερήσια ίσως σας ταλαιπωρήσει. Στη Μπουσάν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κάποιος. Από το να πάρει το λεωφορείο τύπου hop on hop off να κάνει το γύρο της πόλης, μέχρι να ανέβει στο
X - the Sky για τη θεα, να πάρει το τραινάκι της παραλίας ή απλά να κάνει βόλτα στην θάλασσα. Με το hop on, αξίζει στάση στo Gamcheon village. Ειναι ξεχωριστή εμπειρία.

penelopebek

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Οπου λαμπει ο Ηλιος
Η περιοχή είναι καταπληκτική. Ολο το κομμάτι πάνω στην παραλία, με ωραία θέα και μεγάλο μέρος για περπάτημα. Το ξενοδοχείο ήταν οικονομικό, πεντακάθαρο με λιτά δωμάτια, και θέα θάλασσα. Το προτίμησα έναντι των ουρανοξυστων. Και λόγω τιμής και επειδή μου έκανε καλύτερη αίσθηση. Ναι χρειάζεται να μεινετε. Ημερήσια ίσως σας ταλαιπωρήσει. Στη Μπουσάν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνει κάποιος. Από το να πάρει το λεωφορείο τύπου hop on hop off να κάνει το γύρο της πόλης, μέχρι να ανέβει στο
X - the Sky για τη θεα, να πάρει το τραινάκι της παραλίας ή απλά να κάνει βόλτα στην θάλασσα. Με το hop on, αξίζει στάση στo Gamcheon village. Ειναι ξεχωριστή εμπειρία.
Καλημέρα, ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Καταλαβα ότι είναι μεγαλο μέρος γιαυτο ρωτησα τη γνωμη σου για διαμονη η οχι. Θα μπορούσες μηπως να με ενημέρωσεις ποια απο τα αξιοθεατα δεν εχουν ενδιαφέρον. Στους τουριστικους οδηγους αναφερονται πολλα, και φανταζομαι όλα δεν είναι το ιδιο ομορφα. Εαν έχεις κατι στο νου σου.

Mary Stardust

Member
Καλημέρα, ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Καταλαβα ότι είναι μεγαλο μέρος γιαυτο ρωτησα τη γνωμη σου για διαμονη η οχι. Θα μπορούσες μηπως να με ενημέρωσεις ποια απο τα αξιοθεατα δεν εχουν ενδιαφέρον. Στους τουριστικους οδηγους αναφερονται πολλα, και φανταζομαι όλα δεν είναι το ιδιο ομορφα. Εαν έχεις κατι στο νου σου.
Καλημέρα
Ολόκληρη η Μπουσάν είναι ένα αξιοθέατο.
Βόλτα στην Haeundae beach. Είναι η παραλία μπροστά από τα ξενοδοχεία. Επίσκεψη στον ουρανοξύστη Busan X the sky για τη θεα. Έχει το υψηλότερο Starbucks του κόσμου στον τελευταίο όροφο.
Haeundae Sky Capsule ειναι το τραινάκι που κάνει μια πανέμορφη διαδρομή.
Haeundae market, αγορά με πολλά καταστήματα και φαγητό.
Και σίγουρα Gamcheon village στο οποίο θα φτάσετε με το Busan City tour bus. Στη διαδρομή θα δείτε και άλλα μέρη και έχει πληροφορίες στα αγγλικά από το μικρόφωνο. Όταν φτάσετε στον κεντρικό σταθμό του τραίνου μπορείτε να πάρετε το αστικό λεωφορείο για Μπουσάν. Όμως δεν επιτρέπονται μέσα οι μεγάλες βαλίτσες. Σε αυτή την περίπτωση πάτε με μετρό αλλά έχει λίγο περπάτημα. Εναλλακτικά παίρνετε ταξί. Είναι πολύ φθηνό και ασφαλές και δε χρεώνουν παραπάνω. Δώσαμε κάπου 14 ευρώ για απόσταση που με το μετρό ήταν σχεδόν μια ώρα.
Τώρα για το ποια δεν έχουν ενδιαφέρον δε μπορω να πω κάτι. Έμεινα δυόμιση μέρες και ήταν γεμάτο το κάθε λεπτό. Ας πουμε δεν έκανα βόλτα με βαρκάκι. Μου φάνηκε ακριβή, ήταν και Δεκέμβρης μήνας. Επίσης έχει 2 τραίνα στην παραλία. Το Sky capsule και το απλό. Δεν υπάρχει λόγος και για τα δύο. Ουτε πηγα σε κάποια από τα νησάκια απέναντι.
IMG_20241226_174041~2.jpg
IMG_20241227_134045.jpg

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Με Sky capsule είναι σύντομη αλλά όμορφη η βόλτα, έχει πλάκα. Πρέπει να κλείσεις εισιτήριο online για συγκεκριμένη ώρα. Εμείς κάναμε τη διαδρομή από Cheongsapo προς Mipo station και μας φάνηκε καλύτερη από την αντίστροφη διαδρομή.

Gamcheon είναι άχαστο. Πήγαμε με ΜΜΜ και όχι με το τουριστικό hop on hop off.

Επίσης, αν εχεις χρόνο, αξίζει μια βολτα στο ναό Haedong Yonggungsa, είναι λίγο παραέξω και πας με αστικό λεωφορείο και πάλι.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.955
Μέλη
39.658
Νεότερο μέλος
PopiTakhs

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom