Η συζήτηση για τους δύο αυτούς Βουλγάρικους δρόμους εχει γίνει πολλάκις στο φόρουμ,με λιγη αναζήτηση θα βρείτε τις σχετικές συζητήσεις.Αν και έπρεπε να ρωτήσεις αν την έχει κάνει κανείς αυτή τη διαδρομή από Κομοτηνή που μάλλον είναι πρόσφατη (δηλ 1-2 χρόνια).
Το σύντομη ή όχι υπολογίζεται με τα διάφορα προγράμματα (google- viamichelin κλπ).
Απο Βέροια αν μιλάμε καθαρά για πιο γρήγορη διαδρομή σαφέστατα ειναι πλέον προς Σόφια.Αν το ενδιαφέρον δεν είναι τα χλμ και ο οδικός χρόνος αλλά η ομορφιά της διαδρομής τότε μεσω Κομοτηνής ειναι η πρόταση.Καλησπέρα μια ερώτηση θα κάνω το ταξίδι βουκουρεστι -βεροια ποια διαδρομή προτινεται για πιο σύντομη και καλυτερη; μέσω σοφια η από κομοτηνη;;
Δεν έχω διανυκτερεύσει,την έχω επισκεφθεί από Τιμισοάρα η οποία είναι κοντά σε περίπτωση που έχεις χρόνο για κάποια εκδρομή.Κοντά στο Αραντ είναι η cetatea Soimos με χαλάσματα κι ενα καστράκι,δε είναι φοβερό αλλά αξίζει η διαδρομή και η θέα ιδίως αυτη την εποχή που ολα είναι καταπράσινα.Το Αραντ ειναι συμπαθητική πόλη,πολύ ωραία ειναι τα κτίρια του δημαρχείου,της Φιλαρμονικής και του Θεάτρου και φωτίζονται όμορφα τη νύχτα.Δεν επισκέφθηκα καποιο μουσείο ούτε έμεινα για φαγητό οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο.Καλά να περάσεις!Καλησπέρα..οτιδηποτε για την πολη..τα αξιοθεατα,για καφε, ποτο,για φαγητο (αν κ ειναι πληρωμενη η διατροφη)..τι αλλο αξιζει να δω ή να κανω κ οτιδηποτε αλλο ευπροσδεκτο!
Η συζήτηση για τους δύο αυτούς Βουλγάρικους δρόμους εχει γίνει πολλάκις στο φόρουμ,με λιγη αναζήτηση θα βρείτε τις σχετικές συζητήσεις.
Καλησπερα,Μιας όμως και υπάρχουν εξελίξεις,επανέρχομαι στο θέμα.Τα τελευταία 2 χρόνια εχω κάνει και τις δυο διαδρομές τουλάχιστον 6-7 φορές την κάθε μία.Μέχρι πρότινος ψήφιζα δαγκωτό Κομοτηνή.Επίσης και απο Κομοτηνή υπάρχουν δυο επιλογές.Γύρω η πάνω απο το βουνό Γκάμπροβο.Τις εχω κάνει και τις δύο όπου βεβαίως ανεβοκατεβαίνοντας το βουνό είναι υπέροχο το τοπίο αλλά αυξάνεις σε οδικές ώρες.
Αυτό που άλλαξε στο τελευταίο ταξίδι που έκανα το Πάσχα όπου η κάθοδος έγινε από Κομοτηνή και η επιστροφή Βουκουρέστι απο Σόφια ειναι οτι έχει δοθεί πλεον στην κυκλοφορία αρκετά μεγάλο κομμάτι της Εθνικής μέχρι και τη Σόφια και κάποια χλμ μετά.Οπότε η διαδρομή πλέον προς Σόφια είναι πιο γρήγορη και ξεκούραστη.
Απο Βέροια αν μιλάμε καθαρά για πιο γρήγορη διαδρομή σαφέστατα ειναι πλέον προς Σόφια.Αν το ενδιαφέρον δεν είναι τα χλμ και ο οδικός χρόνος αλλά η ομορφιά της διαδρομής τότε μεσω Κομοτηνής ειναι η πρόταση.
Είναι αρκετά τα 150-200 ευρώ για φαγητό,αξιοθέατα,μετακινήσεις κλπ μεσα στο Βουκουρέστι αλλά και κάποιες κοντινές εκδρομές με τρένο.Δεν συμπεριλαμβάνονται οι διανυκτερεύσεις υποθέτω.Καλησπέρα σε όλους! Σκεφτόμαστε με το αγόρι μου να επισκεφτούμε τη Ρουμανία στις αρχές Μαρτίου. Υπολογίζουμε να μείνουμε στο Βουκουρέστι για 5 ημέρες-4 βράδια και να επισκεφθούμε βέβαια και μερικά άλλα χωριά-πόλεις. Δεν ξέρουμε όμως καθόλου το κόστος για φαγητό, για μετακινήσεις ή για τη νυχτερινή ζωή. Πόσα χρήματα θα μας χρειαστούν περίπου να έχει ο καθένας μαζί του; Ένα ποσό περίπου 150-200 ευρώ ο καθένας θα ήταν ικανοποιητικό ή θα χρειάζονταν περισσότερα;